Tekstil Teknolojileri Sempozyumu Bursa’da

Bursa’da organize edilen 14. Ulusal ve 1. Uluslararası Tekstil Teknolojisi ve Kimyasındaki Son Gelişmeler Sempozyumu devam ediyor

  10 Mayıs 2013 00:22 Cuma
Tekstil Teknolojileri Sempozyumu Bursa’da

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenen 14. Ulusal ve 1. Uluslararası Tekstil Teknolojisi ve Kimyasındaki Son Gelişmeler Sempozyumu başladı. Bursa’da düzenlenen etkinlik 8-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında sürecek etkinliğin konu başlıklarını; Tekstil Teknolojisindeki Yenilikler, Tekstil Kimyası ve Terbiyesindeki Yenilikler, Teknik ve Fonksiyonel Tekstiller, İnsan, Çevre, Enerji, Ekonomi ve Standartlar oluşturuyor. Etkinliği yerinde takip eden Tekstil Dünyası Yayın Grubu editörleri, 8 Mayıs’ta gerçekleştirilen sempozyumlarda önemli bilgiler edindi. İlk gün yapılan 2. oturumda, TENCEL® Kumaşların Terbiyesi - Tüysüz Kumaş ve Şeftali Tüyü Efekti, Yeni OEKO-TEX 100 Kriterleri ve Reach Tüzüğünün Etkileri, REACH ve Deri Mamülleri, Renk Farkı Formüllerinin Açıklık - Koyuluk Renk koordinatına Bağımlılığı, Pamuklu Dokuma  Kumaşlarının Ön Terbiye ve Boyama İşlemlerinin Tek Banyoda Kombine Uygulanabilirliği, Reaktif Ink Jet Baskıcılığında Ön İşlemlerin Baskı Kalitesi Üzerine Etkileri, Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Önleme Tebliği Kapsamında Temiz Üretim MET (Mevcut En İyi Teknikler)'in Uygulanması konu başlıklarını oluşturdu.

Etkinliğin 3. Oturumunda ise; Monna Lisa Dijital Baskı Tekniği, Haşıl İşlemindeki Gelişmeler, İletişim Bilinci, Tekstil Üreticilerinin; Yasal Mevzuatlar, Ekolojik Etiketler, İş Güvenliği ve Çevre Sağlığı ile İlgili Yükümlülükleri, Kozmetotekstil  Uygulamasının Bir Endüstriyel Örneği: Pamuklu Kumaşlarda Seçimli Bitkisel Materyal Kullanımı, Deri Üretiminde Karbon Ayakizi ve Sürdürülebilirlik, Elastan İplik Kullanımının Ribana Kumaşların Elektromanyetik Ekranlama Etkinliği Üzerine Etkisi, Dijital Baskıda En Son Gelişmeler, Bakanlık Faaliyetleri ve Destekleri, Tekstil Boyama/Yıkama Atık Suyunun Ozon Gazı ve Ultrasonik Homojenizatör Kullanılarak Renksizleştirilmesi, Dokuma Kumaş Ön Terbiyesinde Karşılaşılan Kusurlar konularına odaklanıldı.

Etkinliğin ilk gününde 500’den fazla katılımcının ilgi göstermesi, organizatörleri de memnun etti. Etkinliğin son günü olan 10 Mayıs 2013 (yarın) tarihinde ise “Yenilikçi ve Sürdürülebilir Yaklaşımla Türk Tekstilinin Rotasının Belirlenmesi” konulu bir panel yapılacak. Tekstil ve Mühendis Dergisi Editörü Prof. Dr. Ayşe OKUR’un yöneteceği panel; İTÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent ÖZİPEK, Yurt Gazetesi’nden iktisatçı-yazar Mustafa SÖNMEZ, TEMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil NALBANT, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin KADOĞLU, Evlin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Canan SÖNMEZ, Kimya Mühendisleri Odası 36. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim BEYLUNİOĞLU katılımları ile gerçekleştirilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.