Milano Unica’nın Katılımcı ve Ziyaretçi Oranı Arttı

İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen tekstil ve aksesuar fuarı Milano Unica, 22. edisyonunda katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü

  14 Mart 2016 07:16 Pazartesi
Milano Unica’nın Katılımcı ve Ziyaretçi Oranı Arttı

İtalyan Tekstil ve Aksesuar Fuarı Milano Unica’nın 9-11 Şubat tarihlerinde Fiera Milano’da düzenlenen 22. edisyonu, firmaların 2017 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarına ev sahipliği yaptı. Milano Unica, 2015’e kıyasla bu yıl katılımcı sayısını yüzde 6 arttırırken, ziyaretçi katılımı ise yüzde 13’lük bir artış kaydetti. Şubat 2015’te gerçekleşen etkinlikte 361 olan katılımcı sayısının, 2016 organizasyonunda 371’e yükseldiği belirtildi. Toplamda 72 yabancı katılımcının yer aldığı Milano Unica’nın 22. edisyonunda ek olarak Japonya’dan 40 ve Kore’den 13 gözlemci yer aldı. Milano Unica’yı ziyaret eden Avrupalı firmaların sayısında çift haneli bir artış olduğu belirtilirken, Rusya’dan da önemli oranda ziyaretçi fuarda yer aldı. Portekiz, Hollanda, İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve Amerika’dan ziyaretçilerin oranı ise 2015 yılına kıyasla artarken; Japonya, Kore ve Türkiye’den ziyaretçi firma sayısının stabil kaldığı belirtildi. Çinli ziyaretçi sayısında ciddi bir düşüş olmasının ise Çin’deki yeni yıl tatilinden kaynaklı olabileceği ifade edildi.

“Mükemmelliğin ve Yaratıcılığın Fuarı; Milano Unica”

Milano Unica’nın yeni Başkanı Ercole Botto Poala, etkinlikle ilgili şunları kaydetti; “Milano Unica’nın 22. edisyonu harikuladeydi. Standımızı ziyaret eden firma sayısında bir artış söz konusuydu ki bu da yapılan iş bağlantılarının kalitesini ve katılımcıların duyduğu memnuniyeti yansıtmaktaydı. Bunun başkanlığım esnasında olmasından ayrıca memnunum. Stabil kalırsak geleceğimizin olmayacağının farkındayız. Bu nedenle, kendimizi yenilerken yeni yolları ve değişimi takip etmek zorundayız. Milano Unica’yı İtalyan know-how’ının vitrini yapmak için, birliğimizdeki çeşitliliği bir araya getirerek başkanlık dönemimi karakterize edeceğim. Milano Unica, İtalyan yeniliklerinin inceliklerini dünyaya sunarak mükemmelliğin ve yaratıcılığın fuarı olmaya devam edecek. Moda, tekstil ve aksesuarlarla başlar ve Milano Unica, duygular ve duyular ile iletişim kurarak ve günümüzün modern araçlarını kullanarak bunu somut hale getirecek.”

Eylül Ayında, Japon ve Kore gözlemevleri ile birlikte, “Made in Italy” başlığı altında kaliteli yarı-bitmiş ürünlerin tedarikçilerine adanmış bir fuar düzenleyeceklerini belirten Başkan Poala, ayrıca 2 gün boyunca deri, aksesuar, kumaş, sentetik ve modeller alanında uzmanlaşan Uluslararası Lineapelle Fuarı ile de sinerji halinde olacaklarını belirtti.

Milano Unica Genel Müdürü, Massimo Mosiello ise, “Katılımcıların ortak fikrine göre bu edisyon kesinlikle umut vaad ediyor ve bizleri bekleyen birçok önemli yenilik için olumlu bir bakış açısı sergiliyor.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.