Tekstil Aksesuar Trendleri Moda Dünyası ile Buluşuyor

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), ‘Tekstil Aksesuarları Trend ve İnovasyon Etkinliği’ ile sektörün gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.

  10 Haziran 2016 09:15 Cuma
Tekstil Aksesuar Trendleri Moda Dünyası ile Buluşuyor

Geçtiğimiz Mart ayında KYSD Yönetim Kurulu Başkanlığını devralan Murat Özpehlivan ve KYSD Yönetim Kurulu Üyeleri sektörde ses getirecek çalışmalara imza atmak üzere, çalışmalarını sürdürüyor.  Bu kapsamda 23 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan ‘Tekstil Aksesuarları Trend ve İnovasyon Etkinliği’ni hayata geçiren KYSD Yönetimi, bu çalışma ile sektörün inovasyon odaklı faaliyetlerini desteklemeyi ve sektörü yeni pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili olarak yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan KYSD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özpehlivan, yönetim kurulu olarak hedefledikleri çalışmalar hakkında şu değerlendirmelere yer verdi; “Sektörümüzün değerli ve etkili firmalarından oluşan yönetim kurulumuz ile birliktelik ruhu içerisinde ve hizmet odaklı bir felsefe ekseninde hareket ediyoruz. Düzenleyeceğimiz bu etkinlik de sektörümüzü güçlendirmek adına bizlere büyük bir sinerji katacaktır. Bu yeni dönemde özellikle iç ve dış iletişimimizi arttırmayı hedefliyor, sektör firmalarımızı bir araya getirerek onların sorunlarını dinleme ve çözüm önerileri geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca yan sanayi sektörünün gücünü KYSD çatısı altında bütünleştirmeyi ve temsil anlamında derneğimizin kabiliyetini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Komitelerimiz ürettikleri projelerle birlikte yan sanayi sektörünün hak ettiği yere ulaşması adına var gücüyle çalışıyor. İnanıyorum ki mevcut tüm ekonomik zorluklara rağmen sektörlerimiz dönem içerisinde güçlenecek ve ilerleyişini arttırarak sürdürecektir.”

Tekstil Aksesuarları Trendleri Görücüye Çıkıyor

Bu düşünceler ışığında gerçekleştirmeyi planladıkları ‘Tekstil Aksesuarları Trend ve İnovasyon Etkinliği’ hakkında da sorularımızı yanıtlayan Özpehlivan, etkinlik hakkında şu bilgileri paylaştı; “23 Ağustos tarihinde İstanbul Hilton Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek olan etkinliğimiz, gün boyu sürecek aktiviteler ve BTB görüşmelerle devam edecektir. BU yıl ilk kez düzenleyeceğimiz bu organizasyonda hazır giyim ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren firmalar ile yan sanayi sektör firmalarımızı buluşturmayı amaçlıyoruz. Tamamen objektif kriterler baz alınarak hazırlanacak trend ve inovasyon alanında sektörümüzün geliştirdiği en yeni ve en kapsamlın teknik ürünler sergilenecek. Önümüzdeki yıla ait trend ürünlerin sunulacağı organizasyonumuzu ziyaret eden misafirlerimiz gelecek projeksiyonlarını ve koleksiyonlarını hazırlama noktasında yepyeni fikirler elde edecekler.”

 

Etkinliğin katılımcı ve beklenen ziyaretçi profili açısından da oldukça önemli bir çeşitliliğe sahip olduğunu dile getiren Özpehlivan, “Katılımcılarımız KYSD üyesi olan işletmelerimizden oluşuyor. Etkinlikte yan sanayi dalında faaliyet gösteren mevcut yedi farklı endüstri kolumuzdaki firmalarımız hazırladıkları eşsiz koleksiyonlarını sunma imkanı bulurken, ziyaretçilerimizle de birebir görüşme ve karşılıklı iş bağlantıları sağlama şansı yakalayacaklar. Hazır giyim ve tekstil aksesuarları sektörlerini bir araya getiren ve büyük bir sinerji oluşturacak bu etkinlik yoluyla iç ve dış ticaretimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

KYSD, Uluslararası Bir Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacak

Yurtdışı PR çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özpehlivan, etkinlik boyunca birçok yabancı misafiri de ülkemizde ağırlamayı planladıklarını söyledi. Özpehlivan; “Şu ana dek aldığımız tepki ve yaklaşımlar gayet olumlu. Ziyaretçi profili olarak ülkemizde faaliyet gösteren mümessil firmalarımızın büyük ilgi göstermesini umuyoruz. Ayrıca yerel ve global anlamda markalaşmış hazır giyim firmalarımızdan çoğunlukla tasarım, ürün geliştirme ve satın alma departmanlarının da etkinliğimize büyük ilgi gösterdiğini söyleyebilirim.” dedi.

Etkinlik kapsamında sektörler arası iletişimi arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Özpehlivan,sözlerini şöyle sürdürdü; “Yan sanayi sektörü oldukça dinamik, inovatif ve aktif bir sektör. Yenilik noktasında hazır giyim endüstrisine çok büyük katkılar sunduğumuzu söyleyebilirim. Ancak hazır giyim perspektifinden bakıldığında aynı algı maalesef hissedilmiyor. Böylesine verimli işleyen ve hazır giyim sanayisini rakip ülkelere göre pozitif yönde ayrıştıran bir sektör olarak bu gücün ve değerin yeteri kadar anlaşılmadığını görmekteyiz. Amacımız öncelikle sektörler arasındaki iletişimi, anlayışı ve birlikteliği arttırmak. Ayrıca mevcut inovatif yönümüzü teknik yatırımlarla destekleyip yan sanayi sektörünün gelecek vizyonunu teknoloji ve verimlilik ekseninde geliştirmek istiyoruz. Katılımcı firmalarımızın yenilik ve inovasyon odaklı faaliyetlerini desteklemek ve onları hedef pazarlarıyla buluşturmak en büyük amacımız.”

Özpehlivan;“Gücümüzün Farkında Olmalıyız”

“Yan sanayi sektörü olarak gücümüzün farkında olmalı ve bir arada hareket etme yönünde güçlü bir irade ortaya koymalıyız.” diyen Özpehlivan, düzenlenen bu tür faaliyetler yoluyla sektörün bir araya geldiğini ve güç birliği yaptığını söyledi. Özpehlivan sözlerine şöyle devam etti; “Mevcut sorun ve problemleri ancak birlikte hareket ederek aşabiliriz. Bireysel ve düşünsel farklılıklarımız, özünde en büyük gücümüz ve zenginliğimizdir. Derneğimiz, barındırdığı farklı iş kollarını belirli bir uyum ve ahenk içerisinde bir araya getirmesi yönünden her anlamda eşsiz bir örnek teşkil etmekte. Ancak bu birliktelik ruhu sayesinde başarıya ulaşabilir ve böylesine seçkin etkinlikler gerçekleştirebiliriz.”

Son olarak tüm hazır giyim firmalarını ve sektör temsilcilerini bu özel etkinliğe davet ettiklerini söyleyen Özpehlivan, “Model ve tasarım anlamında bu organizasyonun onlara çok büyük katkılar sunacağından eminim. Ayrıca trend ve inovasyona ilgisi olan herkesi bu organizasyona bekliyoruz. Tüm dernek üyelerimizi ve yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren tüm meslektaşlarımızı etkinlik günü aramızda görmekten büyük onur duyacağız.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.