Milano Unica’ya Geri Sayım Başladı

Milano Unica 17. Edisyonu ile kumaş konusunda uzman firmaları İtalya’da ağırlayacak. Etkinliğe ‘Dünyayı Güzellik Kurtaracak’ mottosunun damga vurması bekleniyor.

  01 Ağustos 2013 22:01 Perşembe
Milano Unica’ya Geri Sayım Başladı

Milano Unica 10-12 Eylül 2013 tarihinde yapılacak edisyonuna hazırlanıyor. İtalya’nın en önemli kumaş ve aksesuar fuar konsepti Milano Unica 17. Edisyonu ile 10-12 Eylül 2013 tarihinde Milanocity’deki Portello’da tekstilcileri ve tasarımcıları ağırlayacak. Tekstil Dünyası Yayın Grubu olarak yerinde takip edeceğimiz fuarda, Avrupa başta olmak üzere küresel pazarın birçok noktasından gelen ziyaretçiler İtalya ve Avrupa’nın önemli sektörel etkinliğinde özel ürünleri yakından görme fırsatı bulacak. Konsepti içinde; Ideabiella, Ideacomo, Moda In ve Shirt Aveneu fuarları yer alan Milano Unica, 2014 İlkbahar Yaz Sezonu’nda kumaş ve aksesuar trendleriyle ilgi toplamayı hedefliyor.

2014-2015 Sonbahar-Kış trendlerinin yer alacağı eylül edisyonunda 'Dünyayı Güzellik Kurtaracak' mottosu vurgulanıyor. Milano Unica Kreatif Takım Kordinatörü Angelo Uslenghi tarafından açıklanan mottonun, Dostoyevski tarafından kullanıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Milano Unica Başkanı Silvio Albini, 'Güzellik' algısının estetik ve ahlaki açıdan insanın ihtiyaçlarına cevap verdiğini, bu nedenle kavramın bu sene yapılacak edisyonda oldukça ilgi çekmesini beklediklerini açıkladı. Özellikle kumaş seçimi ve fonksiyonel üretimlerin modaya yön verdiğini belirten İtalyan tasarımcılar, eylül edisyonunda kumaşın önemine vurgu yapılacağını açıkladı.

Milano Unica’dan Sosyal Sorumluluk Çalışmalarına Katkı

Milano Unica küresel alanda özel çalışmaların yer aldığı bir etkinlik olmanın dışında, katılımcılarına sunduğu eğlence programlarıyla da dikkat çekiyor. Aynı zamanda sosyal sorumluluk programları olarak düzenlenen akşam etkinliklerinde, diğer ülkelerden seçilen yardım kurumlarına destek sağlanıyor. 16. edisyonunda, geliri “House of Smiles” adıyla bilinen yardım kuruluşlarına bağışlanan bir konser organize edilmişti. Brezilya, Haiti, Peru, Hindistan, Güney Afrika, Zimbabwe gibi ülkelerde yer alan yardım kuruluşlarına konserlerden elde edilen gelirler gönderilmişti. Ziyaretçi sayısı açısından başarılı sonuçlar alan fuar, son edisyonunda yüzde 5,5’lik artış sağlamıştı. 19.000 kişi tarafından ziyaret edilen fuarda, 417 katılımcı ürünlerini sergilemişti.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.