Texworld Evolution Paris Gerçekleştirildi

16 ülkeden 200 katılımcıyı ağırlayan bu yeniden lansman edisyonu için, Texworld Evolution Paris'in fuarı, üç gün boyunca 2,800 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.

  12 Nisan 2022 08:57 Salı
Texworld Evolution Paris Gerçekleştirildi

Şubat 2022 edisyonu, uluslararası kaynak edinme platformu Texworld Evolution Paris'in klasik konfigürasyonunda geri dönüşüne işaret ediyordu. İki yıl sonra, moda endüstrisinin profesyonelleri, Paris-Le Bourget Sergi Merkezi'nin 4. Salonunda Messe Frankfurt Fransa ekibi tarafından seçilen uluslararası üreticilerle bir araya geldi. 16 ülkeden 200 katılımcıyı bir araya getiren bu yeniden lansman edisyonu için, Texworld Evolution Paris'in dört sergisi, üç gün boyunca 2,800 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Sağlık krizinin özellikle Çin ve Hindistan'dan gelen uluslararası seyahatçilere getirdiği sınırlamalar göz önüne alındığında, katılım özellikle tatmin ediciydi.

Bu veriler, platform tarafından sunulan tekstil ve hazır giyim tekliflerinin profesyonelller tarafından beklendiğini ortaya koyuyor. İlk ziyaretçi görüşlerine göre, açılıştan itibaren hakim olan iklim çok açık bir şekilde işletme odaklıydı. Messe Frankfurt Fransa Başkanı Frédéric Bougeard, ‘’Moda, tekstil ve giyim profesyonelleri tarafından ifade edilen talebin, kısıtlamalara rağmen platformumuzu çalışır durumda tutmamız için çok güçlü kaldığını vurguluyor. Bu beklentiye, içinde bulunduğumuz koşullarda şu anda piyasada mevcut olan uluslararası teklife en eksiksiz bakış açısını sağlayarak doğal bir şekilde tepki verdik.  Şu anda Avrupa'da bu kadar büyük bir kaynak edinme hizmeti sunan tek şirketiz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Uluslararası Profesyonellerin Kademeli Dönüşü

Konumuz ister bitmiş giysi tedariki için Apparel Sourcing Paris, ya da yeni malzemeler ve yenilikçi süreçler için Avantex Paris, veya deri ve ilgili malzeme pazarına adanmış Leatherworld Paris ya da tekstil tedariki için Texworld Paris olsun, Texworld Evolution Paris ticaret fuarları uluslararası kapsamına geri döndü.

Türk profesyonellerin yanı sıra İspanyol, İtalyan ve İngilizlerin yanı sıra Almanlar da hazır bulundu. Atlantik ötesinden, ABD, Kolombiya ve Brezilya'dan kıta sahanlıklarının dönüşü de not edilmelidir.

Bu yeniden lansman oturumu için tek bir salonda bu gösterinin özel konfigürasyonu, üreticilerin teknik bilgi birikimini tam olarak ortaya koymalarına, küresel teklifin bir bölümünün kaliteye dönük ve yaratıcı yaklaşımını vurgulamalarına ve aynı zamanda daha görünür hale getirmelerine olanak sağladı. Texworld Evolution Paris'in sadık ortakları Türkiye ve Kore, 60'tan fazla şirketi kendi ulusal pavilyonları altında bir araya getirmeyi başardı. Özbekistan, yaklaşık yirmi üreticiden oluşan bir delegasyonla, ulusal tekstil endüstrisi tarafından halihazırda takip edilen ihracat stratejisini desteklemek için gösterinin sağladığı avantajlardan da yararlandı. Açılış basın toplantısında, Özbek'in Fransa büyükelçisi, özellikle Özbek imalatçılarının sosyal ve çevresel sorumluluk açısından uluslararası standartlara ulaşmak için son yıllarda üstlendikleri iyileştirme çabalarına ısrarlı bir şekilde değindi.

Çinli Üreticilerle Bağlantıyı Korumak

Fuarın girişinde yer alan "Source In China" alanı da Paris'e gidemeyen Çinli firmaların ürünlerini dinamik bir şekilde sunmalarını sağladı. Messe Frankfurt France'ın dijital ortağı Foursource'dan temsilciler ve uzmanlar ve bir QR kod sistemi, ziyaretçilere teknik konulara ilişkin soruları yanıtlayarak asistan hizmeti sunarken 25 kumaş ve bitmiş ürün üreticisiyle bağlantı sağladı.

Vizyon, Trendler ve Bakış Açıları

Her sezon olduğu gibi, pazar gelişmeleri ve talep oryantasyonu, etkinliğin sanat yönetmenleri Louis Gérin ve Grégory Lamaud tarafından tasarlanan ve sahnelenen trend alanları içinde ortaya kondu. İlkbahar-Yaz 2023 modasını şekillendirecek yaratıcı eksenler, mobil Uygulama ve Texworld Evolution Paris web sitesinde yer alan Trend Book aplikasyonunda bir araya getirildi.

Konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, çalıştaylar ve animasyonlar da bu üç günlük alışveriş periyoduna nokta koydu. Giyim endüstrisi için önemli bir endişe kaynağı olan sürdürülebilir moda, satılmayan ve ölü stokların yeniden kullanılması, yer değiştirme vb. konusunda CETI liderliğindeki atölye çalışmalarının konusuydu. Avantex tarafından Agora'ya davet edilen uzmanlar, yeni teknolojilerin (AI, Blockchain) daha erdemli bir moda uygulanmasına dair oturumda görüşlerini paylaştı. Bunların her birinin tekrarı konferanslar, konferans bağlantısı altında Texworld Evolution Paris'in sosyal ağlarında mevcuttur.

4-6 Temmuz 2022 Tarihleri Arasında Le Bourget'te Görüşmek Üzere

Frédéric Bougeard, ‘’Bu edisyonun başarısı seçimlerimizi doğruluyor. Krizin başlangıcından bu yana, ister showroomlarla hibrit bir formatta olsun, isterse bu sürüm için %100 fiziksel olsun, platformumuzu açık tutmak istedik. Bu nedenle yaz sürümünü 4-6 Temmuz 2022 tarihleri arasında Parc des Expositions de Paris-Le Bourget'te, boyutu pazarın durumuna adapte edilecek şekilde gerçekleştireceğiz'' dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.