Meksika Türk Makinecileri Bekliyor

Meksika'nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Mexico City’de kapılarını açan FABTECH Fuarı, 4-6 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin Makinecileri'ni ağırladı.

  07 Haziran 2016 09:00 Salı
Meksika Türk Makinecileri Bekliyor

Metal işleme, kaynak ve yüzey teknolojileri konularında Latin Amerika'nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Uluslararası Metal İşleme ve Üretim Fuarı (Fabtech Mexico), 4-6 Mayıs tarihlerinde toplam 140 bin metrekare sergi alanıyla kapılarını açtı.  Güney Amerikalı firmaların ağırlıkta olduğu, dünya genelinden 575 katılımcının yer aldığı fuara Türkiye'nin Makinecileri bu yıl üçüncü kez katılırken, fuarda 12 Türk firması yer aldı.  13 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, katılımcılar metal işleme alanında son gelişmeleri yakından takip etti.

Meksika'nın lokasyon açısından önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, Meksika’nın Türk makineciler için en büyük ihracat pazarlarından biri olan ABD’ye yakın olmasının da önemli avantajları olduğunu kaydetti.

Meksika’da gümrük vergisi oranlarının, diğer Latin Amerika ülkelerine kıyasla düşük seviyede olduğuna dikkat çeken Dalgakıran, "Latin Amerika pazarı, Türkiye'nin Makinecileri için yeni fırsatlar sunuyor.  Türk makine sektörünün üretim potansiyeli ve pazara sunduğu yeni ürünler, Meksika'da giderek daha fazla ilgi görüyor. Meksika'da özellikle otomotiv endüstrisinin çok gelişmiş olması, ülkeyi makine sektörü için ciddi bir pazar durumuna getiriyor. Makine imalatında uzmanlaşmış, ihracatçı bir sektör olarak bu potansiyeli değerlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz." sözlerine yer verdi. 2015 yılında Meksika'ya 58 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye'nin Makinecileri, Türkiye'nin Meksika'ya yaptığı toplam ihracatın yüzde 16,9'unu tek başına karşılıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.