Moda, Milano Unica’da belirlendi

İtalyan üreticilerden çok uluslararası katılımcılarıyla dikkati çeken Milano Unica, 17. Edisyonunda 76’sı Avrupalı, 432 katılımcıya ev sahipliği yaptı. Kumaş çeşidinin sergilendiği etkinlik 21,600 kişi tarafından ziyaret edildi.

  17 Kasım 2013 01:07 Pazar
Moda, Milano Unica’da belirlendi

İtalya’nın en önemli kumaş ve aksesuar fuar konsepti Milano Unica, 17. Edisyonu 10-12 Eylül tarihleri arasında Milano‘da ki Portello fuar alanında tekstilcileri ve tasarımcıları ağırladı.

Moda in Fuarı’nın 17. edisyonunun açılışına, Silvio Albini (Milano Unica Başkanı), Cristina Tajani (Milano Moda ve Tasarım Şehir Belediyesi Meclis Üyesi), Angela Missoni (Missoni Sanat Direktörü), Claudio Marenzi (Sistema Moda Italia’nın Başkanı) ve Carlo Calenda (Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı) gibi konuşmacılar, Moda Sistemi operatörleri, İtalya ve yurtdışından önemli lüks giyim markalarının temsilcileri, yöneticileri ve stilistleri de katıldı.

Uluslararası ziyaretçilerde yüzde 14’lük bir artış olması Milano Unica’nın artan değerini bir kez daha gösterdi. Hem yüzde olarak hem de alanların genişlemesindeki önemli artışlar şu ülkeler tarafından kaydedildi:  Büyük Britanya, Belçika, ABD, Rusya Federasyonu, İsveç, Güney Kore, Fransa, Kuzey Kore, Fransa, Çin ve Japonya.

Yenilik Şart

Milano Unica Başkanı Silvio Albini konuyla ilgili, “Artan katılım, şimdiye kadar ki en pozitif görünüm.  En iyi yabancı marketlerdeki alıcılarımızın yükselen rakamları, yakın yıllardaki kaygımızın kaynağı, krizin sonunun yakın olduğunu ve tünelin sonunda bir ışık olduğunun önemli bir işareti. İşaret, yeni marketlerin alıcılarının varlığıyla, 1 aydan daha az süre sonra fuarın başlayacağı Çin gibi daha da teşvik edici oldu. Bir fuarın tabanı şüphesiz ziyaretçilerin sayısı ve onların kaynaklarından oluşur. Ama katılımcı adına görüntü ve memnuniyet açısından önemli bir rol oynar. Bu baskı bize gösterdi ki, Çin gibi, bizim için stratejik olan bir ülkenin harika liderini açıklayıp kazanmak için her zaman şans tanınmalı ve yenilik yapılmalı. 17.edisyon da, geçmişte olduğu gibi, dekor, servisler ve etkinlikler misafirler tarafından takdir edildi. Katılımcılar ve yabancı gazeteciler de vardı ama biz şunu anladık ki, mutlaka ve mutlaka yenilik yapmaya devam etmeliyiz ve edeceğiz. Bunu, Şangay’da 21-24 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılması planlanan Milano Unica China’nın 4.edisyonuyla başlatma niyetindeyiz.’’ ifadelerine yer verdi.

Başkan Albini, 18.edisyonun 11-13 Şubat 2014 tarihleri arasında bir kez daha Portello Fieromilanocity Fuarı’nda İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonun sergileneceğinin müjdesini verdi


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.