Texcare Büyüme Hedefine Ulaştı

Texcare Uluslararası Tekstil Bakım Ürünleri Fuarı 5-9 Mayıs 2012 tarihinde Almanya’da gerçekleştirildi.

  19 Mart 2013 17:46 Salı
Texcare Büyüme Hedefine Ulaştı

Messe Frankfurt tarafından dört senede bir organize edilen, modern tekstil bakım ürünlerinin sergilendiği Texcare fuarı 5-9 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlendi. Ziyaretçiler beş gün boyunca iş yerinde sağlık, güvenlik gibi konularda önemli bilgiler edindiler. 26 ülkeden 264 katılımcı ile kapılarını açan fuarda, kuru temizleme ve sürdürülebilirliğe odaklanmanın yanı sıra enerji verimliliği ve kaynak sağlama alanında çalışmalar gerçekleştirildi. 26 ülkeden 264 üreticinin katıldığı fuarı toplamda 16.000 kişi ziyaret ederken, 2008 yılında yapılan organizasyona göre yüzde 3’lük bir artış yakalandı.  Fuara katılan üreticiler ağırlıklı olarak Almanya, İtalya, ABD, Belçika, Hollanda ve İngiltere’den geldi. Fuara gelen ziyaretçilerin yüzde 52’lik kısmını Almanya dışından gelen misafirler oluşturdu. 100’den ülkeden gelen ziyaretçilere ülkeler bazında bakıldığında ise Almanya’dan sonra ilk beş ziyaretçi ülke; İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsviçre olarak gerçekleşti.

Texcare fuarı süresi boyunca da birçok etkinlik gerçekleştirildi. Organizasyonda kuru temizleme, tekstil servis sağlayıcıları ve yüksek teknolojik çözümler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Birçok sunumun gerçekleştirildiği etkinlikte sunumların odak noktasını RFID ve gerçek zaman yönetiminin yanında enerji, kaynak dostu teknoloji ve üretim süreç optimizasyonu oluşturdu.

Etkinlik Günleri Temalara Ayrıldı

Etkinlik kapsamında katılımcıları bilgilendirme amacı ile yapılan toplantılar-dersler büyük ilgi gördü. Ayrıca önceki organizasyonlardan farklı olarak etkinlik günleri, özel olarak temalara ayrıldı. Fuarın ilk gününün teması ‘gelecek’ oldu. Burada etkin ve yenilikçi iş kavramları üzerinde durulurken, yarının problemleri ile yüzleşmek için sunumlar yapıldı. Fuarın ikinci günü ‘yenilik günü’ olarak tanımlandı. VDMA’dan Elgar Straub’un başkanlık yaptığı sunumlar gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde teknolojik uygulamalarla ilgili deri teknolojisinin odak noktaları, antimikrobiyal tekstil ve kontrol mekanizmaları konuşuldu.  Fuarın üçüncü gününün teması ise ‘sürdürülebilirlik’ olarak tanımlandı. Tekstil bakım sektöründe sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğinin nasıl arttırılabileceğine dair sunumların yapıldığı bu etkinliklere DTV’den, Dr. Volker Schmid ve Intex’ten Klaus Jahn başkanlık yaptı. Son olarak ta ‘küresel pazar’ günü organize edildi. Burada temel olarak küresel talepler değerlendirildi. Başkalığını ise Avrupa Tekstil Hizmetleri Derneği (ETSA)’dan Robert Long yaptı.

Texcare fuarının organizasyon ortakları arasında ise Messe Frankfurt, DTV ve Intex yer aldı. Etkinlik ortakları yaptıkları değerlendirmelerde fuarın genel anlamda başarılı geçtiğini vurguladı. Katılımcılar ve önemli alıcı gruplardan da fuar değerlendirmeleri yapıldı. Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Messe Frankfurt Başkanı Wolfganag Marzin, organizasyona katılan tüm ziyaretçilerin memnun ayrıldığını söyledi. Olumlu sonuçlar veren bir etkinlik yapıldığını belirten Marzin; “Özellikle Japonya, Yeni Zelanda, Kanada, Güney Afrika, Lübnan ve Brezilya gibi ülkelerden gelen ziyaretçi sayısında büyük artışlar oldu. Katılan ziyaretçilerin yüzde 75'lik kısmı uluslararası anlamda karar vericilerden oluştu. Yapılan anketler ile katılımcıların yüzde 85'lik kısmı fuarda sipariş ve uluslararası temaslar gerçekleşti” dedi.

VDMA Giyim ve Deri Teknolojisi Direktörü Elgar Straub’da yaptığı açıklamada; “Genel anlamda olumlu hava estiren bir organizasyon oldu” dedi. VDMA, üyelerinden oldukça yüksek bir katılım yakaladıklarını da ifade eden Straub şöyle konuştu; “ Fuarda müşterilerin odak noktası verimliliğin artması, kaynakların korunması gibi temel bilgiler oluşturdu. Katılımcıların yüzde 89’u sektörün ekonomik durumunun çok iyi olduğunu ifade etti. 2008 yılında yapılan organizasyonunda bu durum katılımcıların yüzde 84’ü tarafından benimsenmişti. Ayrıca fuara katılan ziyaretçilerin yüzde 95’lik kısmı ise sergilenen ürün yelpazesinden memnun olduklarını belirtti.”

 

Texcare Forum Büyük İlgi Gördü

 

Organizasyonun düzenlenmesinde aktif rol oynayan Alman Kuru Temizlemecileri Birliği Başkanı (DTV) Friedrich Eberhard’te, 2008 yılındaki fuardan daha etkili bir etkinlik olduğunu iddia etti. Katılımcı sayısının da arttığını vurgulayan Eberhard, yapılan toplantıların çok başarılı geçtiğini söyledi. Küresel anlamda etkili bir fuar olduğunu dile getiren Eberhard şöyle devam etti; “Texcare forum ve defileler çok iyi bir resepsiyon ile sunuldu. Mükemmel bir ruha sahip olan Texcare, uluslararası anlamda önemini kanıtlamış oldu. Birçok bölgeden katılımcı son trendleri görmek için fuara akın etti. Yapılan organizasyonda en son makine teknolojileri ve ekipmanları görme fırsatı katılımcılara benzersiz bir seçenek oldu.”

 

Dört özel başlıkla etkinliği günlere ayıran Texcare Forum ise firmalara ve 1.180 ziyaretçiye sürdürülebilirlik, yenilik, gelecek ve küresel pazar konularında detaylı bilgiler verdi. Forumda ayrıca endüstriyel iş giysileri profesyonel giyim ve koruyucu giysiler, sağlık alanında yapılan yenilikler, turizm sektöründe uygulanan yenilikler ve gelecekte iş giysileri konulu eğilimler tanıtıldı.

 

Etkinlikler Devam Edecek

 

Texcare önümüzdeki organizasyonlarla da çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Texcare Forum Rusya ile ilgili bundan sonraki organizasyonlar 26 -27 Eylül tarihlerinde Moskova'da gerçekleştirilecek. Bir sonraki organizasyon Texprocess esnek materyaller ve tekstil işlemede öncü uluslararası ticaret fuarı ise Frankfurt’ta 10-13 Haziran 2012’de yapılacak. 2013 yılı Kasım ayında ise Texcare Asya Şanghay'da organize edilecek. Bir sonraki Texcare uluslararası organizasyonu ise, 11-15 Haziran 2016 tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirilecek.

 

Bluecompetence Girişimi İlgiyle Karşılandı

 

Organizasyon ortaklarından birisi olan VDMA’nın son dönemde yoğunlaştığı konulardan birisi olan Bluecompetence’de fuarın dikkat çeken konuları arasında yer aldı. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği konu alan bu girişim birçok küresel firmadan da destek görüyor. Hohenstein Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya'da enerji kullanımı 20 yılda yüzde 50 oranında düştüğü belirtilirken bu anlamda Bluecompetence girişiminde destekleneceği belirtildi. Girişimin teknolojik kaynakları koruma anlamında da çalışmalar yaptığını anlatan yetkililer, organizasyonunda Bluecompetence girişiminin etki alanını genişletmek için iyi bir platform olduğunu vurguladı. Fuarın ana teması olan sürdürülebilirlik, ekoloji ve ekonomi konularının, bu girişimle örtüşmesi de, konunun daha iyi anlaşılmasına yol açtı.

Yakın Plan DTV

Oragnizasyonda etkin bir rol oynayan Alman Kuru Temizlemeciler Birliği DTV’de Almanya’nın etkili kuruluşlarından birisi olarak öne çıkıyor. Almanya İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamalara göre, 2011 yılı tekstil bakım sektörünün cirosu 3.5 Milyar Euro olarak gerçekleşti. Alman kuru temizleme ve çamaşırhane şirketlerinin çoğu NRW Bölgesi’nde bulunurken sektörün 55.000 kişiyi istihdam ettiği söyleniyor. çoğunlukla kadınların yer aldığı sektörde, kadınların erkekler göre oranının yüzde 75 civarında olduğu belirtiliyor.

DTV sertifika programı ile de işletmelerin kalitesini arttırmayı hedefleyen bir kurum olarak biliniyor. Kurumun kaliteyi belgelemek adına 4 yıl için verdiği sertifikalardan 30 şirket faydalanıyor.

Alman kuru temizleme birliği 1975 yılından bu yana tekstil bakım şirketlerinin güçlü bir derneği olarak faaliyet gösteriyor. Sektör odaklı yapısı ile kurum hem küçük ve büyük şirketlere eşit fırsatların sağlanmasına yardımcı oluyor hem de firmaların geleceğini şekillendirmesinde rol oynuyor. Kurum temel hedefi ise, kuru temizleme ticaretinin güçlendirilmesi olarak ifade ediliyor.

Messe Frankfurt; Küresel Fuar Organizatörü

Messe Frankfurt, dünya çapında 1.769 çalışanı ve 457 milyon Euro'luk satışı ile Almanya'nın önde gelen fuar organizatörlerinden birisi olarak tanımlanıyor. Kurum 150'den fazla ülkede 28 iştirak, beş şube, 52 uluslararası satış ortağı ile küresel bir ağa sahip bulunuyor. Dünya çapında 30'dan fazla bölgede organizasyon gerçekleştiriyor. Oluşum, 2011 yılında yarısı Almanya dışında olmak üzere 101 fuar düzenledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.