Sektör Profesyonelleri Evteks Fuarında Buluştu

Ev tekstili sektöründeki son gelişmelerin sergilendiği, Uluslararası İstanbul Ev Tekstili Fuarı Evteks sektör profesyonelleri tarafından ilgiyle takip edildi.

  08 Haziran 2017 01:00 Perşembe
Sektör Profesyonelleri Evteks Fuarında Buluştu

Ev tekstili sektöründe trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu Evteks Fuarı, 16-20 Mayıs tarihlerinde 120 ülkeden 130 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ağırladı. CNR EXPO Yeşilköy’de ITF İstanbul Fuarcılık organizasyonunda Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde bu yıl 23’üncüsü organize edilen fuar, 2018 trendlerine ev sahipliği yaptı.

40 bin 302’si yabancı olmak üzere 130 bin sektör profesyonelinin ziyaret ettiği fuara; ABD, Almanya, İran, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Kanada, Suudi Arabistan, Sibirya, Çin, Hindistan, İtalya, İspanya, Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 120 farklı ülkeden ziyaretçi katıldı. Ekonomi Bakanlığı'nın da desteğiyle "B2B İkili İş Görüşmeleri" kapsamında ise 48 ülkeden alım heyetleri fuarda yer aldı.

Türkiye’de yıldızı parlayan ev tekstil sektörünün önemli bir buluşma platformu olan Evteks’e aralarında Zorlu, Home Sweet Home, Karaca, Soley, Özdilek, Minteks, Verdi Tekstil gibi ev tekstilinin önemli markaları katıldı.

Fuar kapsamında oluşturulan Evteks trend alanında 2018’in ev tekstili trendleri sergilendi. Türk tasarımcıların yanı sıra Fransa, Finlandiya, Danimarka ve İtalya’dan gelen tasarımcılar ev tekstili tasarımlarını fuar boyunca devam eden seminerlerde sundular. Sektöre öncülük eden fuar kapsamında düzenlenen seminerlerde Nelly Rodi’nin baş tasarımcısı Vincent Gregoire, önümüzdeki yılın ev tekstili trendlerini anlattı.

Fuarı ziyaret edenler arasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yer aldı. Stantları ziyaret eden Bakan Zeybekci’ye, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, TİM Başkanvekili Süleyman Kocasert, TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ve sektör temsilcileri eşlik etti.

125 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  fuarla ilgili değerlendirmesinde “Evteks Fuarı’na olan yoğun ilgiyi burada görüyoruz. Fuar başladığı dönemden bugüne önemli bir aşama kaydetti. Fuara emeği geçen herkese ve burada stantları olan ürünlerini tasarımlarını dünyaya sunan tüm katılımcı firmalara teşekkür ediyorum. Bu yıl ihracatta başlattığımız seferberlikle beraber 125 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Hatta bu rakamında üzerine çıkacağımıza inanıyoruz. Daha çok üretim, daha çok ihracat, daha çok istihdamla büyüyeceğiz.” sözlerine yer verdi.

Fuarda, yazın serin tutan pikelerden yazın serin, kışın sıcak tutan yastıklara ve anti bakteriyel nevresimlere kadar sektörde çığır açacak pek çok inovatif ev tekstil ürünü sergilendi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.