Teknik Tekstiller İçin İsviçre Tekstil Makine Teknolojisi ve Yenilikleri

Gelecek projeleri için teknoloji ortakları bulmak amacıyla kesinlikle doğru yer.

  17 Ağustos 2022 08:32 Çarşamba
Teknik Tekstiller İçin İsviçre Tekstil Makine Teknolojisi ve Yenilikleri

Dernek üyeleri her zaman gerçek inovasyon ve güçlü ortaklıklar için bir platform olarak bu tür etkinliklerden en iyi şekilde yararlandıklarından, ilham verici tekstil makineleri çözümlerini de görebiliyorlardı. İsviçreli şirketler, orijinal uygulama geliştirmeyi teşvik etmek için mühendislik bilgi birikimine ve süreç uzmanlığına sahiptir.

Teknik tekstiller çok derin çeşitlilikte uygulamaları kapsar ve uzman enstitüler ve üniversiteler tarafından yapılan yoğun araştırmalar sayesinde büyümeye devam etmektedir. İsviçre Tekstil Makineleri Birliği'nin birçok üyesi, bu tür organlarla uzun-soluklu işbirliğini sürdürmektedir. İnovasyonlar genellikle ortak çabalardır ve İsviçreli tekstil makine şirketlerinin DNA'sı üzerine inşa edilir- bu onları müşterileri için çekici ortaklar yapan bir başka karakteristiğidir.

İyi Hissettiren Teknik Kumaşlar

Bazı teknik tekstiller cilt üzerinde koruyucu ikinci katman hissi veriyor. İyi bilinen bir örnek, 'spor teknolojisi' alanından aktif giyimdir. Aktif giyim, genellikle üç katmanlı laminattan oluşan nefes alabilen giysiler içerir: bir iç astar, merkezde nefes alabilen bir membran ve bir dış kumaş. Buradaki zorluk, bir dizi yıkama döngüsüne dayanıklılık gibi teknik gereksinimleri karşılarken, tekli katmanları nefes alabilirlik veya yumuşaklık kaybetmeden birleştirmektir.

Çevre koruma ve sürdürülebilirlik için iddialı standartların yanı sıra en yüksek kalite gereksinimlerini karşılayan bağlama çözümleri, Santex Rimar Group'tan Cavitec markası tarafından yeniden keşfedildi. Bu şirketin sıcak akışkanlı teknolojisi, tekstillere sıcak, erimiş halinde uygulanan tek bileşenli polimerleri kullanır. Sıcak akışkanlı bazlı bağlama işlemi hem su hem de çözeltiden arındırılmıştır. Ekolojik bir avantaj olan kurutma ve egzoz havası temizliği gerekli değildir. Enerji tüketimi de çok daha önemli ölçüde daha düşüktür. Cavitec sıcak akışkanlı teknolojisi güvenli, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir lamine tıbbi koruyucu kumaşları için de geliştirilmiştir. Bu kumaşlar yıkanabilir, sterilize edilebilir ve tekrar kullanılabilir.

Katma değerli, cilt üzerinde koruyucu ikinci katman, Jakob Müller Group'un kurulu bir dış aktivite moda markası dizaynı için bir enstitü ile yaptığı işbirliğinin sonucudur. Ceket içliği olarak uygulanan bir ısıtma matı ekipmanlandırdılar. Isıtmalı içe sarılı dış yüzey teçhizatı kullanıcıya soğuk bir iklimde bile konforlu bir his sağlar. Isıtma matı özellikle hafiftir, nefes alabilir, esnektir ve üç sıcaklık seviyesine kadar ayarlanabilir.

Jakob Müller Group'un çoklu direkt dokuma (MDW) teknolojisi sayesinde bu avantajlara sahip kumaşlar artık mümkün. MDW teknolojisi kullanılarak 'mender' olarak tekstil yüzeyine lake- yalıtımlı bir ısıtma teli yerleştirilir. Teknoloji, hem etiket dokuma makineleri hem de en yeni nesil şerit dokuma makineleri ile sunulmaktadır. Tekstil cep hesaplayıcı, bir tekstil araştırma enstitüsü ile işbirliği içinde geliştirilen, geleceğe yönelik bir başka MDW tabanlı uygulamadır.

Güvenlik ve Sağlık

Araç hava yastıkları için hayat kurtaran dayanıklılık şarttır. Yüksek güvenlik gereksinimlerini yerine getirmeleri ve bir kaza meydana geldiğinde birkaç saniye boyunca şişirilmiş halde kalmaları gerekir. Düz dokuma kumaştan -kesilmiş ve dikilmiş- elde edilen hava yastıkları, şişirme aşamasında dikişlerde zayıflık gösterebilir. Stäubli'nin en son Jakar teknolojisi, tek parça dokuma (OPW) hava yastıklarının üretilmesini sağlayarak tek bir işlemde şekil ve yapı oluşturur. Son ürün, dokuma dikişlere sahip sızdırmaz bir yastıktan oluşan bir hava yastığıdır. OPW hava yastığı dokuma işlemi, üretim adımlarının sayısını azaltır ve güvenlik unsurlarını artırır.

Stäubli'nin yeni dokuma teknolojisinin bir diğer büyük avantajı, kenar korumanın (koltukta veya kapının üstündeki tavanda) standart hale geldiği ve otomobil dizaynı ile uyumlu olarak tasarlandığı günümüzün orta ve üst sınıf otomobil çeşitlerinde gereken formatlardaki esnekliktir. Güvenli hava yastıkları, modern yüksek hızlı dokuma makinelerinde dokunmaktadır. Çözgü malzemesi, kumaş desenlerinin zenginlği ve hassas tasarımlı hava yastıklarının önemi, sağlam ve güvenilir bir Jakar makinesinin kullanılmasını gerektirir.

Ortopedik hastalar için bir devrim, özel segment sağlık pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş kompresif iplikleri kullanan Steiger Participations'ın bir örgü makinesidir. Bu makine modeli özel olarak içe serili elastik ipliklerle üretim için tasarlanmıştır ve garantili son ürün kalitesi ile optimum performans sunar.

Ortopedik alanında, birçok Steiger düz örgü makinesi halihazırda otomatik, özel yapım üretim sistemleri olarak zaten çalışmaktadır. Örneğin, arızalı bir ağızlığın ebatları teknisyen tarafından alınır ve web tabanlı bir uygulamaya beslenir. Teknisyen, parçanın çeşitli bölümlerinde sıkıştırma sınıfını seçer ve yazılım tarafından oluşturulan bir veri dosyası, önceden yapılandırılmış bir programı otomatik olarak uygular. Herhangi bir insan müdahalesi gerekmeden, program arızalı parçanın ebatlarına tam olarak uyacak şekilde makinede oluşturulur ve üretilir. Her ürün farklıdır ve genellikle 48 saat içinde mevcuttur.

Pazara Hazır Teknik Tekstiller

Teknik tekstillerin karşı konulamaz bir çekiciliği var.  “Teknik tekstil sektöründe gelişmeye istekli pazarları ve firmaları gözlemliyoruz. Yeni uygulamalarla başarılı bir işletme kurmak zor’’ dedi, İsviçre Tekstil Makineleri Birliği Genel Sekreteri Cornelia Buchwalder ve ekledi, “Teknik tekstil gelişmeleri, bir ürün piyasaya sürülmeye hazır olana kadar son derece zaman alan ve maliyetli bir süreçtir. Bu nedenle ortaklar bazen öğrenme dönemleri ve belirsiz yatırım getirisi bekleyebilirler.”

Ancak İsviçre Tekstil Makineleri şirketleri, onlarca yıla varan - bazı durumlarda yüz yılı aşkın - uzmanlığa sahiptir ve tekstil endüstrisinin tecrübe ettiği birçok zorlu aşama boyunca varlıklarını sürdürmelerini sağlayan kanıtlanmış inovasyon geçmişine sahiptir.

Frankfurt'taki Techtextil sırasında İsviçre Tekstil Makineleri Pavilyonu'ndaki üyelerin stantlarında yeni fikir alışverişleri gerçekleştirildi, beyin fırtınası yapıldı ve yeni fikirler özgürce tartışıldı. “Müşteriler ve araştırmacılar, henüz icat edilmemiş olanın olasılığını keşfetmek için İsviçreli tekstil makine şirketleriyle bir araya geldi'' dedi Buchwalder ve ekledi, ''Pavilyonumuzu gelecekteki yeniliklerin bir atılım yakaladığı yer olarak görüyoruz.” Hibrit iplikler alanındaki diğer gelişmeler sıcak bir konuydu. Bunun bir örneği, karbonun tüm tipik karakteristiğine ve avantajlarına sahip olan, ancak aynı zamanda karbon elyafları termoplastiklerle birleştirerek kaynakların dikkatli kullanımını öncelikleyen bir iplik üretmeyi içerir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.