Tissu premier 3 Sezonu Birden Kapsıyor

Avrupa ve Fransa’nın önemli kumaş ve aksesuarlar fuarlarından tissu premier, gelecek 3 sezonu kapsayan ürün içeriğiyle 13-14 Haziran tarihleri arasında Lille Grand Palais’de düzenlenecek.

  16 Mayıs 2012 00:08 Çarşamba
Tissu premier 3 Sezonu Birden Kapsıyor

Fast Fashion Lille kapsamında 13-14 Haziran tarihleri arasında Lille Grand Palais’de düzenlenecek olan tissu premier gelecek sezonun kumaş tredleri için önemli bir platforma dönüşecek. 130’dan fazla koleksiyon üreticiler ile alıcıların ve kumaş uzmanlarının iş görüşmelerinin temel konusunu oluşturacak.  ‘Yakınlık ve Yaratıcılık’ ekseninde tanıtılan fuarda 2012-2013 sonbahar Kış ürünlerinin yanı sıra, 2013 Yaz ürünleri ve 2013-2014 Sonbahar Kış ürünlerine, renk ve stil trendlerine de ev sahipliği yapacak. Fransa’nın önemli fuar şirketlerinden Eurovet’in sahibi olduğu tissu premier, kaynaklara ‘yakınlığı’ ön plana çıkararak üretici ve alıcıları tek çatı altında buluşturuyor. Avrupalı katılımcıların yüzde 48’ini Fransız üreticiler oluşturuyor. Akdeniz ve Kuzey Avrupa’nın tasarım ve alıcıları fiyat ve teslimat garantili iş görüşmelerini Lille’de gerçekleştirecek.

30 yıllık bir tarihe sahip olan tissu Premier 2012’de erkek, kadın ve çocuk koleksiyonlarına dönük olarak sergilencek kumaş ve aksesuar/süsleme ürünlerinde birçok yeni katılımcı bulunuyor. Bu katılımcılar arasında Almanya’dan baskı ve organik kumaş üreticileri, İtalya’dan ileri teknoloji kumaşlar, baskılar, doğal kumaşlar, jakarlı, kurdela ve düğme üreticileri, Portekiz’den gömleklik kumaş üreticileri ile Türkiye’den ipek, keten, yün, boyalı dokumalar ve gömleklik baskılar bulunuyor.

Koleksiyonlarda özellikle boyalı iplikler ve gömleklik kumaşlar segmentlerinde yenilikçi baskılar ve stiller dikkat çekecek. Kumaşların ve giyimin tamamlayıcı aksesuarlarda oldukça geniş ürün içeriğiyle tissu premier’in gözdesi olacak. Bu ürünler arasında, düğmeler, etiketler, fermuarlar, kurdeleler, nakışlar, dantel, vatka, kapitone, kemerler sayılabilir. Etkinliğin katılımcılarını yenilikçi çalışmalara ve ürünlere teşvik etmek amacıyla verilecek olan Futurotextiles Awards sahiplerini bulacak.

3 farklı sezona ait (2012-13 Sonbahar Kış- 2013 Yaz, 2013-14 Sonbahar Kış) kumaş trendlerinin tanıtılacağı forumlarda renk olarak kasvetli, alacakaranlık ve gölge renkler öne çıkıyor. Bir başta temayı ise yeniden doğuş (rebirth) oluşturuyor. Kış sezonunda tissu premier kadın giyiminde hafif moda anlayışını yansıtıyor. Yazın odak noktasını ise outdoor belirliyor. Forumlarda çocuk giyiminde kış ve yaz sezonları için Mercredi ve Maison de Mode koleksiyonları ilgi görmeyi bekliyor.

Fuarın Türk katılımcıları arasında her dönem birçok önemli üretici yer alıyor. Ocak 2012 itibariyle bu fuara katılan Türk üreticiler şu isimlerden oluşuyor; Acar Tekstil, Akben Textile, Avrupa Pasifik, AY-MU& Korükçü, Beztaş, BTD Tekstil, Femteks, Gülcemal, İpeker, Joyteks Ltd, Kotonteks, Sabdesing, Selçuk İplik, Semada, Tan Tekstil, Tekboy Tekstil, Türkseven, Yekpa.

Hızlı Modaya Fransa’dan 2 Etkinlik

Hızlı Moda çerçevesinde Fransız fuar şirketi Eurovet tarafından 2 etkinlik gerçekleştiriyor; tissu premiere ve collections. Birbirini tamamlayan bu etkinlikten Collections ise özel etiketler için oluşturuldu. Uluslararası arenadan iş bağlantıları kendine çekmeyi hedefleyen organizasyon Fast Fashion Lille ismiyle tanıtılıyor. Etkinlikler tekstil, kumaş ve aksesuar üreticilerinin yanı sıra, özellikle büyük satın alma ofisleri, perakende zincirleri, mağazalar, hazır giyim üreticilerinin katılımıyla yüksek hacimli bir iş görünümünü yakalayacak. Collection Fast Fashion Lille etkinliğinde ise ‘private label’ ve ‘blank label’ koleksiyonları sektörle buluşuyor. 2012-2013 Sonbahar Kış kadıngiyimi, erkek giyimi, çocuk giyimi koleksiyonları ile aksesuarların sergilendiği etkinliğe özellikle Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den alım heyetlerinin gelmesi bekleniyor.

Fast Fashion Lille’nin 3. Adım etkinliğini ise Fast Fashion Tour London fuarı oluşturuyor.  23-24 Ekim tarihleri arasında Olympia National Hall’da organize edilecek olan fuar, kumaşlar, koleksiyonlar ve imalat başlıklarında ürün gruplarını kapsıyor. Britanya başta olmak üzere Kuzey Avrupa pazarına seslenen Fast Fashion Tour London, dokuma ve örme kumaş koleksiyonlarının, özel yüksek moda markalarının ürünlerine ev sahipliği yapacak. Etkinliğin sloganı ise, kalite, yakınlık ve reaktivite (quality, proximity, reactivity)


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.