Texworld Paris 1.5 Yılında Yenilendi

Küresel piyasanın en büyük kumaş ve aksesuarları fuarı olarak bilinen Texworld’e 15. yaşını kutluyor.

  16 Haziran 2012 00:44 Cumartesi
Texworld Paris 1.5 Yılında Yenilendi

Uluslararası hazır giyim kumaşları ve aksesuarları fuarı Texworld 17-20 Eylül 2012 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilecek. Çevre dostu ürünlere yoğunlaşan firmaların öne çıktığı fuarın, 89 Türk firmasına da ev sahipliği yapması bekleniyor. Messe Frankfurt tarafından düzenlenen ve 15. yılını kutlayan Texworld Paris fuarı, 1997 yılından bu yana özellikle Avrupa dışındaki ülkeleri kumaş ve aksesuar üreticileri ile küresel pazardan alıcıları buluşturmayı amaçlayan bir konsepte sahip. Türkiye, Çin ve Hindistan gibi ülkelerden önemli firmaların ana katılımcı grubunu oluşturduğu fuar, dünyanın en büyük hazır giyim kumaşları ve aksesuarları etkinliği olarak biliniyor. Küresel pazardan alıcı gruplarının, sektörden profesyonellerin, tasarımcıların ve tedarikçilerin ziyaretçi olarak yoğun ilgi gösterdiği fuar, 10. yılını kutlayan Messe Frankfurt Fransa tarafından organize ediliyor. “Benim Texworld’üm- My Texworld” sloganı ile tanıtım çalışmalarını sürdüren fuarda 2013 yazı için malzemeler ve baskılar tanıtılacak.

Yıllar süren bir çaba ile lider konuma gelen organizasyon, bu uzun süreçte aynı zamanda birçok modacıya da okul oldu. Genç tasarımcılara verilen destekler ve fuarda gerçekleştirilen birçok etkinlikle, son dönem tasarımcıların önünü açmak için ciddi çalışmalar yapıldı. Bu kadar ilgi gören fuarın rakamlarına bakıldığında ise küresel anlamda ne kadar büyük bir etkinlik olduğu anlaşılıyor. Yılda iki kez düzenlenen fuar, İlkbahar-Yaz ve Sonbahar-Kış olmak üzere koleksiyonlarını tanıtan firmalara kapılarını açıyor. Kuruluş amacına uygun olarak organizasyon, özellikle Avrupa dışı ülkelerden yoğun ilgi görüyor. Eylül ayında gerçekleşecek etkinliğe şimdiden 27 ülkeden 700 kumaş üreticisi katılımını duyurdu. Organizasyonun 33.000 metrekare alanda gerçekleşeceği ifade edilirken, fuarın temel konusunu da yüzde 100 çevre dostu üretimin oluşturduğu belirtildi.

Paris Le Bourget’te gerçekleştirilecek olan Texworld Paris, küresel pazardan yüzlerce üreticinin kumaş ve aksesuar ürünlerini ve koleksiyonlarını sergiledikleri en önemli platform kabul ediliyor. Fuarda, pamuk, denim, nakış, dantel, fonksiyonel kumaşlar, keten, kenevir, baskı, gömleklik, ipek, ipeksiler, yün ve yün karışım ürünler, kumaş ve dokumalar ziyaretçilerle buluşacak. Yüzde yüz çevre dostu sertifikalı yüz civarındaki katılımcı ise özel bir platformda yeşil ürünleriyle ziyaretçilerle bir araya gelecek. Fuar için hazırlanan Trend Kitabı ise ziyaretçilere gelecek sezonun baskı, renk ve malzemeleri konusunda bilgi verecek. 2013 İlkbahar Yaz trendlerinde iyimserlik, yaratıcılık ve göçebelik kavramları yenilikçi bakış açıları ve teknolojilerle desteklenmiş.

89 Türk Firması Katılıyor

Birçok bölgeden fuara yoğun katılım sağlanırken, Türk katılımcılarda fuarın en önde gelen katılımcı grubu arasında yer alıyor. Toplamda 89 Türk şirketin katıldığı organizasyonda öne çıkan isimler arasında ise şu firmalar yer alıyor; “Acar Tekstil, Acarer Textile, Aksoy Bridal Fabrics, Akürün Tekstil, Alara Textile, Armen İplik Örme Tekstil, ATA Kumaş Tekstil, Avrupa Pasifik Tekstil, Batmaz Tekstil, Beztaş Tekstil, Bischoff Roja Embroideries, Bocanlar Tekstil, Bora Tekstil, Bordo Tekstil, BRT- Barutçu Tekstil, BZ JACQUARD, CMS Çavuş Metal Tekstil, Contact, Derhan Tekstil, Doğan Tekstil, Ekip, Ekoten Fabrics, Erşat Tekstil, Estar Tekstil, Etiteks Teknik, Filetül Mensucat & Tekstil, G.M.T. (Genç Mert Tekstil), Gamateks Tekstil, A.S.GCL Tekstil, Gülcemal Tekstil, Gürçetin Tekstil, HMK Tekstil, INCI Tekstil, Işıksoy Tekstil, Işıl Tekstil, İskur Örme, Kabul Tekstil, Kale İplik, Karabulut Tekstil, Karagözlüler Tekstil, Karboy, Karkent Textile, Kaynak Tekstil, Konak Tül, Kotonteks Textile Endüstrisi, Kral Tekstil, Küçüker Tekstil, Kumaş Tekstil, Kumash, Kuzman Textile, La-Teks Lale Mefruşat, Larmatex, Marsan Tekstil, Mayteks Örme, Migiboy, Naz Örme Kumaş, Nil Tekstil, Nuryıldız Textiles, Oğuz Tekstil, Or-Bey, Örnek Tekstil, Öz Üç-El Tekstil, Özçimen Tekstil, Özel Tekstil, Özen Mensucat, Pakipek Tekstil, Parlamis (Atadan) Tekstil, Reisoğlu, Roja Örme, Rulo Tekstil, Şahin Örme Tekstil, Selçuk İplik, Ser-BO Tekstil, Seta Textile, Simmod Tekstil, Şimşek Tekstil, Sinateks Tekstil San Ve Tic Aş, Sunteks, Tabloteks, TDC Tekstil, Teknik Mensucat, Tekstas Tekstil, Tezyaparlar Tez-Pa Tekstil, Tuya Textile, Uçak Tekstil, Vega Tekstil, Yürek Textile, Mert İpek, Zümrüt Tekstil.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.