MUTEKS, ITM’ de Yeni Hedeflere Açılıyor

LAKSHMI ve EHWHA markalarıyla Türk pazarında hızlı bir büyüme sergileyen Muteks Mümessillik, ITM 2012’de temsil ettiği tekstil makinalarını tanıtacak

  19 Mart 2013 03:30 Salı
MUTEKS, ITM’ de Yeni Hedeflere Açılıyor

Özellikle iplik makinaları alanında rekabetçi markaları temsil eden MUTEKS Mümessillik, ITM 2012 fuarında ziyaretçilerine yenilikçi çözümlerini sunacak. LAKSHMI, VATAL, EHWHA ve DAEYANG markalarının Türkiye temsilciliğini yürüten MUTEKS, fuarda 2. ve 7. salonda yer alacak. LAKSHMI komple iplik hattı makinaları, EHWHA sentetik ve pamuklu kumaş için ram ve DAEYANG rotasyon baskı ile buharlama makinaları ile pazarda ciddi bir konumda bulunuyor.

2011 yılında hem iplik hem de terbiye makinaları satış ve siparişlerinde iyi bir seviye yakalayan MUTEKS, temsil ettiği markalar ve teknolojileriyle Avrupa merkezli markalarla ciddi bir rekabet ortaya koyuyor. Fiyat ve kalite avantajını birlikte sunan MUTEKS, geçtiğimiz yıl artan satış rakamlarıyla olumlu bir dönem yaşadı. Firmanın satış yaptığı firmalar arasında Türk tekstil sektörünün güçlü üreticileri SANKO ve BEYTEKS öne çıkıyor.

MUTEKS’ in temsil ettiği markalar arasında LAKSHMI ‘amiral gemi’ olarak tanımlanıyor. 50 yıllık bir geçmişe sahip olan marka, harman hallaçtan ringe katar bütün süreçleri üreten küresel çaptaki iki firmadan biri konumunda. Hindistan merkezli olan LAKSHMI, Asya pazarındaki lider konumunu sağlamlaştırırken, küresel pazarda da iddiasını sürdürüyor. Son yıllarda Türkiye pazarındaki payını sürekli arttıran marka, dünya çapında 46 milyon iğ sayısına ulaştı. LAKSHMI’nin Türkiye’deki iğ sayısı ise 130-135 bin civarında olduğu belirtilirken, bunun pazardaki büyüme potansiyelini gösterdiği kaydediliyor. ITM fuarında LAKSMI, 2. Salonda yer alan standında Regüleli Cer LDA/1, Compact Ring LRJ9 ve 600 vuruşlu Dünyanın en hızlı Penye Tarağı LK69’u sergileyecek.

MUTEKS’ in marka portföyünde LAKSHMI’yi, satış rakamları ile EHWHA izliyor. Türkiye pazarındaki 59. EHWHA markalı ramı Ocak ayında satan firma yaptığı açıklamada, bu ramların özellikle Avrupa merkezli markaların sökülerek yerlerine takıldığının altını çiziyor. 4 yıl içinde toplam 59 ram satan firma, bunların yüzde 95’ini Bursa ve civarındaki dokuma ve örgü kumaş üreticilerine sattı. EHWHA’nın, Avrupalı rakiplerine göre yüzde 12-14 daha az gaz ve elektrik tükettiğini belirten MUTEKS yetkilileri, pazardaki büyümeden memnun olduklarının altını çiziyor.

Kore merkezli DAEYANG firması da MUTEKS’ in temsil ettiği diğer bir önemli marka. Hassas rotasyon baskı makinaları ile Türk pazarında yer alan marka, kapalı ve açık buharlama makinaları alanında da önemli çalışmalar yapıyor. ITM İstanbul fuarında LAKSHMI Machinery Works Salon 2 208-A standında, EHWHA Glotech Co Salon 7 702-A standında ve DAEYANG Machinery Salon 7 702-C standındı ziyaretçilerle buluşacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.