Milano Unica ‘Yeni Başlangıcıyla’ İlgi Gördü

6- 8 Eylül tarihlerinde Fieramilano Rho Fuar Alanı’nda ilk kez gerçekleştirilerek yeni bir başlangıç yapan Milano Unica, 23. Edisyonunda da çok sayıda ziyaretçi ağırladı.

  17 Ekim 2016 09:00 Pazartesi
Milano Unica ‘Yeni Başlangıcıyla’ İlgi Gördü

İtalyan Tekstil ve Aksesuarları Fuarı Milano Unica, 6- 8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen 23. Edisyonuyla 6 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. 2017/ 2018 Sonbahar/ Kış koleksiyonlarını görmek isteyen çok sayıda ziyaretçinin yer aldığı Milano Unica, bu yıl fuar alanında bir değişikliğe giderek ilk kez Fieramilano Rho’da gerçekleştirildi. Yayın grubumuzun katılımcı olarak yer aldığı Milano Unica, editörlerimiz tarafından da yakından takip edildi.

Rakamsal sonuçlar itibariyle bir önceki Eylül edisyonu ile benzerlik gösteren etkinlik, ağırlıklı olarak ABD, Çin, İngiltere, Japonya, Rusya Federasyonu ve Kore gibi ülkelerden gelen önemli firmaların varlığı ile dikkat çekti.

İtalyan Ekonomi Geliştirme Bakanlığı ve ICE Agency tarafından desteklenen 23. Milano Unica Edisyonu, 79’u Avrupa’dan gelen 382 katılımcıya ev sahipliği yaptı. Fuar kapsamında yer alan “Japan Observatory” trend alanında ise Japonya’dan 39, Kore’den ise 21 firma yer aldı. Milano Unica,  böylelikle 139’u İtalya dışından olmak üzere toplamda 442 katılımcı firmayı ağırladı.

Fieramilano Rho Fuar Alanı İle Yeni Bir Başlangıç

Milano Unica Başkanı Ercole Botto Poala, etkinlikle ilgili değerlendirmesinde;  “Daha titiz hazırlanmış ve davet bazlı bu yeni seçim kriteri sayesinde Eylül 2015 edisyonuna göre alıcılar üzerine daha fazla yoğunlaşıldı. En sık duyduğum genel düşünce, kaliteli seçiminin kurulan irtibatları da etkileyerek daha gelişmiş sonuçlara olanak sağlaması oldu. Portelleo fuar alanını Fieramilano Rho fuar alanına taşımamız da genel anlamda memnun edici bir sonuç sağlayarak ‘Milano Unica’nın yeni başlangıcı’ olarak adlandırıldı.” sözlerine yer verdi.

Başkan Poala, sözlerine şöyle devam etti; “Milano Unica’nın yapılma amacı kültürel girişimler için önemli bir referans noktası oluştururken İtalyan malı ürünlerin tanıtımı da hem ziyaretçiler hem de katılımcılar tarafından takdir edilmiştir. Önde gelen tasarımcılar tarafından tasarlanan ilham panoları; kalite, yaratıcılık, kullanılan kumaş ve aksesuarlardaki yenilikler sayesinde modadaki başarıyı ortaya koymaktadır.”

Fuarın ilk edisyonundan bu yana Milano Unica Genel Müdürü olan Massimo Mosiello ise organizasyonla ilgili olarak şunları söyledi: “Organizasyonu tüm boyutları ile değerlendirerek ve derin bir analiz yaparak enine boyuna tartacağız, fakat aldığımız genel fikir ve değerlendirmelere göre yeni Fieramilano Rho fuar alanına taşınma testimizi başarı ile geçtiğimizi söyleyebilirim.”

Fuarın Temmuz ayında düzenlenen Prima MU Fuarı’na göre daha önemli bir sonuç elde ettiğini de sözlerine ekleyen Massimo Mosiello, “Organizasyonel anlamda da yeterli karşılığı almayı başardığımızı söylemek isterim ve eminim ki bundan sonraki edisyonlarda daha iyi olacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.