Milano Unica Küresel Yapısını Korudu

İtalyan üreticilerden çok uluslararası katılımcılarıyla dikkati çeken Milano Unica, 74 ülkeden 458 firmaya evsahipliği yaptı.

  15 Kasım 2012 18:41 Perşembe
Milano Unica Küresel Yapısını Korudu

Ideabiella, Ideacomo, Moda In ve Shirt Avenue fuarlarını bünyesinde barındıran Milano Unica,  11-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikle başarılı firmalara ev sahipliği yaptı. Fuarın başlıkları arasında yer alan Moda In, gelecek sezonun trendi olabilecek avangard malzemelerin fuarı olarak dikkati çekerken, Ideabiella perstijli erkek ve kadın giyim kumaşları koleksiyonlarının sergilendiği bir fuar olarak ilgi topluyor. Seçkin kadın koleksiyonları Ideocomo fuarında yer bulurken, geleneksel ve yenilikçi gömleklik kumaşlar da Shirt Avenue’de ziyaretçilerle buluşuyor. Üreticiler fuarda 2013-2014 Sonbahar Kış edisyonlarını tanıtma fırsatı yakaladı. 15. kez düzenlenen fuarı 21.000’den fazla kişi ziyaret ederken, önemli katılımcılar moda trendlerini belirlemeye çalıştı. İtalyan alıcıların yoğunlukla yer aldığı Milano Unica, başta Çin olmak üzere Rusya, Almanya, Fransa’dan profesyonellere de ev sahipliği yaptı.

Milano Unica başarılı bir edisyonun yanında önemli küresel oyuncularında boy gösterdiği bir fuar oldu. Etkinlikte 74’ü Avrupa’dan olmak üzere 458 katılımcı yer aldı. Fuarın bu edisyonunda yabancıların yoğun ilgisi artık tüm dünyada saygın bir konumda olduğunun göstergesi olarak değerlendirildi. Fuara katılan firmalara kıtalar bazında bakıldığında ise Çinli (Asya) üreticilerin tek başına neredeyse iki katı artış gösterdiği görülüyor. Geçen edisyona göre yüzde 75 daha fazla katılımcı gönderen Çin’i, Yüzde 12 artışla Japonya, yüzde 4 artışla Rusya takip etti. Avrupa’dan gelen katılımcıların sayısında olumlu ya da olumsuz herhangi bir değişiklik olmaması da gözlerden kaçmadı.

Moda In 4 Farklı Temada Sunuldu

Milano Unica organizasyonunun bünyesinde yer alan dört fuardan birisi olan Moda in 2013-2014 sezonunda Informal & Spıcy, Formal & Sugary, Cold & Sensuous, Hot & Classy olmak üzere dört temel başlıkta sunuldu.

Informal & Spicy teması altında yer alan konu başlıklarında bazılarını keçeli ve yumuşak tüylü yünler, halı ve kilim motifleri desenli kadife kumaşlar, makro deri düğmeler, örgülü deri şerit döşemeler, geleneksel ve avant-garde karışımları, gölgeli ekoseler, 3D yamalar, nakışlar, gölgeli aplikeler, ahşap düğmeler, makro tokalar, pamuklu kadifeler, Bavyera tarzı rozetler, jakarlı kurdeleler oluşturdu.

Formal & Sugary temasının içerdiği başlıklar arasında klasik tasarımlar için soft pastel versiyonlar, çok renkli kaşmir, ipek, jarse, kadife, ince yünlü kumaşlar, ince kadife kurdele yamaları ve örgü süslemeler, kumaş kaplı düğmeler, altın ve metal zincirler, suluboya motifler, kıvırcık pileler, katmanlı şekiller, düğmeler ve karamel çizgili reçine kolyeler, 3D etkiler, pave payetler, ipek jakarlar yer aldı.

Cold & Sensuous temasında ise; karışık yün ve ipek, kalay ve titanyuma benzeyen lamine jarse, 3D jakarlar, şeffaflık içeren ayna yansımaları, saten kaplamalar, plastik şeritler, titanyum dokular, gümüş broşlar, fermuar dişleri, curvy ayrıntılar, kıvrımlı nakışlar, curvy metal tokalar, makro düğmeler, esnek kurdeleler öne çıktı.

Hot & classy; çift saten baskılar, bijuteri malzemeleri, döşemelik motifler, ipeksi kapitone, tiftik, yün kabartmalı kadife ve ipek, yuvarlak kol düğmeleri, jakarlı kadife kurdeleler, altın taş işlemeciliği örnekleri, metalik danteller, kürkler gibi alanlarda örneklerin yer aldığı bir başlık olarak ilgi çekti.

İtalyan Tekstil’inin Mali Kalitesi Düşüyor

Milano Unica etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Milano Unica Başkanı Silvio Albini; “İtalyan üreticilerden daha çok yabancı ülkelerden katılım sağlanmasının, küresel bir organizasyon yaptıklarının kanıtı olduğunu ifade etti. Bu başarılı sürecin ardında yatan bir eksikliğe işaret eden Albini, İtalyan firmaları tarafından katılımın az olmasının, mutlaka düşünülmesi gereken bir nokta olduğunu dile getirdi.

Milano Unica final raporunu değerlendiren profesyoneller ise, İtalyan üreticilerin fuara katılımının 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde yaşanan İtalyan tekstil eğilimleri ile çeliştiğini belirtti. İtalya’da Centro Studi di Sistema Moda tarafından yapılan araştırmaya göre geçen yıl İtalya’daki tekstil üretimi yüzde 15,3 oranında geriledi. Yılın ilk beş ayında tekstil ihracatı miktarı da yüzde 10,4 oranında azalırken, değer bakımından da yüzde 5 oranında düşüş yaşadı. Buna rağmen tekstilde pozitif yönlü bir ticaret dengesi oluştu. Yüzde 17,2 oranında yaşanan artışın temel nedeninin ise 2011 yılına göre ithalatın yüzde 24,5 oranında düşmesi olduğu belirtildi. Milano Unica’nın bir sonraki edisyonunun 2014 ilkbahar Yaz koleksiyonlarını sergilemek üzere 6-8 Şubat 2013 tarihinde Fieramilanocity’de yapılacağı sonbahar edisyonunun ise 10-12 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

Milano Unica Çin’de 2. Etkinliğini Gerçekleştirecek

Tekstil sektörünü kapsayan bütün fuarların artık bir muadili Çin’de düzenleniyor. Çin’de yaşanan ekonomik gelişmeler üreticilerin bu bölgede üretim üssü kurması, Uzak Asya’nın önemini arttırmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük üreticisi olan Çin’e kayıtsız kalamayan Milano Unica yöneticileri de bu trendi takip ederek ilk olarak Çin’de bir etkinlik organize etmişti. Organizatörler tarafından yapılan açıklama da bu projenin süreceği belirtildi. Milano Unica China olarak 22-25 Ekim tarihleri arasında Shanghai’de organize edilecek olan etkinliğe toplamda 123 firmanın katılacağı açıklandı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.