Picanol Yeni Airjet Makinasını Piyasaya Sundu

ITMA Barcelona, Picanol’un airjet dokumada yeni bir ölçüt temsil eden en yeni makinesi OmniPlus-i’ın dünya prömiyerine sahne oldu.

  21 Temmuz 2019 00:00 Pazar
Picanol Yeni Airjet Makinasını Piyasaya Sundu

ITMA Barselona'da 12 makine sergileyen Picanol, beş yeni airjeti dokuma makinesine ek olarak ayrıca pek çok yeni gelişmeyle birlikte beş rapierli dokuma makinesini de fuarda gösterdi.

Sürekli değişen bir dünyada dokuma proseslerinin ihtiyaçları ve operatörlerin beklentileri hızla değişiyor. Çevresel konularla ilgili artan farkındalık, artan maliyet ve kaynakların ve becerilerin kullanılabilirliğinin yanı sıra dijital devrim, sektörü yeni yönlere itmeye devam ediyor.

Bu sebeplerle, Picanol’un ürünleri dört ilkeye odaklanarak tasarlandı:

Akıllı Performans

Her dokuma makinesi için performans, önde gelen kriterlerden biridir ve bunun en belirgin göstergelerinden biri teorik olarak maksimum hızdır. Bununla birlikte çoğunlukla, bu teorik hız ile gerçek yaşam koşullarında etkili olan uçurum arasındaki fark çok büyüktür. Şirkete göre bu kriterlerin önemi şu sözlerle vurgulanıyor: “Bu nedenle Picanol'da geliştirdiğimiz makinelerimizi Akıllı Performans ilkesi etrafında topluyoruz. Kendi kendine öğrenme yazılımıyla birleştirilmiş akıllı bir makine tasarımı, her koşulda mümkün olan en iyi pratik hıza ve gerçek performansa olanak tanıyor.”

Sürdürülebilirlik

Atık önleme ve enerji tüketiminin azaltılması söz konusu olduğunda, Picanol, yıllardır bu sorumluluğunu üstlendiğini şu sözlerle dile getiriyor: “Makinelerimiz, sürdürülebilirlik için yerleşik bir kapasite ile tasarlanmıştır. Bunu 1996 yılında uygulamaya sunulan öncü Sumo Drive konseptimizle kanıtladık. Sürdürülebilirlik aynı zamanda atık yönetimi ile ilgilidir. Sadece israfı azaltmakla kalmıyor, tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. EcoFill özelliği bu noktada mükemmel bir örnek olarak hizmet vermektedir.”

Dijitalleşme

Herkes önümüzdeki yıllarda dijitalleşmenin daha da önem kazanacağının farkında. Üretim optimizasyonu ve yapay zeka için verilerin toplanması, erişilebilir ve kullanılabilir olması gerekiyor. 1970'lerde dokuma makinelerinde elektronik uygulamaların ilk defa tanıtılmasından bu yana, Picanol dijitalleştirmenin ön saflarında yer aldığını söyledi. Şirket dijitalleşmeye ilişkin şu yorumları yaptı: “Her yeni makinemizde, bu alanda trend belirleyici olmaya ve Endüstri 4.0'ı dokuma endüstrisinde daha da yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.”

Sezgisel Kontrol

“Çocuklarımız bize özellikle sezgisel ve zahmetsiz teknoloji kullanımında ilham veriyor. Kablosuz kullanıma hazır, sağlam ve maksimum okunabilirlik için hazırlanan tasarımları değerlendirdiğimizde yeni nesillerin bundan daha azını kabul etmeyeceğini görebiliyoruz. Bu kullanıcı merkezli tasarım, aynı zamanda tüm proses ve müdahaleleri sezgisel, kolay ve kendi kendini açıklayıcı kılıyor. Makinelerimiz bu konsepte entegre edilmiştir.”

Şirket bu dört ilkeye bağlılığının bir kanıtı olarak, en yeni gelişmelerini rapier ve airjet teknolojisinde sunuyor.  Rapier teknolojisine gelince Picanol, bir denim uygulamasında, bir makinenin aynı anda çok yönlü, sürdürülebilir, dijital ve kullanıcı dostu olabileceğini ispatlayacağını söyledi. Bu arada şirketin yepyeni airjeti makinesi olan OmniPlus-i, yeniden tasarlanmış bir dokuma tarağı hareketi, Optimize edilmiş yedek malzeme nozul ayarı ve tam elektronik kontrollü atma hareketi SmartShed ile birleştirilebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.