Tissu Premier ve Collection 2014 Kış Trendlerini Belirledi

Eurovet tarafından organize edilen Tissu Premier ve Collection fuarları küresel moda trendlerini belirliyor.

  15 Aralık 2012 20:42 Cumartesi
Tissu Premier ve Collection 2014 Kış Trendlerini Belirledi

Fast Fashion Lille çerçevesinde organize edilen Tissu Premier ve Collection fuarları 2012 yılındaki son edisyonu ile önemli katılımcılara ev sahipliği yaptı. Eurovet tarafından Ocak, Haziran ve Kasım aylarında düzenlenen etkinlikler, uluslararası alanda moda trendlerini belirliyor. Özellikle Tissu Premier’in sergi alanında yaşanan yüzde 10’luk artış ve 30 yeni katılımcının fuarda yer alması, etkinliğin küresel gücünü kanıtlıyor.

Etkinlikte 2013/2014 kış koleksiyonu ve 2014 yaz koleksiyonlarının yanında 2013 yazına yönelik yeni tasarımlarda yer aldı. Moda kumaşlar ve trend seçimleri için uluslararası anlamda en önemli etkinliklerden olan Tissu Premier, 110 uzman katılımcı ile 28-29 Kasım 2012 tarihleri arasında Lille Grand Palais’te düzenlendi. Hızlı bir ivme ile Avrupa bölgesinin en orijinal fuarı olma yönünde ilerleyen Tissu Premier, moda ve kaliteye önem veren tedarikçi firmalara ev sahipliği yapıyor. Etkinlik ayrıca Akdeniz bölgesindeki dokumacıların da aktif olarak yer aldığı organizasyonlardan birisi olarak öne çıkıyor. Organizasyonun en önemli katılımcısı olarak bilinen Türkiye son edisyonda da başarısını sürdürdü. 26 katılımcı ile fuarda yer alan Türk üreticiler moda kumaşlar, spor giyim, baskı ve ipekli gömleklikler konusunda başarılı bir edisyon geçirdi. Tissu Premier’de bir önceki haziran etkinliğinde yüzde 55 olan uluslararası katılımcı oranı, kasım ayında yüzde 60 oranına kadar yükseldi.

Özel Sunumlarla Etkinlik Devam Etti

Spor giyim ve baskılı ürünler, dokuma kumaşlar, jakarlı ürünler gibi alanlardan yaşanan katılım artışı, fuar yetkililerini de sevindirdi. Bunların dışında İtalya’dan fuara ilk kez katılan Simtex, Fiaschi ve Siam Italia fuarın Akdeniz’den gelen gücünü artırdı. Fuarda yer alan ülkelerden Almanya baskılı kumaşların yanında ekolojik çocuk giyimiyle de adından söz ettirirken, Belçika ipek kumaşlar ile fuardaki sergi alanlarını doldurdu. Portekiz ülkeleri ise teknik iplikler ve teknik kumaş ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Hollanda, İspanya ve Bulgaristan firmaları ise genel olarak yünlü kumaşlar segmentinde yoğun tanıtım yaptı.

Fuarda birçok firmanın ürünleriyle yer almasının yanında çeşitli toplantılar, atölyeler ve konferanslarla ziyaretçiler bilgilendirildi. 28 Kasım tarihinde Dominique Mettraux 2014 yılı yaz trendlerine dair tahminlerini sunarken aynı gün Delphine Lonjou 2013-2014 kış erkek giyim trendleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Geri dönüşüm temasının öne çıktığı atölye çalışmalarında bölgedeki genç yetenekli tasarımcılar için özel çalışma alanları oluşturuldu. Etkinlikte ayrıca Tekstil Geri Dönüşümü ile ilgili bir yarışma da düzenlendi. Yarışma Avrupa bölgesinde yer alan yüksek öğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere katılma imkanı sunuyor. Yarışmanın kazananları Haziran 2013 tarihindeki edisyonda açıklanacak.

 

Collection Aksesuar Çalışmalarıyla Göz Doldurdu

Tissu Premier ile eş zamanlı olarak yapılan Collection, hazır giyim ve moda perakendecileri için aksesuar koleksiyonlarını 110 katılımcı ile sergiledi. Lille Grand Palais’te 28-29 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik özel aksesuar koleksiyonlarının sergilendiği bir şölene dönüştü. Erkek, kadın ve çocuk giyim aksesuarlarının yer aldığı etkinlik, haziran edisyonun ardından başarılı bir sonuç ile kasım etkinliğine noktayı koydu. Diğer yandan etkinlikte 120 uzman aktif olarak katılım sağladı. Etkinlikte 2013 yaz güncellemesiyle birlikte 2013-2014 kış aksesuar koleksiyonları da özel sunumlarla tanıtıldı.

 

Collection etkinliğine katılan Avrupalı ülkelerin başında İtalya yer aldı. 27 katılımcı ile fuara katılan İtalyanlar kadın hazırgiyim, triko ve aksesuar yeniliklerini izleyenlerin beğenisine sundu. 15 firma ile fuarda yer alan Portekiz grubu çocuk ürünlerinin yanı sıra erkek ve kadın giyimlerine yönelik çalışmalarını sergiledi. Kuzey Fransa şirketlerinden de yoğun katılımın yaşandığı Collection, Fransız aksesuar trendlerinin de tanıtıldığı bir etkinlik oldu. Bu ülkelerin dışında Romanya 7 firma ile yer alırken, Onteks (Türkiye), Cymod (Tunus), Euromalla (Fas), Mass Fashion ve Trikoplex (Yunanistan) gibi şirketlerde etkinliğe katılan önemli üreticiler arasında yer aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.