Savio Endüstri 4.0 Sarım Çözümlerini Sergiledi

Savio müşterilerinin genel ekipman verimliliğini kontrol etmelerini, kaliteyi, işgücü verimliliğini artırmalarını ve çalışma süresinin verimliliğini en üst düzeye çıkarmalarını sağlıyor.

  26 Temmuz 2019 00:00 Cuma
Savio Endüstri 4.0 Sarım Çözümlerini Sergiledi

Savio ITMA Barcelona'da, sergilenen tüm makinelerinde yenilikçi, otomatik, enerji tasarrufu ihtiva eden ve Endüstri 4.0 içeren çözümlerini sergiledi. Savio, pek çok farklı ihtiyaca yönelik ideal sarım sistemlerini sunarken, müşterilerini üretim metodlarıyla destekler ve taleplerini karşılamak için yeni uygulamalar geliştirir.

Sentetik elyaflar ve elastomerik iplikler (tek ve çift çekirdekli) elyaf talebinin artmasında baskın bir rol oynayarak günlük kullanımın doğal bir parçası haline geldi. Savio’nun Polar Evolution ve EcoPulsarS bobin makineleri, standart dışı değerleri izlerken mükemmel düğüm şekilleri ve mükemmel bobin sarım sağlamaya yönelik özel splayser ve gerilim kontrol cihazları sayesinde bu zorlu iplikleri kolayca işleyebiliyor.

Otomasyon

İplik kalitesi ve farklı çözümlerin sunulduğu verimlilik avantajları nedeniyle iplik eğirme işlemindeki entegre otomasyon ihtiyacı artmaktadır. İplik işletmeleri zamanımızda bağımsız bobin makineleri yerine , ring iplik eğirme makinelerini (RSF) link bağlantısı ile bobin  makinelerine bağlantı çözümleri öneriyor.

Bu entegre otomasyon isteği, Savio'nun müşteriye -bire bir- klasik link bağlantısı yerine ,farklı bağlantı çözümleri sunmasını sağladı ve bu da bobin makinesine olan doğrudan besleme esnekliğini arttırdı.

Savio'nun en yeni çözümü, birden fazla ring iplik makinesini bir Savio bobin makinesine bağlayabilen özel yapılmış bir sistem olan Multi Link'tir. Özel bir iPeg tablası, iplik makinelerinden çıkan masuraların bobin makinesine doğru adrese ulaşmasını ve kolaylıkla dolaşımını sağlanıyor. Şirket açısından çözüm alanı optimize edip enerji tüketimini ve üretim maliyetlerini düşürüyor.

Otomatik masura taşıma operatörleri için servis yollarını kısaltır ve ergonomik bir malzeme akışı sağlar. Savio'ya göre, uzun ve çok bağlantılı makinelerde bile kaliteyi koruyarak üretim, alan ve enerji maliyetleri düşürüyor.

Günümüzde, Savio’nun ürün geliştirme süreci, verileri çevrimiçi olarak iletmesi gereken ‘akıllı’ bileşenlere odaklanmaktadır. Makinelerin bağlanması ile sunulan yeni olanaklar, ilerici karmaşıklık olasılığıyla birlikte (Temel, İşletme veya Yönetici), Savio Industrial IoT'nin farklı seviyelerine çevrilmektedir. Savio tekstil bobin makinelerine her biri farklı bir Endüstri 4.0 a karşılık gelen üç farklı Savio Endüstriyel IoT seviyesi uygulanmaktadır. Bu işlem basit bağlantı ve makine veri indirme işleminden uzak olan makine kurulumundan, operatörle gerçek zamanlı etkileşime kadar tüm uygulamaları içermektedir.

Savio Smart Bilezik

Tekstil makinelerinin kalitesinde bir sıçrama yeni kontrol sistemlerinde görülebilir, bu sistem çalışanların akıllı saatleri sayesinde alarmları direk olarak bileklerinde hissetmelerini sağlar. Bobin makinelerinden birinde bir problem ortaya çıkarsa bir akıllı saat (Savio Smart Bilezik) aracılığıyla operatöre anormallik sinyali gönderilir ve bu sistem gerekli müdahale tipini de iletebilir, böylece makinelerin arıza giderim sürelerini en aza indirir.

Savio, bu veri yönetim sistemiyle, zaman alıcı rutin işler açısından fabrika operatörlerini rahatlatan çok modern ve önemli bir araçtır. Veri analitiği sayesinde, farklı üretim aşamalarının mümkün olan en iyi şekilde yönetilmesine ve her zaman ve her yerde tüm önemli parametrelerin izlenerek mobil cihazlardan yararlanmasına olanak tanıyan çok sayıda veri mevcuttur. Tüm bu özellikler, Savio müşterilerinin genel ekipman verimliliğini kontrol etmelerini, kaliteyi, işgücü verimliliğini artırmalarını ve çalışma süresinin verimliliğini en üst düzeye çıkarmalarını sağlıyor.

SAVIO: Türkiye  Pazarında Kazanan Ortaklık

20-26 Haziran tarihleri arasında Barselona-İspanya'da düzenlenen ITMA 2019 fuarında Savio, standında birçok önemli Türk müşteriyi ağırladı ve onları özel Altın Balaban kutlamalarıyla karşıladı.

Türkiye, Savio için en büyük tekstil pazarlarından biridir, bu nedenle Türk müşterilerinin dikkatlerini çekmek, yeni projelerini en gelişmiş ve otomatik makinelerle desteklemek onun için esastır.  2018 boyunca Savio, Türkiye'den birçok büyük sipariş aldı ve 8000'den fazla bobin kafası teslim etti.

Türkiye’ye 2018 yılında 164 bobin makinesi ve 6280 two for one büküm iğinin kurulmasıyla Türkiye, bugün Avrasya bölgesinde SAVIO için referans niteliğindedir.  ITMA 2019'da SAVIO standında önemli Türk ortaklar için ödül sunum törenleri yapıldı. Bu sembolik balaban silindiri, SAVIO’nun en sadık ve başarılı ortaklarına şükran ve uzun süreli bir ilişkinin belirtisi olarak sunuldu.  Savio CEO’su Sn. Massimo Giussani, Operasyon Genel md.Sn. Mauro Moro, Bölgesel Satış md. Sn. Gabriele Tonin içeren SAVIO ekibi ile törenler gerçekleştirildi.

KipaşGroup

22 Haziran’da Altın Twinsplicer sunumu, Sn.Hanifi Özgür, Sn.İbrahim Gümüşer, Sn.Ahmet Duygal’ın katılımlarıyla gerçekleşti .

Sanko

22 Haziran günü Sn. Adil Konukoğlu, Sn.Hakan Konukoğlu, Sn.Yiğit Konukoğlu, Sn.Ökkeş Cansız, Sn.Gökhan Aydın, Sn.Mehmet Gökay Aydın’a Venedik Mozaik plaketi sunuldu.

Çalık Denim

Altın Balaban silindiri 22 Haziran’da Sayın Fatih Doğan (Genel Müdür), Sayın Ender Hıdıroğlu (Başkan Yardımcısı), Sayın Serhat Karaduman (Genel Müdür Yardımcısı) ve Sayın Deniz Özkul’a takdim edildi.

Şirikçioğlu

Yine Altın Balaban silindiri 22 Haziran’da, Sayın Arif Sirikcioğlu ve Teknik Gn. Md. Sayın Murat Yücel’e takdim edildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.