Texprocess Americas İlk Sınavı Başarıyla Geçti

Messe Frankfurt tarafından ilk kez gerçekleştirilen Texprocess Americas fuarı, beklentilerin üzerine çıktı.

  19 Mart 2013 20:53 Salı
Texprocess Americas İlk Sınavı Başarıyla Geçti

24-26 Nisan tarihleri arasında ilk defa yapılan Texprocess Americas fuarı, beklenenin üzerinde katılımcı ve ziyaretçi sayısına ulaştı. Etkinlik öncesi 4 bin civarındaki ziyaretçi hedefi 68 ülkeden gelen 6.800 rakamı ile aşıldı. Fuarın ilk edisyonuna 11 ülkeden 161 üretici katılarak yenilikçi ürünlerini ziyaretçilere sundu.

Texprocess Americas fuarı,  Messe Frankfurt ve SPESA (Amerika Dikiş Ürünleri Ekipman ve Tedarikçileri -Sewn Products Equipment & Suppliers of the Americas) işbirliği ile gerçekleştirilen Techtextil Amerika ile birlikte organize edildi. Fuar aynı zamanda en iyi dikilmiş ürünler ve türünün ekipmanları üreticilerini buluşturdu. Birçok ürünün sergilendiği fuarda öne çıkan segmentler ise; yazılım, bilgi teknolojileri, dijital teknolojisi, transfer baskı parçaları, nakış malzemeleri, vakum yan parça malzemeleri,  etiketleme, dikiş, kumaş çeşitleri, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik hizmetleri, akademik yayınlar, depolama, dağıtım malzemeleri oldu.

Texprocess Americas markası ile dünya çapında ilgi gören organizasyonda; otomotiv, ulaştırma, kompozitler, havacılık ve uzay, zemin kaplamaları, ayakkabı ve deri mamulleri, moda, konfeksiyon ve giyim sanayi, ev eşyaları, tıbbi ürünler, askeri alanda kullanılan ürünler, spor giyim, pet sanayi, koruyucu ürünler, tekstil işleme sanayi, üniforma gibi alanlarda faaliyet gösteren gruplar da yer aldı. Ülkeler bazında bakıldığında ise Almanya ve Çin birer ülke pavyonuyla temsil edildiler.

 

Katılımcıların Büyük Bir Bölümü VDMA Üyesi

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Messe Frankfurt fuarcılık şirketinin Genel Müdürü Detlef Braun; “Yenilikçi bir fuar modeliyle göz dolduran Texprocess, dünya çapında giyim ve tekstil işleme endüstrisinde yüksek teknolojinin bir numaralı buluşma noktası haline gelmiştir” dedi. Nonwoven ve teknik tekstil ürünlerine odaklanan Techtextil ile sıkı bir entegrasyona girildiğini de vurgulayan Braun şöyle devam etti;“Texprocess Americas 2012 fuarı, Techtextil Kuzey Amerika 2012 fuarına paralel olarak gerçekleşti. Texprocess ile Techtextil fuarlarından oluşan ikili, daha önce 2011 yılında Frankfurt’ta oluşan sinerjilerin, ABD’de de aynı şekilde oluşmasını sağladı. İki fuar birlikte, tekstil değer zincirinin geniş alanlarını kapsadığı için daha verimli sonuçlar alınıyor. Bu yelpaze elyaflar, teknik tekstiller ve kompozit maddelerden tekstil işleme teknolojilerine, yazılıma ve bilişim teknolojisine kadar uzanıyor. Katılan firmalara bakıldığında ise, Texprocess Americas katılımcılarının çoğunun VDMA üyeleri olduğu açıklandı. VDMA’dan katılan firmaların başında ise; Dürkopp Adler, Ferd.Schmetz, Groz-Beckert, Human Solutions, KSL Keilmann Sondermaschinenbau, Pfaff ve Veit yer alıyor.

 

Organizasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan VDMA Genel Sekreteri Elgar Straub da önemli açıklamalar yaptı. “Texprocess Americas üyelerimizin beklentilerinin ötesine geçti,” diyen Alman Giyim ve Dericilik Makinesi Üreticileri Federasyonu Genel Sekreteri Elgar Straub, şunları dile getirdi: “Kuzey, Orta ve Güney Amerika’dan çok sayıda önemli karar yetkisine sahip ziyaretçi fuarda yer aldı. Tüm dünyada teknik tekstiller pazarının hızla büyüdüğü bir ortamda, bu iki fuar formatının bir arada olması uluslararası pazarın ihtiyaçlarına tam olarak cevap veriyor. Şimdi, 10-13 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak olan ikinci Texprocess etkinliği Frankfurt fuarını büyük iyimserlikle bekliyoruz.”

Frankfurt’taki bir sonraki Texprocess fuarına başvuru işlemlerinin başladığını ifade eden organizatörler, çok sayıdaki uluslararası pazar liderinin şimdiden fuara katılmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. Yetkililer Erken kayıt kampanyasının 30 Haziran 2012’ye kadar devam ettiğini açıkladı. Bir sonraki organizasyon 10-13 Haziran 2013 tarihlerinde Frankfurt’ta gerçekleştirilecek. Bir sonraki Texprocess Americas fuarı ise 13-15 Mayıs 2014 tarihlerinde Techtextil Kuzey Amerika fuarına paralel olarak Atlanta’da yapılacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.