Textil Dünyası’nın Bahar Ajandası Yoğun

Ocak ayında Heimtextile’de, Şubat ayında DTG, Milano Unica, Premier Vision fuarlarında katılımcı ve ziyaretçi olarak bulunan Textil Dünyası

  22 Mart 2013 22:01 Cuma
Textil Dünyası’nın Bahar Ajandası Yoğun

Tekstil sektörünün öncü yayın organı Textil Dünyası Dergisi, sektörü yerinde takip etme geleneğini sürdürüyor. Sektörün tüm oyuncularının bir araya geldiği etkinliklerde boy gösteren dergimiz, 2013 yılındaki tekstil segmentini kapsayan önemli fuarlarda da yerini alacak. Sektörün birçok etkinliğinde katılımcı olarak yer alan Textil Dünyası, Ocak ayında Almanya’da düzenlenen Heimtextil Frankfurt 2012’ye katıldıktan sonra, Şubat ayı içinde İtalya’da Milano Unica ve Fransa’da Premier Vision ve Bangladeş’te DTG fuarlarında sektörün nabzını tuttu. Bangladeş’te düzenlenen en önemli tekstil fuarlarından olan DTG, 31 Ocak-3 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tekstil makineleri, aksesuarlar ve kumaş konsepti ile ziyaretçilerini ağırlayan fuarda, Textil Dünyası Dergisi çok sayıda ücretsiz dergi dağıttı. Aynı zamanda Türkiye’den tek katılımcı olarak fuarda yer alan dergimiz, büyüme hızını hiç kaybetmeyen Asya pazarındaki gelişmeleri yakından takip etti.

Milano Unica’ya Katılan Tek Türk Yayın Organı; Textil Dünyası

9-12 Ocak tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen, dünyanın en büyük ev tekstilleri fuarı Heimtextil Frankfurt 2013’yi Textil Dünyası yerinde takip etti. Kontrakt tekstillerin ve sürdürülebilirliğin öne çıktığı fuarda Textil Dünyası dergilerimiz yoğun ilgi gördü. Güçlü bir editöryal kadro ile yer aldığımı fuarda, sektör oyuncuları ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik. İtalya ve Avrupa’nın önemli kumaş ve aksesuarları fuarı Milano Unica ise bu yıl ki önemli duraklarımız arasında yerini aldı. Kendi içinde 4 farklı etkinliğe yer veren Milano Unica’da; Avangard tekstil malzemelerinin yer aldığı Moda In, prestijli erkek ve kadın giyim kumaşları koleksiyonlarının sergilendiği Ideabiella, seçkin kadın koleksiyonları için Ideacomo ve geleneksel ve yenilikçi gömleklik kumaşlar için de Shirt Avenue bulunuyor. Textil Dünyası olarak bu etkinliğe katılan tek Türk yayını olduk.  Editörlerimizin burada İtalya ve Avrupa’dan gelen üretici ve alıcılarla yaptığı görüşmelerde, gelecek sezona dair beklentiler ele alındı.

Bu fuarların dışında, Paris’te gelecek yılın modasını belirleyecek olan kumaş ve aksesuarlar ise Premier Vision’da ziyaretçilere sunuldu. 12-14 Şubat tarihleri arasında Parc d’Expositions Paris Nord Villepinte’de gerçekleştirilen etkinliğe katılan Textil Dünyası, çok sayıda dergiyi ziyaretçilere dağıttı. Premier Vision’un bir sonraki edisyonu 17-19 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ve Textil Dünyası olarak sektörün bu önemli etkinliğinde yine yerimizi alacağız

2013 Yılında Fuarlara Katılım Sürecek

Dergimizin Nisan ayı durağı ise ABD’de yapılacak olan IDEA Fuarı olacak. Teknik tekstiller ve teknolojilerinin en büyük fuarı kabul edilen IDEA, Miami Beach Konferans Merkezi’nde düzenlenecek.  Etkinlik, 22-25 Nisan 2013 tarihinde Miami Beach’te önemli sektör temsilcilerini ve profesyonellerini buluşturacak. Textil Dünyası Dergisi editoryal kadrosu 2010 yılında olduğu gibi, 2013 Nisan’daki IDEA fuarında da yerini alacak. Fuara katılacak olan editörlerimiz teknik tekstiller alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri, yeni ürünleri, okurlarına aktaracak.

Textil Dünyası Dergisi’nin Mayıs ayında katılım göstereceği diğer etkinlik ise İstanbul’da düzenlenecek olan ITM Fuarı olacak. 29 Mayıs- 3 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak olan fuarın küresel piyasadan önemli oyuncuları ağırlaması bekleniyor. Güçlü editoryal kadrosu ile fuarın düzenleneceği bütün salonlarda özel haber çalışmaları gerçekleştirecek olan Textil Dünyası, katılımcı firmalarla birebir röportajlar gerçekleştirecek. Yatırım teşvik kararları, sürekli artan ihracat oranları ve yatırım beklentileri gibi birçok soru, yanıtlarını Textil Dünyası Dergisi’nin sayfalarında bulacak. Fuar öncesinde firmaların ürünlerinin ve teknolojilerinin yer aldığı özel sayı ile okurlarıyla buluşacak olan dergimiz, fuar sonrasında ise röportajların yer aldığı özel sayılar ile sektörün nabzını tutmaya devam edecek.

Haziran Ayındaki Durağımız Almanya

Textil Dünyası Dergisi’nin haziran ayında katılım göstereceği diğer etkinlik ise Almanya’da eş zamanlı olarak düzenlenecek olan Techtextile ve Texprocess Fuarları olacak. Messe Frankfurt tarafından 11-13 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerin, yeniliklere sahne olması bekleniyor. Sektörün sürekli büyüyen teknik tekstil alanına yoğunlaşan Techtextile fuarında çok sayıda Textil Dünyası Dergisi okurlarıyla ücretsiz olarak buluşacak. Bilindiği üzere 2013 Techtextil fuarına ürün grupları açısından; nonwoven, kompozit tekstiller, elyaf, iplik gibi temel grupların yanında yenilik olarak fonksiyonel giyim tekstilleri de katıldı. Ürün gruplarının gelişmesiyle etki alanını artıran fuar, sempozyumlarla da sektörün tartıştığı konular hakkında özel bilgiler sunacak. Fuarda makine ve teknolojilerin olduğu kadar markalaşma ve katma değeri yüksek üretim süreçlerinin de tartışılması öngörülüyor.

Sektörel bir yayın olarak, tüm kıtalardaki organizasyonları yerinde takip etmeye önem veriyoruz. Avrupa’daki fuarların yanı sıra Amerika ve Asya pazarındaki fuarlarda etkinlik ajandamızda yer alıyor. Küresel alandaki birçok etkinlikte yer alacak olan dergimiz haziran ayında iki grup halinde küresel pazarı takip edecek. Editöryal kadromuzun bir kısmı Asya’da olurken, diğer grup ise Avrupa’daki fuarları takip edecek. 10-13 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Shanghaitex fuarında standımızda yine güncel sayılarımız yer alacak. Üretkenlik, enerji tasarrufu ve tekstil endüstrisindeki yeni materyalleri odak noktasına alan Shanghaitex’te hem üreticilerinin yeni projelerini yakından inceleyeceğiz hem de bu pazardaki tekstil üreticileriyle diyalog oluşturarak okuyucularımıza aktaracağız.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.