Milano Unica Ziyaretçi Sayısını Arttırdı

Geçen yıla göre yüzde 10 ziyaretçi artışı yaşayan Milano Unica’ya 440 firma katılarak, 2013 İlkbahar Yaz kumaş koleksiyonlarını sergiledi.

  15 Mart 2012 23:17 Perşembe
Milano Unica Ziyaretçi Sayısını Arttırdı

İtalya’nın önemli kumaş ve aksesuar fuarlar konsepti Milano Unica 14. edisyonunda yaşanan zor kış koşullarına rağmen ziyaretçi rakamlarında artış kaydetti. Başarılı bir edisyon yaşayan etkinlikte;  Moda In, Ideabiella, Ideacomo ve Shirt Avenue fuarları farklı segmentlerden tasarımcıları, üreticileri ve alıcıları buluşturdu. 440 katılımcının, 2013 İlkbahar Yaz kumaş koleksiyonlarını sergilediği fuar18 bin alıcı-ziyaretçiyi çekmeyi başardı.

7-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Milano Unica’ya gelen uluslararası ziyaretçilerin sayısı geçen yıla göre yüzde 7 artış anlamına geliyor. Bu artışta Avrupa bölgesinden özellikle Fransız ve İngilizler öne çıkarken, Çinli ve Rus alıcılar da önemli ziyaretçi sayısına ulaştı. TextoWear’in tek Türk yayıncısı olarak katıldığı fuarda, 350 adet TextoWear 145 adet Textil Dünyası dergisi ücretsiz olarak ziyaretçilere sunuldu. TextoWear yöneticileri Musa İmdat ve Songül Saruhanoğlu, fuar sürecince hem yeni sezon koleksiyonlarını yakından inceledi, hem de üretici firmalarla sektördeki ve pazardaki gelişmeleri ele aldı.

İtalya ve Avrupa’dan kaliteli tekstillerin sergilendiği Milano’daki etkinlik, geçen yıl gerçekleşen fuara göre yüzde 10’a yakın bir artışla 18 bin alıcıyı kendine çekti. Bu ziyaretçiler içinde uluslararası alandan gelenlerin sayısı ise yüzde 7 oranında artış kaydetti. Hong Kong’dan gelenlerin sayısında yüzde 109, Çin’den gelenlerin sayısında yüzde 73, Britanya’dan gelenler yüzde 30 ve Fransa’dan gelenler de yüzde 35 artış görüldü. Alman ve Amerikan alıcıların sayısında da olumlu gelişmeler yaşanırken, İtalya’dan fuara ziyaretçilerin ilgisinde yüzde 15’lik bir azalma saptandı. Bu düşüşte, zor kış koşullarının etkili olduğu belirtiliyor.

Sisteme Moda Italia’nın Araştırma Merkezi’ne göre, İtalyan tekstil sektörü, 2011 yılını toplamda yüzde 10.2’lik bir büyüme kapatarak, süren ekonomik belirsizliğe karşın olumlu sinyaller verdi. Tekstil-moda zincirinde yüzde 16 ciro büyümesi yaşayan tekstil endüstrisi, geçen yıl 2.4 milyar Euro gelir sağladı. Sektör geçen yıl ihracatını yüzde 7.4 oranında arttırarak 8.4 milyar Euro gelir elde ederken, ithalatı da yüzde 12.8 artarak 2.4 milyar Euro olarak şekillendi.

Olumsuzluklar Büyümeyi Engellemedi

Fuarın açılış töreninde Milano Unica Başkanı Silvio Albini ve Sistema Moda Italia Başkanı Michele Tronconi İtalyan firmalarının yaşadıkları zorlukları dile getirerek, bunlarla yüzleşilmesi gerektiğini belirttiler. Açılışta ayrıca Altagamma trend sunumu da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Milano Unica Başkanı Silvio Albini, İtalyan tekstil firmaları tarafından alınan stratejik kararların, ziyaretçilerin gösterdiği ilgi ile doğruluğunun ortaya çıktığını dile getirdi. Avrupa ve Amerikalı alıcıların fuardaki varlığının tatmin edici rakamlara ulaştığını belirten Albini, sektörün toplam cirosunun yüzde 50’sinden fazlasını temsil eden geleneksel pazarlara odaklanmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Albini, 2011’in ikinci yarısında sektör çapında görülen yavaşlamaya karşın Milano Unica’ya gelen İtalyan fuarlarının sayısının geçen yılla aynı olmasının ve toplam 440 katılımcıdan 76’sının Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelmesinin 2012 yılı için olumlu bir eğilim yansıttığı söyledi. Gelişen ihracat pazarları arasında Çin, Türkiye ve Brezilya’ya sayan Albini, halen AB ülkelerinin bulunduğu Avrupa pazarının en dinamik pazar olarak önemi koruduğunu söyledi. Albini, yükselen pazarlar arasında Çin’in ciddi bir Pazar olarak öne çıktığının altını çizerek; “Çin iş hacmi bakımından yüzde 27.2’lik bir oran ile 158 milyon Euro’luk bir paya sahip. Çin’den yüzde 47.4 oranında pamuklu kumaşlar ithal ederken, Çin’e yüzde 16.6 oranında yünlü kumaş ihraç ediyoruz. Çin, Hong Kong ile birlikte ele alındığında, İtalya’nın en büyük pazarı Almanya’dan sonra ikinci sırada bulunuyor” dedi.

Albini, yükselen Asya pazarına daha çok eğildiklerini ifade ederek; “Milano Unica’da Çinli ziyaretçilerin sayısında artış yaşadık. Milano Unica Pekin fuarı 28-30 Mart tarihlerinde Pekin’de ve Ekim ayında da Şanghay da gerçekleştirilecek. Çok büyük bir Pazar olan Çin, aynı zamanda Asya’nın giriş kapısı konumunda” dedi.

Milano Unica Genel Müdürü Massimo Mosiello, Milano Unica’nın Şubat 2012 edisyonunun katılımcılar tarafından konaklama, hizmet ve özel etkinlikler çerçevesinde büyük ölçüde takdir edildiğini ve büyük yankı uyandırdığını söyledi. Mosiello, olumsuz hava koşulları nedeniyle orta ve güney İtalya bölgelerinden Milano’ya ulaşımda sıkıntılar yaşandığını belirten Mosiello, bu durumun birçok katılımcı ve ziyaretçiyi olumsuz etkilediğini kaydetti. Tüm olumsuzluklara rağmen etkinliğin geçen edisyona göre büyüdüğünün altını çizen Masiello, 2013-2014 Sonbahar Kış koleksiyonlarının tanıtılacağı 15. Milano Unica edisyonunun 11-13 Eylül 2012 tarihlerinde Portello Fieramilanocity’de gerçekleşeceğini hatırlattı.

4 Segmentte Milano Unica

Fuarlar konsepti olarak ele alabileceğimiz Milano Unica 4 fuar farklı segmentlerin talep ettiği kumaş ve aksesuarlarla markalaşmış durumda; Moda In, gelecek sezonun trendi olabilecek avangard malzemelerin fuarı olarak dikkati çekerken, Ideabiella perstijli erkek ve kadın giyim kumaşları koleksiyonlarının sergilendiği bir fuar olarak ilgi topluyor. Seçkin kadın koleksiyonları Ideocomo fuarında yer bulurken, geleneksel ve yenilikçi gömleklik kumaşlar da Shirt Avenue’de ziyaretçilerle buluşuyor. Dokuma ve örme kumaş çeşitleri ağırlıkta olmak üzere toplamda fuarlarda 59 ürün kategorisinde 440 katılımcı yer aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster