Teknoloji ve Tecrübe ile 'Tekstil Toprağına Dönüyor'

Tekstil toprağına geri dönüyor sloganıyla yola çıkan Kahramanmaraş, Uluslararası Tekstil Zirvesi ile sektörün dikkatini üzerinde toplamayı hedefliyor.

  13 Ekim 2013 01:52 Pazar
Teknoloji ve Tecrübe ile 'Tekstil Toprağına Dönüyor'

T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın kordinasyonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek Uluslararası Tekstil Zirvesi 21-23 Kasım 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta yapılacak.

Üç gün sürecek zirve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Seminer Salonlarında düzenlenecek. Açılış ve sunumların yapıldığı ilk gün bilimsel teknoloji sergisi ‘AR-GE Pazarı’ açılacak. Daha sonraki günlerde, akademisyenler, sektöre yön veren firma yöneticileri ve kamu temsilcileri tarafından hazırlanan pazarlama, üretim, teknoloji, insan kaynakları ve enerji konularının işleneceği panel ve sunumlar yer alacak. Tekstil Teknolojilerinin geldiği son nokta, akademik çalışmaların sektördeki yansımaları uzman katılımcılar tarafından değerlendirilecek. Ayrıca, zirve kapsamında düzenlenecek olan TÜBİTAK Ar-Ge Proje Pazarı ile akademisyenler tarafından gerçekleştirilen, ticarileşmeyi bekleyen projeler sergilenecek.

Tekstil sektörünün her yönüyle değerlendirileceği zirveye yurtiçi ve yurtdışından şirket yöneticileri, akademisyenler, bürokratlar, tasarımcılar, meslek kuruluşları, sivil toplum temsilcileri, medya kuruluşları gibi sektör ile ilgili çok sayıda katılımcının iştiraki bekleniyor.

Tekstil sektöründe gelişme kaydetmiş iller arasında yer alan Kahramanmaraş Türkiye’de üretilen ipliğin yüzde 30’unu ve dokuma kumaşın yüzde 10’unu üretiyor. Kahramanmaraş’ta Tekstil sektörü, 30 yıllık sanayileşme sürecinde her zaman ilk sıralarda yer almış ve iplik, dokuma, örme, konfeksiyon, boya-terbiye gibi temel yatırımlarla kurulmuş yaklaşık 300’e yakın firmaya sahiptir. 2012 yılı verilerine göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan 51 Tekstil firmasının %14 ünü, Kahramanmaraşlı tekstilciler oluşturmuşlardı. 2011 – 2013 yılları arasında alınan teşviklerle tekstil yatırımlarının yüzde 15’ine ev sahipliği yapan ve Türkiye’deki toplam yatırım miktarının (14 milyar TL) yüzde 20’si ile daha da büyüyen Kahramanmaraş’ta tekstil ve konfeksiyon alanında 22 bin kişiye istihdam sağlamakta. Kahramanmaraş bu özellikleri ile Zirveye ev sahipliği yaparak bölgeye ve Türkiye’ye büyük katkı sağlayacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.