Tekstil Sektörünün İzmir Çıkartması

Kumaş, konfeksiyon yan sanayi, hazır giyim, konfeksiyon makineleri ve baskı teknolojilerinin aynı anda sergilendiği Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları, sektöre güçlü bir ticaret kapısı açtı.

  14 Aralık 2021 08:52 Salı
Tekstil Sektörünün İzmir Çıkartması

Düzenlediği fuarlarla sektörlerin küresel tedarik zincirine katkı koyan İZFAŞ, tekstilde Türkiye’nin başkenti İzmir’in gücüne güç kattı. Tekstil sektörünün tüm ihtiyaçlarının aynı anda sergilendiği ilk fuar olan Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, içindeki ürün grubundan yeni bir fuar çıkartarak dördüncü yılında tarihe geçti. İZGİ Fuarcılık ile güçlerini birleştiren İZFAŞ, tekstil makineleri ve teknolojileri alanında sınırlarını genişletti. Tekstil üretimini İzmir ve Ege Bölgesi’nde daha önemli hale getirmek amacıyla fuarizmir’de ilk kez düzenlenen FashionTech – Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı, Fashion Prime ile sektörü bütünleştirdi.

İki fuarın birlikteliği, katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisini toplarken; ürün skalası genişleyen fuarlardaki ticari birlikteliklerde artış yaşandı. Fuarlarda sergilenen ürünlerin tamamı satılırken; bir kısmı Türkiye’de ilk kez fuarizmir’de sergilendi. Hazır giyim üreticileri, dünya markalarının temsilcileri, makine ve tedarikçilerden oluşan katılımcı portföyünü yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturan fuarlar; sektörün ihracat rakamlarına artan bir ivme kazandıracak.

Alıcı: Fuarlarımız ihracata açılan bir kapı görevi gördü”

Fuarların oldukça verimli geçtiğini belirten İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı,  “Pandemi döneminde fuar düzenlemek oldukça zor. İZFAŞ bu cesareti sektörle beraber gösterdi. 4’üncü kez düzenlediğimiz Fashion Prime ve ilk kez düzenlediğimiz Fashion Tech fuarlarımız hem katılımcılarını, hem ziyaretçilerini, hem de sektörümüzü oldukça memnun etti. Önemli bir alım heyeti çalışması yürüttük. Yabancı ziyaretçilerimiz üç gün boyunca önemli ticari anlaşmalar yaptı. Fuarımız yine ihracata açılan bir kapı görevi gördü. Tekstil sektörünün uzun bir aradan sonra önemli bir buluşması oldu” şeklinde konuştu.

278 katılımcı yer aldı

Kumaş çeşitleri ve aksesuarlar başta olmak üzere hazır giyim sektörünün tüm bileşenleri ile trendlerini profesyonel ziyaretçiye sunan Fashion Prime Fuarı Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Özbekistan’dan toplam 162 katılımcı ile gerçekleşti. Hazır giyim ve konfeksiyon üretiminde kullanılan makine ve teknolojilerin yanında tekstil makineleri ile tekstil baskı teknolojilerinin sergilendiği Fashion Tech Fuarı’na ise Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ’dan 116 marka katıldı.

Fashion Prime’ın yıldızı parladı

Kumaş çeşitleri ve aksesuarlar başta olmak üzere hazır giyim sektörünün tüm bileşenleri ile trendlerini profesyonel ziyaretçiye sunan Fashion Prime’ın ticaretin yanı sıra sektörün geleceğine ışık tutan etkinlikleri, fuar katılımcı ve ziyaretçileri tarafından ilgiyle takip edildi. Fashion Prime Fuarı kapsamında B Fuaye’de kurulan etkinlik alanında birbirinden değerli konu ve konukların yer aldığı söyleşiler gerçekleşti.

Moda dünyasının uzman isimleri, sektörün bugünü ve geleceği için bir araya geldi. Etkinlik alanında ayrıca, atölye çalışmaları yer alırken; fuardaki kumaş ve aksesuar üreticilerinin de ürünleri sergilendi. Moda ve tekstil sektörünün ilgiyle takip ettiği fuar kapsamında düzenlenen defileler ise, podyumda renkli görüntüler oluşturdu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.