Teknik Tekstil Sektörü Techtextil Frankfurt’ta Buluştu

Sektöründe dünyanın en önemli fuarı olan ve teknik tekstilin referansı olarak gösterilen Techtextil Frankfurt Fuarı, 21-24 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlendi.

  16 Ağustos 2022 08:26 Salı
Teknik Tekstil Sektörü Techtextil Frankfurt’ta Buluştu

Fuarda 117 ülkeden yaklaşık 63.000 ziyaretçi ve 2.300 katılımcı bir araya gelirken; İtalya, Fransa, Türkiye, İngiltere, Hollanda, Belçika, İspanya, İsviçre ve ABD en fazla ziyaretçilerin geldiği ülkeler oldu.

Milli katılım organizasyonu İTHİB tarafından 5. kez düzenlenen fuarda, Türkiye Pavilyonunda 16 firma yer aldı. Fuara katılan İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Denizer fuarla ilgili olarak, “Teknik tekstiller, tekstil sektörünün geleceği. Dolayısıyla bu fuar bizim için çok önemli. Son 10 yılda Türkiye'nin teknik tekstil üretiminde, ihracatında ve yatırımında bir artış ivmesi var. Askeri ürünler, otomotiv, iş güvenliği, dokunmamış mensucat ve yüksek mukavemetli iplikte ülkemiz önemli bir üretici. Firmalarımıza yapılan stant ziyaretlerinde, Türk firma koleksiyonlarının oldukça inovatif ve standartların oldukça üzerine çıkmış olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Techtextil Frankfurt Fuarının da katkıları ile orta vadede 5 milyar dolar ihracat ulaşmayı ve en büyük 5 ihracatçı ülke arasına girmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.