Sektörü Her Yerde Takip Eden Tek Yayın: Textil Dünyası

Tekstil sektöründe bilinen ve güvenilen bir markaya dönüşen Textil Dünyası, sektörün önemli etkinliklerini izliyor.

  18 Mart 2013 17:01 Pazartesi
Sektörü Her Yerde Takip Eden Tek Yayın: Textil Dünyası

Tekstil, tekstil makinaları ve ekipmanları, hazırgiyim, kumaş, iplik ve diğer birçok tekstil sektörünü kapsayan fuarlar genel olarak 2012 yılında büyüme rakamlarını yüksek tutuyor. Ocak ve Şubat ayı içindeki fuarlar beklentilerini karşılamış görünüyor. Sektörü yerinde takip etme ilkesinden ödün vermeyen Textil Dünyası, Ocak ayında Almanya’da düzenlenen Heimtextil Frankfurt 2012’ye katıldıktan sonra, Şubat ayı içinde İtalya’da Milano Unica ve Fransa’da Premier Vision ve Bangladeş’te DTG fuarlarında yerini aldı. Avrupa’nın bu güçlü fuarların tümüne katılan tek sektörel yayın olan Textil Dünyası, Mart ayında da ajandasını oldukça yoğun tutuyor; Pakistan’da Megatech, Rusya’da Inlegmash ve Fashion Industry fuarları, İstanbul’da ise WIN fuarı.

11-14 Ocak tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen, dünyanın en büyük ev tekstilleri fuarı Heimtextil Frankfurt 2012’yi Textil Dünyası yerinde takip etti. Kontrakt tekstillerin ve sürdürülebilirliğin öne çıktığı fuarda Textil Dünyası dergilerimiz yoğun ilgi gördü. 170’den fazla Türk firmasının katıldığı fuarda dergi yöneticileri yerli ve yabancı firma yöneticileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirerek, ev tekstilleri segmentine 2012 yılı hedeflerini masaya yatırdı.

İtalya ve Avrupa’nın önemli kumaş ve aksesuarları fuarı Milano Unica ise bu yıl ki ikinci durağımız oldu. Kendi içinde 4 farklı etkinliğe yer veren Milano Unica’da; Avangard tekstil malzemelerinin yer aldığı Moda In, prestijli erkek ve kadın giyim kumaşları koleksiyonlarının sergilendiği Ideabiella, seçkin kadın koleksiyonları için Ideacomo ve geleneksel ve yenilikçi gömleklik kumaşlar için de Shirt Avenue bulunuyor. Textil Dünyası olarak bu etkinliğe katılan tek Türk yayını olduk.  Editörlerimizin burada İtalya ve Avrupa’dan gelen üretici ve alıcılarla yaptığı görüşmelerde, gelecek sezona dair beklentiler ele alındı.

Modanın kalbinin attığı yer hiç kuşkusuz Paris. Paris’te gelecek yılın modasını belirleyecek olan kumaş ve aksesuarlar ise Premier Vision’da ziyaretçilere sunuldu. 14-16 Şubat tarihleri arasında Parc d’Expositions Paris Nord Villepinte’de gerçekleştirilen etkinliğe katılan Textil Dünyası, çok sayıda dergiyi ziyaretçilere dağıttı. Yılda 2 kez Paris’te düzenlenen fuara 28 ülkeden 700 dokumacı yeni koleksiyonlarıyla katılıyor. 106 ülkeden 50 binin üzerinde ziyaretçiyi kendine çeken etkinlik, katılımcıların üst katile tanımıyla kendini farklılaştırıyor. Premier Vision’un bir sonraki edisyonu 19-21 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilecek ve Textil Dünyası olarak sektörün bu önemli etkinliğinde yine yerimizi alacağız.

Textil Dünyası, Avrupa pazarında gerçekleşen fuarlara gösterdiği ilgiye paralel olarak Asya bölgesine de editoryal olarak yer veriyor. 7. Dhaka Uluslararası Tekstil ve Giyim Makinaları Fuarı (DTG) 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu fuara standlı katılım gösteren Textil Dünyası, Asya’nın özellikle konfeksiyon alanında yükselen ülkesi Bangladeş’i yakından takip etti. Fuara Avrupalı ve Asyalı makine üreticilerinin yanı sıra, küresel pazarın birçok noktasından gelen ziyaretçilere de Textil Dünyası tanıtıldı.

Sektörün önemli fuarlarından bazıları Mart ayında ziyaretçilerle buluşacak. Pakistan’da 1-3 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Megatech Pakistan Expo Centre Lahore’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Textil Dünyası’nın her yıl düzenli olarak katıldığı bu fuar bölgenin önemli üreticilerinin öne çıktığı bir etkinlik. Giyim ve tekstil teknolojilerinin yeni ürünlerini sunduğu fuar aynı zamanda Pakistan ve bölgele satış ve yatırım yapmak isteyenlerin ‘kapı’sı kabul ediliyor.

Mart ayında bir sonraki durağımızı Rusya oluşturuyor. 13. Uluslararası Hafif Sanayi Ekipman ve Teknolojileri Fuarı (INLEGMASH) 12-14 Mart’ta Moskova ExpoCenter fuar alanında gerçekleştirilecek. Textil Dünyası’nın katılacağı bu fuar 40 yıllık geçmişi ile Avrupa’nın yanı sıra Asyalı makine ve teçhizat üreticilerinin ve ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. 15-18 Mart tarihlerinde Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenecek olan Fashıon Industry fuarı da katılım göstereceğimiz bir başka etkinlik. Uluslararası tekstil ve giyim sektörünü buluşturacak olan fuarda, dış giyim örmegiyimler, deri ve kürkler, iç giyim ve çorap, tekstiller, çorap ve çantalar, ekipmanlar ile aksesuarlar yer alacak.

Mart ayında İstanbul da düzenlenecek olan WIN (World of Industry) fuarı da önemli uğraklarımızdan birisi olacak. 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar Hannover-Messe Bileşim Fuarcılık tarafından Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Textil Dünyası’nın yer alacağı fuarda otomasyondan elektroniğe kadar sanayinin birçok önemli kolu yer bulacak.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.