Sektör, Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi’nde Buluştu

Tekstil ve Hazır Giyim sanayisinin Türk ekonomisindeki yeri ve konumunun tartışıldığı, ilk kez gerçekleştirilen ‘Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi’nin sponsorluğunu Çalık Denim üstlendi.

  09 Haziran 2016 09:01 Perşembe
Sektör, Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi’nde Buluştu

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde Çalık Denim’in gold sponsorluğunda geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Zirvede, tekstil ve hazır giyim sanayisinin Türk ekonomisindeki yeri ve konumu sektörün öncü isimleri tarafından masaya yatırıldı. Zirvede Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Denim Genel Müdürü Hamit Yenici, LC Waikiki CEO’su Mustafa Küçük, Markafoni CEO’su İlker Baydar, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi gibi sektörün öncü isimleri bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Ali Coşkun moderatörlüğünde Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, LC Waikiki CEO’su Mustafa Küçük ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat’ın panelist olduğu “İhracatın Kilit Taşı: THG” paneli gerçekleştirildi. Panelde Ahmet Çalık, Türkiye’de Tekstil ve Hazır Giyim sektörünün ülkenin kalkınmasındaki rolüne değinerek sektörü ileriye taşımak için neler yapılması gerektiğine değindi. Çalık Denim Genel Müdürü Hamit Yenici ise “iCloth” konulu tekstil ve hazır giyimde teknoloji ve inovasyonun önemini anlatan konuşma gerçekleştirdi. Yenici, konuşmasında teknoloji ve inovasyonu doğru bir şekilde tekstil sektörüne entegre etmenin ihracata ve sürdürülebilir inovasyona olan katkısı hakkında bilgi verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.