Premier Vision Pluriel, Geleceğe Işık Tutuyor

Premier Vision Pluriel kapsamında düzenlenen fuarlar katılımcı sayısını her geçen dönem artırıyor. 17-19 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan fuarlarda toplam 1938 katılımcının ürünlerini sergilemesi bekleniyor.

  10 Temmuz 2013 22:40 Çarşamba
Premier Vision Pluriel, Geleceğe Işık Tutuyor

Premier Vision Pluriel dahilinde düzenlenecek olan Expofil, Premiere Vision, Indigo ve ModAmont Fuarları, sektörün ilgisini çekmeye devam ediyor. 2012 yılında 1863 olan katılımcı sayısına göre yüzde 4’lük bir artış yakalayan fuarlar, 2013 yılında 1938 firma ile ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Premier Vision Pluriel kapsamında farklı moda trendlerinin yer alacağı ModAmont’ta 317 firma ürünlerini sergileyecek. 2012 Eylül edisyonuna göre katılımcı bazında yüzde 5’lik bir artış yakalayan Modamont fuarında, Bodo Jagdberg Turkey, Form Düğme, Güldoğan, Hitit Transfer, Knopf Und Knopf Düğme, Polsan Düğme, Timay&Tempo, Union Knopf Turkey bir önceki edisyonda olduğu gibi yerini alacak. Yeni katılımcılar Leras Aksesuar, Merih Düğme, Mertiz, Tunteks ve Yenel Label ile toplam 13 firma Türkiye’yi temsil edecek. Küresel alandan ise toplam 30 firma ModAmont’a bu yıl ilk defa katılacak.

Ürün tanıtımlarının üç bölümde gerçekleşeceği ModAmont’un ilk bölümünde trendler yer alacak. İkinci bölümünde özel tasarımların sergileneceği fuarın son bölümünde ayakkabı, çanta ve aksesuar ürünleri yer alacak. Trendler ise ‘Arcane Blacks’, ‘Metaphysics of Lightness’ ve ‘Exquisite Collages’ başlıkları altında ziyaretçilere sunulacak.

2015 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu Expofil’de

2015 İlkbahar-Yaz sezonunun trendlerinin sergileneceği Expofil’de ise lif ve iplik üreticileri yer alacak. Bu yıl 49 katılımcının yer alacağı Expofil’in katılımcılarının yüzde 18’ini oluşturan Türkiye ise ikisi yeni olmak üzere toplam 8 firma ile son ürünlerini görücüye çıkaracak. Esnek, hafif ve fonksiyonel dönüşümlerin sergileneceği Expofil’de karışımlı malzemeler, grafik efektli iplikler ve özel tasarlanmış ürünlerin tanıtımları katılımcılara sunulacak.

Premier Vision’da 72 Türk Firması

Premier Vision Pluriel kapsamında gerçekleştirilecek olan bir başka etkinlik Premier Vision’da ise toplam 766 katılımcı yer alacak. 2012 Eylül edisyonuna göre katılımcı sayısı bakımından yüzde 3’lük artış gerçekleştiren etkinlikte 72 Türk firması ürünlerini sergileyecek. 50 firmanın bu yıl ilk kez katılacağı Premier Vision’da, 5.Salonda gömlek, bluz, örme ve dokuma ürünleri, tunikler ve elbiseler yer alacak. Ceket, mont ve dış giyim için oluşturulan 6. Salonda ise ceket, pamuk ya da yün takım elbise, pantolon, mont, parkalar ve deri ceketler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Diğer salonlarda da şu ürünler sergilenecek; 5. Salon Güney kısmında ipeksi, dantel, nakış ve şerit ürünleri, 6.Salon sol kısımda ise örme ve teknik dokumalar, 6. Salon Güney kısımda triko odaklı ürünler, özel mevsimsel ürünler.

Premier Vision’da ayrıca ‘Tekstil Mükemmellik Ödülleri’ de jüri seçimi sonrasında sahiplerine verilecek. Ödüller, sezonun en önemli, en sembolik ve en uygun kumaşı için ‘Büyük Jüri Ödülü 2013’, en yenilikçi ve en teknolojik kumaş için ‘Yenilik Ödülü 2013’, en cesur ve en özgün kumaş için ‘Hayal Ödülü 2013’ ile ‘Handle Prize’ şeklinde oluşacak. Ödüller, fuarın son günü olan 19 Eylül 2013 tarihinde sahiplerine verilecek.

Uluslararası Yaratıcı Tekstil Tasarım Fuarı olan Indigo ise 2012 Eylül döneminde 193 olan katılımcı sayısını yüzde 4’lük artış ile 201’e çıkardı. 19 firmanın ilk kez katılacağı fuarda, tekstil tasarımcıları ön planda olacak. Fuarda özel trend alanları ile trendler hakkında fikir alışverişinin yapılabileceği bölümler yer alacak.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.