Techtextil, Katılımcı İlgisi ve Temasıyla Dikkat Çekiyor

Teknik tekstil ve nonwoven yeniliklerinin sergileneceği Techtextil 2017 Fuarı, bu yıl ‘Uzayda Yaşam’ teması ile kapılarını açıyor.

  05 Mayıs 2017 01:00 Cuma
Techtextil, Katılımcı İlgisi ve Temasıyla Dikkat Çekiyor

9-12 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Techtextil, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Alman Uzay Merkezi (DLR) işbirliği ile uzay sanayisine yönelik teknik tekstil ürünlerini sunuyor.

Teknik tekstil ve nonwoven ürünler için uluslararası arenada lider olan Techtextil’in kapılarına açmasına aylar kala fuar için kiralanan alanlar 2015 edisyonuna göre çoktan aşılmış durumda. Etkinliğin geniş ek programları daha önceki edisyonlara göre oldukça çeşitli inovasyonlar içeriyor.

Techtextil 2017 ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Messe Frankfurt Tekstil & Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, şu açıklamalara yer verdi; “Bu sene tamamen farklı içerikli bir Techtextil’i hayata geçiriyoruz ve bu yüzden katılımcıların, yüksek katılım talebi bizleri oldukça mutlu ediyor. Üstelik, teknik tekstil uygulamalarında lider isimler olan ESA ve DLR ile gerçekleştirdiğimiz yeni ve güçlü ortaklık da Techtextil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan ürünlerin somut delili niteliğinde.”

Uluslararası pazar liderlerinden oluşan, pek çok eski ve yeni katılımcını yer aldığı Techtextil Fuarı’na özellikle Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsviçre ve İspanya gibi Avrupa ülkelerinden önemli katılımcılar iştirak edecek. Buna ek olarak Asya ülkelerinden de büyük oranda bir katılım bekleniyor.

Fuara Özel ‘Uzayda Yaşam’ Teması

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Alman Uzay Merkezi (DLR) işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Techtextil ‘Uzayda Yaşam’ başlığı ile uzay sanayisinde kullanılacak teknik tekstiller ile geniş bir yelpazeye sahip olan ürünleri sergileyecek. Eş zamanlı düzenlenecek olan Texprocess fuarı da bu fuarın bir eklentisi olarak gerçekleşecek.

Messe Frankfurt Teknik Tekstil & Tekstil İşleme Marka Yönetim Direktörü Michael Jänecke, konuyla ilgili olarak, “Teknik tekstil sektörü dünyayı aşarak uzayda yaşam için de tekstil çözümleri sunuyor. İşte bu da bizim ticari fuarlarda hem profesyonelliğimizi hem de işin eğlenceli yanlarını gösterdiğimiz tarafımız.” sözlerine yer verdi.

Teknik tekstiller için uygulama alanı olarak ayrılan salon 6.1’de fonksiyonel giyim ve teknik tekstiller konusunda katılımcılar için oluşturulan özel alanda uzay sektörü için son teknoloji tekstil ve tekstil işlemleri sergilenecek. Dikkat çeken bu interaktif alan sanal bir gerçeklik deneyimi sunacak. Özel bir alanda, Techtextil ve Texprocess ziyaretçileri uzaydan Marsa sanal gerçeklik yaşarken teknik tekstillerin ve tekstil işlem teknolojilerinin uzayda nasıl toplumlar oluşturabileceğini gözler önüne serecek.  Ayrıca, Techtextil katılımcılarının tekstil ürünleri ve tekstil işlem teknolojilerinin sergileneceği  ‘Malzeme Galerisinde’ uzay yolculuğu deneyimi yaşanacak. Ayrıca salon 6.1’de Almanya’nın genç ve inovatif şirketlerini hedefleyen ve Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından desteklenen alanda katılımcı ve ziyaretçiler ‘Alman İnovasyonları’ içerikli sunumları da görme şansını yakalayacak.

CAD/ CAM ve CMT İçin Yer Değişikliği

Techtextil ve Texprocess profillerini daha çarpıcı hale getirmek için, ekleme ve ayırma teknolojileri CMT (Kesme, İmal, Düzenleme), CAD/ CAM ve baskı ürün sektörleri Texprocess salon 4.0’da birlikte yer alacak. Böylece, ziyaretçilerin bu sektörlerde yer alan Techtextil katılımcılarına daha kolay bir şekilde ulaşabilmesi hedefleniyor.

İnovatif Giyim Fuarı

Techtextil ve Texprocess’e 2017 yılında eklenecek olan İnovatif Giyim Fuarı’na dört Avrupa ülkesinden uluslararası moda ve tasarım üniversiteleri katılım sağlayacak. Bu üniversiteler dört gün boyunca kullandıkları teknik tekstil ve modern işleme teknolojileri ile vizyonlarını ortaya koyacak.

Dornbirn MFC İşbirliği ile Techtextil Sempozyumu

Tekstil araştırmalarının öncülerinden Techtextil’de yer alacak sempozyumlar yedi blokta düzenlenen yedi konferans ile geniş bir yelpazede sunulacak. Her bir konferans bir konuşmacı ile gerçekleştirilecek. Ayrıca, Techtextil ilk defa Dornbirn MFC tarafından gerçekleştirilen Fiber Kongresi ile birlikte hareket edecek. Dornbirn- MFC Saal Europa Salon 4.0’da düzenlenecek olan sempozyumun çerçevesinde yedi konferans düzenleyecek.

Ayrıca, teknik tekstil, nonwoven ve fonksiyonel giyim tekstilleri alanlarında göz kamaştırıcı gelişmeler ve ilerlemelerin sunulacağı ve katılımcı olmayan kitleye de hitap eden 14. Techtextil İnovasyon Ödülleri de sahiplerini bulacak.

Techtextil ve Texprocess ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan Uluslararası Tekstil Prosesleri ve Esnek Malzemeler Fuarı ise tekstil işleme, finisaj ve dijital baskı bölümlerinin her aşamasını sunacak. Bu yıl Texprocess Fuarı’nın önceki edisyonlarına göre yer alan katılımcı sayısı da dikkat çekiyor. 2015 yılında düzenlenen Techtextil fuarına 102 ülkeden 28 bin 500 ziyaretçi katılırken eş zamanlı düzenlenen Texprocess’e de 5 bin 500 ticari ziyaretçi katılmıştı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.