Milano Unica, ‘Cesaret’ Temasıyla Ziyaretçilerini Artırdı

‘Cesaret’ (Be Bold) temasının öne çıktığı Milano Unica’nın 16. edisyonu, geçen yıla göre ziyaretçi sayısını yüzde 5.5 oranından artırdı.

  22 Mart 2013 22:00 Cuma
Milano Unica, ‘Cesaret’ Temasıyla Ziyaretçilerini Artırdı

İtalya’nın en önemli kumaş ve aksesuar fuar konsepti Milano Unica 16. Edisyonu ile 6-8 Şubat 2013 tarihinde Milanocity’deki Portello’da tekstilcileri ve tasarımcıları ağırladı. TextoWear Dergisi olarak yerinde takip ettiğimiz fuarda, Avrupa başta olmak üzere küresel pazarın birçok noktasından gelen ziyaretçiler İtalya ve Avrupa’nın önemli sektörel etkinliğinde özel ürünleri yakından görme fırsatı buldu. Konsepti içinde; Ideabiella, Ideacomo, Moda In ve Shirt Aveneu fuarları yer alan Milano Unica, 2014 İlkbahar Yaz Sezonu’nda kumaş ve aksesuar trendi olarak cesur olmayı vurgulayan ‘Be Bold!’ kavramına odaklandı.

Ziyaretçi sayısı açısından başarılı sonuçlar alan fuar, son edisyonunda yüzde 5,5’lik artış sağladı. 19.000 kişi tarafından ziyaret edilen fuarda, 417 katılımcı yer aldı. Katılımcı sayısı açısından geçen seneye göre yüzde 5,6 oranında gerileme yaşayan etkinlik, toplamda 62,200 metrekare alanda gerçekleştirildi. Üretim maliyetlerinin artması, iç pazar ve Avrupa pazarındaki zayıflamalar ve İtalyan firmalarının yaşadığı sıkıntılara rağmen, fuar başarılı bir edisyona sahne oldu. Ziyaretçi açısından yakalanan artışta özellikle İtalyan müşterilerin önemli desteği dikkat çekti. Fuarın küresel küresel ziyaretçi oranı, son iki edisyona göre yüzde 2 düzeyinde küçük bir düşüş yaşadı. Ziyaretçi sayısı artış gösteren ülkelere bakıldığında Japonya’nın yüzde 25’lik artışı dikkat çekiyor. Japonya’yı sırasıyla yüzde 20 ile Amerika Birleşik Devletleri, yüzde 19 ile Hindistan, yüzde 19’la Meksika, yüzde 16 ile Finlandiya, yüzde 6,5 ile Türkiye, yüzde 3 ile İsviçre şeklinde takip ediyor. Fuarın son edisyonuna ilk kez alıcı olarak katılan Kazakistan, Kolombiya, Güney Afrika ve Angola’nın yanında, Hong Kong ve Büyük Britanya en yüksek alıcılarının yer aldığı ülkeler olarak öne çıkıyor.

Cesaret Teması Firmalara Güç Kattı

Her edisyon öncesinde yoğun bir çalışma için tema oluşturan Milano Unica, Avrupalı ve İtalyan tasarımcılarla yakın işbirliğinin meyvelerini topluyor. Kreatif Takım Koordinatörü Angelo Uslenghi tarafından özel bir etkinlikle sektör temsilcilerine ve tasarımcılara sunulan temaların ana fikrini net bir şekilde ‘cesaret’ oluşturuyor. Küresel krizin özellikle İtalyan ekonomisini zorladığı dönemde böyle bir tema seçimi pazar açısından oldukça önemli olarak değerlendiriliyor. Moda In ürünleri bu çerçevede her biri 5 alt başlığa sahip iki kesin yönelim gösteriyor. Renk kartı 26 nüanslı bir renk sentezine sahip zıt kombinasyonları ile üç çift grup oluşturuyor. 2014 İlkbahar Yaz Sezonu için seçilen ‘Cesaret’ kavramı felsefi bir gönderme yaparak, kendi iç özelliklerini maksimize boyutlarda dönüştürmeyi ifade ediyor.  Lüks-Şık (Luxury-Glam) ve Enerji-Eğlence (Energy-Fun) iki temel yönelimi, pamuk, ipek ve likra olmak üzere 23 renk tonuna ve 3 gruba sahip. Sezonun odak noktalarını ise; Haute Couture malzemeler için Aristocratic, açık çalışmalar, örgü, dantel, tığ ve kesme işleri. Think Big’de ise geniş boyutlu motifler, organik boyalar çevre dostu el ürünleri, yaratıcı takviyeler ile aksesuarlar oluşturuyor.

Luxury-Glam temasının alt başlıkları şöyle sıralanıyor; Precious (zengin malzeme ve kuyumculuk tarzı işçiliği yansıtan kumaş ve aksesuar seçimleri), Unmistakable (Haute Couture malzemelerin ustalıkla kullanımı), Genial (Çağdaş mavi tonlardan ve archi-yıldız projesinden ilham alıyor), Artısan Doc (Zarif el yapımı motifler ve örgüler), Spectacular (Doğal yapılara ve dokulara vurgu). Energy-Fun temasının başlıkları ise; L.A. Style (Kaliforniya’nın deniz, güneş ve sörf tarzından ilham alıyor), Combat (İronik askeri ve Safari görünümü), Hippy Gyps (Çiçek motifleri ve barışı simgeleyen göndermeler), Kinetic (Hareket geometrisi olarak özetlenebilecek çizgiler ve optik illüzyonlar) ve Kitsh’ten (Art nouveau ve pop art kolajları öne çıkıyor) oluşuyor.

Çevre Dostu Ürünlere Özel İlgi

Milano Unica etkinliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Silvio Albini, Milano Unica’nın son 10 sezonunda ekolojik ürünlerin oldukça önemli bir ürün başlığı haline geldiğini belirtti. Eko sistemin korunması, organik malzemelerin kullanılmasının yanı sıra, çevre dostu sertifikalarına sahip inorganik kimyasal ürünlerini de kapsadığını belirten Albini, Avrupa’nın çoğu tarafından kabul edilen bu stratejinin nihai ürün maliyetini arttırdığını söyledi. Albini; “Bununla birlikte kalite ve araştırma dünya çapında artış gösteren bir noktadır” dedi.

Okunma : 2489


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.