Santex Rimar Group İpek Yolunun İzinde

Santex Rimar Group, tekstil endüstrisinin gelişimine bağlılığının altını çizmek için İran’da ‘Tekstilin Gelecekteki Rotası’ etkinliğini ikinci kez gerçekleştirdi.

  13 Ekim 2017 01:00 Cuma
Santex Rimar Group İpek Yolunun İzinde

Tekstilin Gelecekteki Rotası etkinliğinin odak noktaları; araştırma, diyalog ve kültürlerarası işbirliği, açık inovasyon ve yeni teknolojilerin uygulanması oldu. Etkinlik, İpek Yolunun bir kolunun İran’ın merkezindeki çölün Batı ve Güney uçlarına dokunduğu Yezd’de gerçekleştirildi. Yezd, İran’ın tekstil endüstrisindeki merkezi olarak adlandırılıyor. Bu bölgedeki tekstil endüstrisi ülkenin toplam iplik eğirme kapasitesinin yaklaşık yüzde 10’u ve toplam dokuma kapasitesinin dörtte birini kapsıyor.

‘Tekstilin Gelecekteki Rotası’ etkinliği, küresel tekstil endüstrisinin gelecekteki gelişimi ve ülkeler arasında uzun vadeli işbirliği sağlanması için yenilikçi bir platform inşa etmeyi amaçlıyor. Santex Rimar Group, etkinlik sırasında öğrencileri en son tekstil teknolojileri konusunda eğitmek ve ortak araştırma yapmak amacıyla SMIT rapierli dokuma makinesi tedarik etmek üzere Yezd Üniversitesi ile bir de anlaşma imzaladı. SMIT, 40 yıldır ülkede hizmet veriyor ve bugün 1000 adedi Yezd bölgesinde olmak üzere 3000’den fazla kurulu makineye sahip.

Etkinlik kapsamında, Yezd Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Aliasghar Alamdar Yazdi ve Dr. Seyed Abbas Mir Jalili; Sanat ve Maadan Bankası Maden & Endüstri Bankasından Sayın Kamalian; Santex Rimar İtalya’nın Genel Müdürü Federico Businaro; SMIT’in Satış Müdürü Enrico Valsecchi ile SMIT’in İran’daki temsilcisi ve etkinlik orgazinasyonunda stratejik partner olan Gi.Vi.Co’dan Giancarlo Grandesso konuşma yaptı.

Etkinlik, üniversite ve yerel tekstil şirketleri arasındaki ilişkiden, ekipman satın almak isteyen İranlı girişimciler için finansal araçlara, SMIT’in en son gelişmelerinden İlkbahar/Yaz 2018’in kumaş tasarım trendlerine kadar değişik içeriklere ev sahipliği yaptı. Katılımcılar aynı zamanda SMIT müşterisi Reza Soltani’nin fabrikasını ziyaret etme fırsatı elde etti. Etkinlik, bir kez daha Doğu-Batı ve Pers tekstil trendleri ile İtalyan teknolojisi arasındaki geçiş temasına katkı sağladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.