ModAmont, 34. Kez Kapılarını Açıyor

Hazır giyim, konfeksiyon ve aksesuar piyasasının önde gelen etkinliklerinden birisi olan ModAmont, Sonbahar edisyonunu 19-21 Eylül tarihleri arasında Paris’te Nord Villepinte Salon 3’te organize edecek.

  11 Ağustos 2012 17:57 Cumartesi
ModAmont, 34. Kez Kapılarını Açıyor

Küresel moda ve aksesuar ürünleri sektörünün en önemli fuarlarının başında gelen ModAmont, 19-21 Eylül 2012 tarihinde Paris’te gerçekleştirilecek. 34. kez kapılarına açacak olan fuarın 297 katılımcı ile başlayacağı belirtiliyor. Aksesuar ve moda alanında yüksek kaliteli, yenilikçi ve başarılı çalışmalar yapan firmaların yer aldığı organizasyon, aynı zamanda moda dünyasının ilham kaynağı olarak adlandırılıyor. Moda ve tasarım dünyası başta olmak üzere birçok alandan özel alıcılarında ziyaret etmesi beklenen fuarda bu sene 4 forum düzenlenecek.

İlk forumda hazırgiyim, aksesuar trendleri ve sezonun renkleri ele alınırken, ikinci forumda ayakkabı ve deri giyimler üzerine tanıtımlar yapılacak. Üçüncü forumda ise mücevher ve takı setleri değerlendirilirken, en son olarak ta katılımcıların ve ürünlerin gösterideki yeri hakkında çalışmalar yapılacak. Fuar için özel olarak hazırlanan trend kitabıyla yoğun bir tanıtım yapan organizatörler, aynı zamanda gelecek yılın moda akımlarına yönelik ipuçları hakkında da değerlendirmeler yapacak. Önümüzdeki yıl moda eğilimlerine yönelik önemli bilgilerin yer aldığı trend kitabında, özellikle iki başlık öne çıkıyor; Deri ürünler ve mücevherler. Özellikle ayakkabı, kemer, eldiven, valiz gibi derinin en çok kullanıldığı alanlara yönelik bilgiler yer alıyor.

Deri ürünleri bu yıl dört farklı temada düzenlenen ürünlerin sergilenmesine sahne olacak. Bu ürün başlıkları Amazon, Atlantis, Hampshire ve Karayipler olarak belirtiliyor. Diğer önemli başlık ise mücevher ve takıların oluşturduğu uygulamalar olarak sayılabilir. Burada ModAmont katılımcılarının dikkatle takip ettiği teknik bileşenleri taş, zincir, ren taşlarından oluşan aksesuarlar öne çıkıyor. 2013-2014 Sonbahar Kış aksesuarlarında en çok öne çıkan noktalardan birisi 6. hisse hitap eden tasarım tercihlerinin yapılması.

Trend kitabında temel olarak 6. hissi odak noktasına alan çalışmaların yer alacağı ifade edildi. Ayakkabı ve çanta bileşenlerine adanmış forumun ise 4 tema üzerine kurulacağı belirtiliyor. Beauty and the Beast, Tlaloc, god of thunder, Lorelei and Space Odyssey isimleriyle ayrılan bu çalışmalar, izleyenlerinde seçim şansını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Tüm etkinliklerin dışında da her katılımcının aktivitelerinin gösterildiği bir ekran ile görsel şölen sunularak, eğlenceli alanlar oluşturulacak.

Türk Aksesuar Üreticileri İlgi Gösteriyor

Son dönem edisyonlarında yer almayan bazı firmaların da geri dönmesi organizatörleri de mutlu etti. Bu katılımcılar arasında Coespunt / Completex, DA.RI.FUR, Dentelles Michel Storme, Dora, Haco Etiquetas, Henri Grüber, Labeltex, Scavini, Yves Salomon bulunuyor.  Ayrıca kürk tedarikçilerinde fuarda güçlü bir şekilde yer alması beklentileri aştı. Kürk tedarikçisi firmaları ise, Ardigo Roberto, DA.RI.FUR, Henri Grüber, Rinfreschi, Salisbury, Siozos, Jean Terzakou, Yves Salomon'un da aralarında bulunduğu önemli katılımcılar oluşturuyor.

Firmaların katılımını değerlendiren organizatörler, uluslararası alanda başarılı olan tedarikçilerin fuarda yer almasını yeni pazarlara açılma isteği olarak yorumlarken, bu noktada Modamont etkinliğinin gücünü de kanıtlanmış olduğunu da vurguladılar. Bu sezon 24 yeni katılımcının olacağı açıklanırken, bunların arasında 3 tane dikiş iplik üreticisi olacağı ifade edildi. Etkinlikte yer alan Türk katılımcılardan bazıları ise, Bodo Jagdberg Türkiye, Güldoğan, Hitit Transfer, Knopf und Knopf Düğme, Nyn hanger and Wood Firması, Polsan Düğme, Şimsek Ege, Tımay & Tempo, Unıon Knopf Türkiye olarak belirtildi.

Geçen Yıl 270 Firma Katılmıştı

Yılda iki kez düzenlen fuarın, Şubat ayında gerçekleştirilen edisyonunda 21.500 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı. Önemli bir ziyaretçi sayısını yakalayan fuara katılanlar arasında ise küresel piyasanın önde gelen tasarımcıları, üst düzey yöneticiler, alıcılar ve aksesuar üreticileri bulunuyor. Şubat ayında yapılan edisyonda 23 ülkeden gelen 270’ten fazla katılımcı yer alırken, en çok öne çıkanlar arasında, düğme üreticileri, metalik aksesuar üreticileri, paketleme alanında üretim yapan firmalar, modacılar yer almıştı.

Katılımcılarının yüzde 60’dan fazla kısmı Fransa dışından gelen üreticilerden oluşan ModAmont, moda dünyasının yeni sezon trendlerini belirlemek için mutlaka ziyaret ettiği bir fuar olarak öne çıkıyor. Fuarın bir sonraki edisyon tarihi ise  12-14 Şubat 2013 olarak açıklandı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.