Suessen Kahramanmaraş’ta Sektörle Buluştu

Suessen, Kahramanmaraş’ta düzenlediği sempozyumda tekstil sektörü ile bir araya geldi.

  21 Temmuz 2015 08:03 Salı
Suessen Kahramanmaraş’ta Sektörle Buluştu

Piyasa odaklı çözümler sloganı ile tekstil sektörüne hizmet veren Suessen, 3 Haziran’da Kahramanmaraş’ta düzenlediği organizasyon ile bölgede faaliyet gösteren firmalara son yeniliklerini tanıttı. Kurulduğu 1920 yılından beri, özellikle eğirme proseslerine getirdiği yenilikçi yaklaşımı ile tekstil sektöründe önemli bir konumda olan Suessen, düzenlediği seminer ile iplik endüstrisindeki son gelişmelerini etkinliğe katılanlar ile paylaştı.

Kurulduğu günden beri,  geliştirmiş olduğu  Autocoro Open End (Rotor) Iplik Makineleri SE 7 – SE 10 için SE Eğirrme Kutuları , fitil ve ring iplik makineleri için HP-A ve HP-GX çekim sistemleri ve elbette  EliTe®Compact Eğirme Sistemi ile sektörde önemli atılımlar gerçekleştiren Suessen firması, kompakt sistemler ve open-end iplik makineleri konularında sektöre yön veren markalar arasında yer alıyor.

EliTe®Compact Sistem

Tekstil sektörünün önemli fuarları arasında sayılan ShangaiTex 2015 öncesinde düzenlediği etkinlikler ile tanıtım çalışmalarına hız veren Suessen, kısa elyaf ve kamgarn ring iplik alanında sektörün en çok kullandığı sistem olan EliTe®CompactSet’te bulunan Elivac CDS Merkezi Vakum Sistemi’nde, emiş boruları ring eğirme makinesinin üstüne yerleştirilmiş bulunuyor. Bu sistemin avantajları arasında ise; kolay ve hızlı kurulum, EliTüp emiş tüpleri için bireysel fan sisteminin olmayışı, kasnak-kayış-rulman ve dönen tahrik millerinin bulunmayışı, yüzde 20’ye kadar daha az enerji tüketimi, daha az bakım ihtiyacı ve daha az yedek parça gereksinimi yer alıyor.

Open-End Rotor Eğirme

Open-end rotor eğirme makineleri için Premium Parts Modernizasyonu sağlayan Suessen, SC 2 / SQ 2 Eğirme Kutuları sentetik elyafların eğrilmesi için özel olarak tasarlanarak, üretimde yüzde 40’lara varan üretim artışı ve iplik kopuşlarından önemli azalmalar sağlandı. Rotor hızı 135 bini geçebilen sistem sayesinde dakikada 220 metre çıkış hızı yakalanabiliyor.

ProFiL®Cartridge

Suessen’in geliştiridiği yağ salınımı olmayan rotor yataklama sistemi olan ProFiL®Cartridge ile eğirme kutusu içerisine yağ salınımı dezavantajını ortadan kaldırarak, yağlı uçuntular yüzünden oluşan rotor blokelerini engelliyor. Bu sayede bakım masraflarında da önemli azalmalar meydana geliyor. Dip yatağında yağ değişiminin gerekli olmadığı ProFiL®Cartridge ile temiz besleme mili hareketine dayalı olarak sabit tahrik momenti oluşturulurken, çelik bilya aracılığı ile de doğru eksensel rotor desteği sağlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.