Texbridge 2012 Büyüme Hedefliyor

Türkiye’nin tek kumaş ve tekstil aksesuarları fuarı ‘Texbridge İstanbul’ 8-10 Mart 2012 tarihlerinde CNREXPO’da gerçekleştirilecek.

  16 Mart 2012 17:06 Cuma
Texbridge 2012  Büyüme Hedefliyor

Türkiye’nin ilk kumaş ve aksesuar fuarı Texbridge İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı, arkasına aldığı sektörel destekle kapılarını bir kez daha açmaya hazırlanıyor. CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık organizasyonu Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) işbirliği ile 08-10 Mart 2012 tarihleri arasında CNR EXPO’da düzenlenecek olan fuar Türk tekstil ve yan sanayinin iç ve dış pazar gereksinimlerine yanıt vermeyi amaçlıyor. Fuara bu yıl ilk kez 2 milyar doların üzerinde ihracat yapan denim sektörü de dahil olacak. Belçikalı ünlü trend tahmincisi Niek De Pres ve Denim alanında dünyaca ünlü İtalyan Tasarımcı Umberto Brocchetto da katılarak fuarda trend alanları oluşturacak.

Fuarla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, 2010 yılında 6.5 milyar dolarlık tekstil ihracatı yapıldığını ancak bu yıl tekstilde Türkiye’nin en güçlü rakipleri olan  İtalya ve Almanya’nın tekstil ihracatının yüzde 15-20 gerilediğini söyledi. Türkiye’nin ise bu dönemde ihracatını 8 milyar dolara taşıyarak bir rekor kırdığına dikkat çeken Burkay; “Bugün üçüncü sırada yer aldığımız Avrupa’da en büyük ihracatçı olacağız. 2012’de 9.5-10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bu dönemde pazar çeşitlendirmesine giderek Rusya, Ortadoğu, Asya Pasifik ve Afrika pazarlarında söz sahibi olmayı planlıyoruz. Bunun için öncelikle bu pazarlardaki Türk malı imajını daha da güçlendirmek için atılımlar yapıyoruz. Texbridge bu planlarımızı hayata geçirmemizde önemli bir adım” dedi.

Tasarım Ofisleri Texbridge’e Geliyor

Texbridge fuarında bu yıl tasarım ve dizayn rüzgarı eseceğini ifade eden Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dünyanın en önemli dizayn ofisleri İngiltere ve İtalya’da bulunuyor. Türk tekstilcileri baskı ve desen gibi dizaynlar için bu ülkelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Ancak biz bu yıl Texbridge Fuarı’na son 50 yıldır modayı başlatıp, trendlerini belirleyen İtalya ve İngiltere’nin en önemli desen stüdyolarını Design Lab bölümünde Türk tekstil sektörüne dizaynlarını gösterecekler.”

Fuarın bu yıl ikinci kez düzenlenecek olacağını hatırlatan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de yaptığı konuşmada, Texbridge’nin başarılı ve uluslararası bir fuara dönüştüğünü dile getirdi. Erem; “Bu yıl fuara Fas, Tunus, Portekiz, Moldova, Polonya ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden alım heyeti ve profesyonel ziyaretçi katılacak” diye konuştu.

Trend: 60’lı Yıllar

Belçikalı ünlü trend tahmincisi Niek De Pres, 2013 yılında 60’lı yılların ruhundan ilham alan tasarımların ön plana çıkacağını savundu. De Pres, hippi kültürü ve değişim temasının bu dönemde ön plana çıkacağını belirtti. Texbridge Fuarı’nda geçen yıl olduğu gibi, trend alanı, trend seminerleri, business lounge, alım heyeti etkinlikleri gerçekleştirilecek. Texbridge’de oluşturulacak özel DesignLAB’da uluslararası dizayn stüdyoları, tasarımcıları ve trend butikleri yer alacak. Ziyaretçilere ürünlerini keşfetme fırsatı sunacak DesignLAB’ın, kumaş ve aksesuar sektörüne ilham kaynağı olacağı tahmin ediliyor.

Toplantıda bir konuşma yapan denim alanında dünyaca ünlü İtalyan Tasarımcı Umberto Brocchetto, Türkiye’nin denim konusunda son yıllarda önemli bir noktaya geldiğini ifade etti. “Bugün dünya tekstil firmaları arasında yolu Türkiye’den geçmeyen hiç kimse yok” yok diyen Brocchetto denim konusunda sözlerini şöyle sürdürdü; “Denim modasının ilk çıkış yeri ABD, daha sonra Japonya.  Günümüzde ise, Türkiye’de önemli bir noktaya gelen denim, bütün dünya markalarına çalışıyor”. Krizle boğuşan dünya ülkelerinde markaların kendilerinden daha önce hiç üretilmemiş denim tasarımları talep ettiğin kaydeden Brocchetto, denimde bu yıl yine mavi renge dönüş yaşanacağını söyledi.

Büyük Oyuncular Fuara Geliyor

Ürün gruplarını örme kumaş, dokuma kumaş, denim, suni deri, iplik, aksesuar ve yan sanayinin oluşturduğu fuar da, Texbridge için özel olarak 32 ülkenin dahil olduğu VIP alım heyeti programı düzenlenecek. GAP, H&M ve Li Fung gibi giyim sektörünün önde gelen devlerinin tasarımcı ve satın alma yetkilileri, koleksiyonları için kumaş ve aksesuar seçimlerini fuarda yapacaklar.

Texbridge İstanbul'a, Altınyıldız, Bahariye, Anteks, Söktaş, İsko, Real, Matesa, Gap Güneydoğu Tekstil gibi firmaların yanında Bursa’dan 50’ye yakın firma katılacak. Türk üreticiler dışında A-TH Floros Co(Yunanistan), Carreman(Fransa), Almanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve İtalya’dan Peggy Mill, Bottonificio Bap Spa, Simona B, FIT – Finest, İtalyan Trimming kumaş ve aksesuar firmaları da fuarın katılımcıları arasında yer alıyor. Organizasyona ayrıca Rusya, Mısır, İspanya, Fas, Tunus, İran, Lübnan’dan hazır giyim sektörünün çok sayıda ünlü firması katılacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster