Staubli Techtextil’de Teknik Tekstil Çözümlerini Sunacak

Frankfurt’ta 14-17 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Techtextil etkinliğinde Staubli, teknik tekstil segmenti için geliştirdiği makine, sistem ve çözümlerin detaylarını ve avantajlarını ziyaretçilere sunacak.

  19 Nisan 2019 00:00 Cuma
Staubli Techtextil’de Teknik Tekstil Çözümlerini Sunacak

Teknik tekstillerin potansiyel uygulamalarının listesi neredeyse sonsuz. Mühendisler ve araştırma enstitüleri, tekstil kullanımının teknik ilerleme, ağırlık azaltma, maliyet tasarrufu veya diğer avantajların sağlanabileceği yeni alanlara yöneliyor.

Bu avantajları yakalayabilmek için tekstillerin sıkı gereksinimleri karşılaması, sıkıştırma veya kayma gibi mekanik kuvvetlere dayanması, çevre koşullarına dayanması veya sıkı tıbbi hijyen gereksinimlerini karşılaması gerekir. Ek olarak, elyaflar, iplikler ve hatta bitmiş kumaşlar çoğu zaman tüm tekstil imalat prosesi sırasında veya boyunca kimyasal ve mekanik işlemlere tabi tutulur.

Tekstil yüzeyi dokuma bir kumaş ise, Stäubli, atma (armür ve Jakar makineleri) ve dokuma hazırlama (çekme ve çözme makineleri) konusundaki temel yetkinlikleri sayesinde, son ürünün tasarımında ve kalitesinde önemli bir rol oynuyor. Geleneksel tekstil endüstrisindeki bir asırdan fazla deneyime ve AR-GE çalışmalarından destek alan Stäubli, teknik tekstillerin ve dokumaların, ihtiyaca göre bireysel olarak uyarlanabilen diğer kumaşların işlenmesi için geliştirilmiş yüksek performanslı sistemler ve çözümler sunmaktadır.

Frankfurt’ta gerçekleşecek olan Techtextil etkinliğinde, Staubli’nin LXL / LXXL Jakar Makinaları, TF20 Dokuma  Sistemi, yüksek kaliteli suni çim üretimi için ALPHA 500 LEANTEC' teknolojilerinin duyurulması bekleniyor.

LXL / LXXL Hava Yastıkları için Jakar Makineleri

Bu makineler, hassas atma geometrisi ve yüksek hızlarda bile kesinlikle titreşimsiz hareket sağlayan kaldırma hareketlerine sahip. Makine içerisindeki tüm hareketli parçaların ve sürücüler gibi doğrudan monte edilmiş bileşenlerin optimal olarak koordine kinematiği, çok ağır kumaşların rutin dokumasını sağlıyor. Dökülme açıklığı ayarlanıyor ve atkı yerleştirme sırasında çözgü iplikleri üzerindeki yükler azaltılıyor. Sağlam yapısından ödün vermeyen yüksek kaliteli malzemelerin kullanılması, her makinenin güvenilirliğini ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Karmaşık Çok Katmanlı Kumaşlar İçin TF20 Dokuma Sistemi

Ayrı ayrı yapılandırılabilen bu sistem, düz ve ara kumaşların, karmaşık ve çok katmanlı kumaşların, ayrıca karışık malzemelerden oluşan kumaşlar ve 3B tekstillerin üretimini sağlıyor.

Yüksek Kaliteli Suni Çim Üretimi İçin ALPHA 500 LEANTEC

Schönherr Halı Sistemleri ürün hattının bu özel dokuma sistemi, yüksek kaliteli sentetik çim ve boyasız dokuma halıların ekonomik üretimine olanak sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.