TETSİAD, EVTEKS’in Salgın Nedeniyle Ertelendiğini Duyurdu

TETSİAD 21-25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan EVTEKS’in, Coronavirus salgını nedeniyle bilinmeyen bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

  30 Mart 2020 16:14 Pazartesi
TETSİAD, EVTEKS’in Salgın Nedeniyle Ertelendiğini Duyurdu

İstanbul Fuarcılık tarafından, Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği iş birliğiyle organize edilen ve ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük iki fuarından biri olan EVTEKS 26’ncı kez ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyordu. Ancak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirus salgını birçok fuarın iptal edilmesine ya da bilinmeyen bir tarihe ertelenmesine neden olduğu gibi EVTEKS’i de bilinmeyen bir tarihe erteledi.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ana kadar 88 ülkede 4 bine yakın insanın yaşamını yitirdiği Coronavirus salgınının yayılmaya devam ettiğini ve ülke vatandaşlarının başka ülkelere seyahat etmesine imkân vermediğini belirterek fuarın ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

“Virüs Hayatı Tehdit Etmeyi Sürdürmekte”

Yapılan yazılı açıklamada vakalardaki hızlı artış dünyanın dört bir yanında düzenlenen fuar, festival, defile, spor müsabakaları ve daha birçok sektör için büyük önem taşıyan organizasyonların iptalini de beraberinde getirdiğini belirtilerek “Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir vakanın görülmemiş olması hem ülkemiz, hem de Türk ev tekstili sektörü için sevindiricidir. Ancak virüs, sektörümüzün en büyük ve en önemli pazarı olan bir çok ülkede hayatı tehdit etmeyi sürdürmekte ve bu ülke vatandaşlarının başka ülkelere seyahat etmesine imkan vermemektedir. Dünyada yaşanan bu gelişmeler ışığında Hasan Hüseyin Bayram başkanlığında toplanan TETSİAD Yönetim Kurulu, sektörümüzün en büyük organizasyonu olan ve 21 - 25 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan, 26. Uluslararası Ev Tekstili Fuarı EVTEKS'in, yukarıda belirtilen sebepler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesine karar vermiştir.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.