Moda Endüstrisi İstanbul’da Buluştu

Premiere Vision İstanbul, dördüncü sezonunda, Ortadoğu ve Doğu Avrupa moda endüstrisindeki etkinliğini gözler önüne serdi.

  05 Nisan 2016 09:12 Salı
Moda Endüstrisi İstanbul’da Buluştu

İstanbul’daki dördüncü edisyonunu bu yıl 23-25 Mart tarihlerinde gerçekleştiren Premiere Vision İstanbul, uluslararası 146 katılımcı firmanın en yeni koleksiyonlarına ev sahipliği yaptı. Fuar üç gün boyunca toplam 6 bin 606 ziyaretçi yerli ve yabancı ziyaretçi ağırladı.

Uluslararası ilişkilerin son derece hassas olduğu bir dönemde çevre ülkelerden gelen toplam ziyaretçi sayısının ise 926’yı bulduğu Premiere Vision İstanbul Ortadoğu ve Doğu Avrupa moda endüstrisindeki etkinliğini bir kez daha göstermiş oldu.

İlkbahar/Yaz 2017 sezonu için tasarladıkları en yeni koleksiyonlarını moda severlerin ve tekstil uzmanları için sergileyen 146 firmanın yüzde 80’i Türk üreticilerden, yüzde 20’si ise 15 ülkeden gelen uluslararası firmalardan oluştu.

Türk ve Faslı Firmalar Ürün Yelpazesini Genişletti

Uluslararası katılım oranıyla dikkat çeken fuar, İtalya, Almanya, Portekiz, Fransa, Avusturya, Bulgaristan, İngiltere, Romanya, Litvanya, Fas, Çin, Hindistan, Tayvan, Pakistan ve Türkiye’nin önde gelen firmalarını ağırladı. Bu sezon yeni katılan Türk ve Faslı konfeksiyon üreticileriyle ürün yelpazesinin genişletildiği fuar, geride kalan üç sezonda olduğu gibi moda sektöründe yenilikçi koleksiyonların geçişine sahne oldu. Uluslararası firmalar iplik, kumaş, aksesuar, desen, denim ve hazır giyim koleksiyonlarını Premiere Vision İstanbul’da sergiledi. Trend Alanı’nda Premiere Vision Moda Ekibi tarafından tasarlanmış ve fuar katılımcılarının en son ürünleri arasından seçilmiş çarpıcı örnekler; ziyaretçilerin ilgiyle incelediği alanlardan biri oldu.

Fuarın en çok ilgi gören alanlarından biri ise trend bilgilerinin paylaşıldığı “Let’s Talk About Fashion Trend Semineri” ve “Carlin Cretaive Trend Ofisi Seminerleri” oldu. Aksesuar dünyasına özel renk seçimlerini içeren SS17 Renk Kartelası alanı da fuarın en çok ilgi gören alanlarından bir diğeri oldu.

“İstanbul’a Yatırım Yapmaya Devam Ediyoruz”

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Premiere Vision Uluslararası Fuarlar Direktörü Guglielmo Olearo, Ortadoğu’nun moda başkenti olarak gördükleri İstanbul’a güvenlerinin tam olduklarını belirterek, şöyle konuştu, “Bu pazardaki yatırımlarımıza her zamanki gibi devam ediyoruz. Bölgedeki moda sektörüyle uzun soluklu ilişkiler geliştirmek için gereken adımları atmayı sürdürüyoruz ve Ekim fuarımızın hazırlıklarına da şimdiden başlamış bulunuyoruz.”

Premiere Vision İstanbul’un dünya çapındaki tüm fuarlarında aynı anda başlattığı marka elçiliği ve tanıtım yüzü kampanyasında ise Ekim 2016 Fuarı’nın yeni yüzü olarak ünlü moda tasarımcısı Zeynep Tosun seçildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.