TGSD, Lider Markaları İstanbul’da Ağırlıyor

İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı, Shangri-La Bosphorus Otel’de gerçekleştiriliyor. B2B görüşmeleri ile öne çıkan etkinliği, küresel alandan da önemli firmalar takip ediyor.

  10 Mayıs 2013 00:23 Cuma
TGSD, Lider Markaları İstanbul’da Ağırlıyor

Moda ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı birçok şirketi bir araya getirmeyi hedefleyen İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı, 10 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek.  Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından, 2008 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleşen İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı, dünya genelinde bilinen ve takip edilen markalar ve ünlü modacılar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bu organizasyonuyla TGSD, tekstil ve moda sektöründe faaliyet gösteren yerli markalara dış pazarlara açılmak ve iç pazarda bilinirliklerini artırmak için iş birlikleri gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Derneğin en önemli amaçlarından birisi de 2023 hedeflerine katkıda bulunmak olarak açıklanıyor. Bu yıl 6. kez düzenlenen konferans, dünyaca ünlü markaların CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlarını ağırlıyor.

Dünyaca Ünlü İsimler Bir Arada

Konferansta, Alexander McQueen'in CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Akeroyd ve ünlü moda gazeteci ve tarihçisi Colin Mc Dowell birlikte yer alıyor. Ayrıca,  Giuseppe Miroglio–Italian Grup Miroglio’nun sahibi- ve Giorgio Armani Teknik Ürün Müdürü Angelo Mazzone key note konuşmacılar arasında bulunuyor. ‘Moda ve Trendler’ bölümü; dünya genelinde milyonlarca firmanın kullandığı günün moda renklerini belirleyen PANTONE’nin EMEA Bölgesi Yöneticisi Carola Seybold ve önümüzdeki dönem moda trendlerini belirleyen dünyaca ünlü WGSN'nin Kreatif Kurul Başkanı Catriona MacNab'in katılımlarıyla sunuluyor. Bunun dışında etkinliğin en çok merak edilen oturumları arasında yer alan Sprint Near East Manufacturing Türkiye Genel Müdürü Esra Ercan Taşören Moderatörlüğü’nde yapıldı. Gün içinde yapılacak olan tedarik oturumuna ise, İngiltere’nin en büyük marketler zinciri olan Sainsbury's Hazır Giyim Direktörü James Brown ve Debenhams Global Tedarikten Sorumlu Direktör Adam Creasey konuşmacı olarak katıldı. Cotton Council International Türkiye Program Direktörü Marsha Powell, gerçekleştirdiği sunumda pamuklu ürünlerin Türkiye’de ve dünyada kullanımı ile ilgili çarpıcı güncel bilgiler yer aldı.

Yeni Trendler Sergileniyor

İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı’nın hedef kitlesini TGSD üyeleri, giyim sanayicileri, üreticiler, tasarımcılar, perakendeciler, markalar, yurtiçinde bulunan alım ofisleri, Türkiye'de ofisi olmayan marka ve üreticiler oluşturuyor. Bu yılki konferansın temasını ise; öncelikle günün ekonomik koşullarının değerlendirilmesi, mevcut ekonomik koşullarda tekstil ve hazır giyim sektörleri için durum değerlendirmesinin yapılması ve gelecek öngörülerinin belirtilmesi oluşturdu. Bunun yanında; yeni trendlerin sergilendiği konferansta, modaya, global pazarlara yön veren akımlar, ulusal ve uluslararası profesyoneller, uzmanların yorumları ile aktarıldı. Türkiye'nin yakın coğrafyanın moda, üretim ve dağıtım merkezi olmasının önemini artırdığı konferansa; ABD, Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Rusya gibi küresel alandan güçlü ülkeler katıldı.

İstanbul Moda ve Hazır Giyim Konferansı

TGSD; hazır giyim üretim değer zinciri halkalarını, moda, tasarım, aksesuar, perakende ve lojistik dayanışması içerisinde, iş geliştirme platformunda bir araya getirmek amacıyla, İstanbul Moda ve Hazır Giyim Konferansını 2008 yılından bu yana gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu yıla kadar 5.000’in üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan konferansta, yaklaşık 5.600 B2B randevusu organize edildi. 140’ın üzerinde alım ofisi ve mümessil firmayla görüşme imkanı sağlandı. 60’ın üzerinde yabancı ve 100’ün üzerinde yerel konuşmacı ile 20’den fazla oturum yapıldı. 25 yerel markayla görüşme imkanı oluşan bu konferanslarda, 16 ülkeden alım heyeti katılımı gerçekleşti. Bunların yanı sıra 200’ün üzerinde firma, kurum ve kuruluşun sponsorluk desteği sağlandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.