Tekstil Ticaret Fuarı Triosu Büyük Çapta Katılımcıyı Ağırlayacak

Tekstil inovasyonu, dijital prototip, makine öğrenme süreçleri ve çevreye duyarlı yeni teknolojiler ana konular olarak Techtextil, Texprocess ve bir-seferlik Heimtextil Yaz Özel Edisyonu'nda ele alınacak.

  22 Haziran 2022 08:53 Çarşamba
Tekstil Ticaret Fuarı Triosu Büyük Çapta Katılımcıyı Ağırlayacak

Heimtextil Yaz Özel Edisyonu, Techtextil ve Texprocess ile birlikte Frankfurt'taki küresel tekstil ticaret fuarlarının yeniden lansmanını müjdeliyor- nihayet Frankfurt’ta yeni uluslararası temaslar, bireysel iş bağlantıları ve yoğun ağ iletişimine olanak veriyor. "Ukrayna savaşı, üretimdeki darboğazlar ve artan nakliye maliyetleri nedeniyle anlık değişme gösteren enerji maliyetleri ve hammadde fiyatları - tekstil endüstrisinin zorlu ortamı göz önüne alındığında, tekstil ticaret fuarı triosunun yeniden hareketlenmesi için daha iyi bir zamanlama olamazdı ’’dedi, Detlef Braun, Yönetim Kurulu Üyesi, Messe Frankfurt açılış konuşmasında. Ayrıca tekstil şirketleri kendi döngüsel ekonomilerinde yollarını bulma ve tedarik zincirlerini yeniden gözden geçirme sorumluluğuyla karşı karşıyalar, "Kriz zamanlarında bile şunlar geçerlidir: Değişim her zaman iş fırsatlarını besler. Ve ayrıca ilerleme ve rekabet avantajlarının önünü açar. "diye ekledi Braun.

Panel Oturumuı: Zorlu zamanlarda Liderlik Eden Duygular

Panel konuşmacıları Birleşmiş Milletler Ortaklıklar Ofisi Başkanı ve Bilinçli Moda ve Yaşam Tarzı Ağının kurucu ortağı Lucie Brigham, Londra Moda Koleji Inovasyon Ajansı Başkanı Matthew Drinkwater, VDMA Tekstil Bakımı, Kumaş ve Deri Teknolojileri Birliği Genel Müdürü Elgar Straub ve Alexandra Bohn tarafından sunumu yapılan Messe Frankfurt'ta Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, F.A.Z. Quarterly’nin Tasarım İçerik Direktörü, inovasyon geliştirmede işbirliklerinin rolü ve iş fırsatları olarak zorluklardan ve sürdürülebilirliğin tekstil endüstrisinde sürekli olarak nasıl kritik bir işletme faktörü haline geldiğinden bahsetti. Yaklaşan Sürdürülebilir ve Döngüsel Tekstiller için AB Stratejisi ve yürürlüğe giren Tedarik Zinciri Yasası ışığında önemli stratejik kararlar da tartışma konularıydı.

Açılış konuşmasında Lucie Brigham, sürdürülebilirlikteki stratejik pazar fırsatlarını tanımlamada işbirliklerinin önemine vurgu yaptı: "İşbirliği, dönüştürücü endüstriyel katılımı teşvik etmenin ve SDG'lerin uygulanmasını hızlandırmanın anahtarıdır. Uzmanlık, yenilik, teknoloji ve kaynakların mobilize edilmesi ancak güçlü ortaklıklarla mümkün olmaktadır. Messe Frankfurt'un Texpertise Ağı, Bilinçli Moda ve Yaşam Tarzı Ağı'nın ilk üyelerinden ve değerli ortaklarından biriydi. Kapsamlı SDG faaliyetlerinde başından beri yer almaktan gurur duyuyoruz ve gelecekte bu faaliyetleri birlikte geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz. "dedi Brigham.

3D kumaş simülasyonları ve sıfır atıl sağlayıcı teknolojisi için makine öğrenme süreçlerinden daha fazla tedarik zinciri şeffaflığı için blokchain zincirinin kullanımına kadar, moda teknolojisi öncüsü Matthew Drinkwater, son dijital gelişmelerin tasarım süreçlerini nasıl yeniden tanımladığına ve inovasyonun önünü açtığına ışık tuttu: "Büyüyen teknolojiler Tekstil endüstrisini yeni bir çağa yönlendiriyor, ürünleri yaratma, iletişim kurma ve tüketme alışkanlıklarımızı yeniden belirliyor, tasarım süreçlerini ve ayrıca tekstil değer zinciri boyunca kaynakların kullanımını ve takibini yeniden tanımlıyor."

VDMA ticaret birliğinden Elgar Straub, dikiş ve konfeksiyon teknolojisi üreticilerine ve teknik tekstillerin işlenmesine, üretim süreçlerini otomatikleştirmeye ve dijitalleştirmeye olanak veren makinelere yönelik artan talepleri vurgularken, aynı zamanda bölgesel üretime daha fazla odaklanmanın aynı zamanda daha fazla tedarik zinciri şeffaflığına nasıl katkıda bulunabileceğini gösterdi. Straub, "Makine mühendisliği ve teknoloji sağlayıcıları, günümüzün en büyük sorunlarına çözümü mümkün kılanlardır: Sürdürülebilirlik, esneklik ve bölgeselleşme" dedi.

Açılış basın konferansının panel oturumu kesintisiz gösterimli Texpertise Network'ün yanı sıra Techtextil, Texprocess ve Heimtextil'in basın sayfalarında İngilizce ve Almanca gösterim olarak mevcuttur.

Techtextil, Texprocess ve Heimtextil: Tüm Inovasyonların bir Araya Geldiği Ticaret Fuarları

63 ülkeden toplam yaklaşık 2.300 katılımcı ile bu yılki Techtextil, Texprocess ve Heimtextil Yaz Özel Oturumu, tekstil değer zincirinin büyük bölümlerinde ileriye dönük inovasyonlar ve trendler sunacak. Olaf Schmidt, "Bir odaklanma olarak, ticaret fuarları bu çeşitli gelişmelere küresel bir iş platformunda bir araya getirilen ulaşılabilirlik kazandırırken aynı zamanda sürdürülebilirliği bütünsel konseptinde kavramaya ve tedarik zincirlerini yeniden tanımlamaya yönelik belirgin bir katkı sağlıyor" diye açıklıyor.

İpliklerden, elyaflardan, kontrakt tekstillerden, dekoratif ve döşemelik kumaşlardan fonksiyonel tekstillere, tekstil teknolojilerine, terbiye süreçlerine, su-tasarruflu boyama süreçlerine ve tekstil döşemeleri, tekstil tasarımı, yatak takımları ve performans tekstilleri için son ürünlere ilişkin paralel Techtextil, Texprocess ve Heimtextil Yaz Özel Edisyonu birarada bir küresel ürün yelpazesi sunacak - bu da ölçeklenebilir ve sürdürülebilir yeniliklerin kapsam dışında kalmadığını ortaya koyuyor.

Bir Bakışta Ticaret Fuarlarının Öne Çıkan Özellikleri

Bu yaz Heimtextil Trends, "Gelecek Ufuklar" mottosu altında kıt kaynakların korunmasına açık bir şekilde odaklanarak Salon 4,0’da gerçekleşecek.

Salon 3,0’daki "Heimtextil Konferansı Uyku ve Daha Fazlası" diğer şeylerin yanı sıra uyku araştırmaları, denetleme teknolojisi ve otel endüstrisinde sürdürülebilirlik konusundaki en son bulguları içeren birinci sınıf bir konuşmacı dizisi sunuyor.

Bir diğer önemli gösterim, Heimtextil'in bağımsız bir danışman tarafından seçilen katılımcılara çevre dostu segmentteki en son gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir saatlik Yeşil Turlardır. Turlar, fuarın üç günlük süresi boyunca Salon 3,0’daki Green Village Counter'da saat 14:00'te başlayacak.

Ayrıca Heimtextil, geniş çapta beğeni toplayan İç Dekorasyon.Mimarlık.Turizm programına ev sahipliği yapacak. Bu üst düzey bilgi birikimi ve ağ oluşturma platformu, özellikle kontratlı döşeme endüstri uzmanlarına yöneliktir. ‘’Boşlukta Senaryolar’’ 22.6.2022'deki İç Dekorasyon.Mimarlık.Turizm DERSLİKLER 2022'nin bu yılki lider teması.

Salon 8,0’daki Texprocess Denim Future Lab'de ziyaretçiler kendilerini denim üretim ve işleme dünyasına derinlikçi bir geçiş yapacaklar. Eko-denim veya lüks denim gibi trendler, tekstil değer zincirinin birçok aşamasında canlı bir şekilde sunulacak ve sürdürülebilir yaklaşımlar ve yukarı akışlı dönüşüm çözümleri vitrine çıkacak. Konuşmacılar Köşesi, Transformer Vakfı'nın katılımcıları ile tartışmalara ve fikir alışverişine davet ediyor.

Hazır giyim sektöründe teknik tekstiller nasıl değerlendiriliyor? Techtextil özel gösterisi Performance Textiles in Fashion in Fashion 9,1, tekstil son ürünlerine odaklanıyor ve ayrıca beklentilerin ötesinde ve yenilikçi giysiler sunuyor.

Techtextil ve Texprocess Forum, fuarın dört gününün tamamında güncel endüstri konuları hakkında uzman konferanslar ve oturumlarla geliyor. Ücretsiz forumlar, fikir alışverişinde bulunma ve yeni trendler ve yaklaşımlar hakkında bilgi edinme fırsatı sunar. "Donanım için Yazılım Ürünleri: Metaverse Kumaş" veya "Sürdürülebilirlik - veriler nereden gelmeli?" gibi sunumlar izleyiciyi yerinde veya daha sonra isteğe bağlı olarak Dijital Uzantı'ya çağırıyor. Techtextil Forum'un (Salon 9.1) hamisi bir kez daha EURATEX - Avrupa Giyim ve Tekstil Konfederasyonu. 2019'da olduğu gibi, Texprocess Forum'un (Salon 9.0) programı DTB - Dialog Textil-Bekleidung e.V. ve VDMA TFL tarafından organize ediliyor.

Tekstil endüstrisini gelecekte neler bekliyor? Son yıllarda hangi tekstil inovasyonları geliştirildi? Sektörün yenilikçi gücü, Techtextil veya Texprocess Innovation Awards'da sunulan teknik tekstiller ve tekstil işleme alanındaki geniş kapsamlı ilerici yaklaşımlara yansıyor. İki uluslararası uzman grubu tarafından seçilen tekstil yenilikleri ödüllendirilecek ve fuarın dört günlük süresi boyunca Salon 9.1 (Techtextil) veya 9.0'da (Texprocess) sunulacak. İnovasyon Ödüllerinin halka açık sunumu 21 Haziran 2022'de Salon 9,0’da gerçekleştirilecek.

Messe Frankfurt Hakkında Faydalı Bilgiler

Messe Frankfurt Group, kendi sergi alanları ile dünyanın en büyük ticaret fuarı, kongre ve etkinlik organizatörüdür. Grup, Frankfurt am Main'deki genel merkezinde ve dünya çapındaki 30 yan kuruluşunda yaklaşık 2.300* kişiyi istihdam etmektedir. 2021'de şirket, art arda ikinci yıl boyunca salgının getirdiği zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldı. Salgından önce 2019'da 736 milyon Euro'ya ulaşan yıllık satışlar, yaklaşık 140* milyon Euro olacak. Koronavirüs salgınının neden olduğu zor zamanlarda bile, endüstri sektörlerimizle küresel olarak ağlar halindeyiz. Sanayi sektörlerimizle yakın bağlarımız var ve Fuarlar & Etkinlikler, Lokasyonlar ve Hizmetler iş alanlarımız çerçevesinde müşterilerimizin ticari çıkarlarına etkin bir şekilde hizmet ediyoruz. Grubun en önemli USP'lerinden biri, tüm dünyaya yayılan sıkı sıkıya bağlı küresel satış ağıdır. Kapsamlı hizmet yelpazemiz - hem yerinde hem de çevrimiçi - dünya çapındaki müşterilerimizin etkinliklerini planlarken, organize ederken ve yürütürken sürekli olarak yüksek kalite ve esneklikten yararlanmalarını sağlar. Dijital uzmanlığımızı yeni iş modelleriyle genişletiyoruz. Geniş hizmet yelpazesi, sergi alanı kiralama, fuar inşaatı ve pazarlaması, personel ve yemek hizmetlerini içerir. Genel merkezi Frankfurt am Main'de bulunan şirketin mülkiyeti Frankfurt Şehri (%60) ve Hessen Eyaleti'ne (%40) aittir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.