Makinacılar 2013’te Techtextil’de

İki yılda bir düzenlenen tekstil fuarı Techtextil 11-13 Haziran tarihleri arasında Messe Frankfurt Fuar Merkezi’nde küresel pazarı bir araya getirecek

  20 Mart 2013 01:53 Çarşamba
Makinacılar 2013’te Techtextil’de

Küresel pazardaki en önemli teknik tekstiller ve nonwoven fuarından Techtextil, 11-13 Haziran 2013 tarihlerinde Frankfurt’ta düzenlenecek. Messe Frankfurt tarafından 2 yılda bir organize edilen fuar, hem teknoloji ve makine üreticileri hem de teknik tekstil ve nonwoven üreticileri tarafından yoğun ilgi görüyor. 2011 yılında 96 ülkeden 24.900 ziyaretçiyi ağırlayan fuara 50 ülkeden 1.199 firma katılarak yenilikçi ürünlerini sergilemişti. Katılımcı ve ziyaretçilerini beklentilerin üzerinde memnun eden etkinlik 2013’te büyüme hedeflerini de genişletti. Fuara hem coğrafi ve ulaşım kolaylığı hem de iş bağlantıları nedeniyle Türkiye’den yoğun ziyaretçi akışı öngörülüyor. Bir önceki edisyonda olduğu gibi Türk sektör temsilcilerinin yeni teknolojileri yakından incelemek ve yeni iş potansiyellerini yakından incelemek için Techtextil’i tercih edeceği kaydediliyor.

Techtextil 2011 önemli makine üreticilerini ağırlayarak, segmentinde öne çıkan bir edisyon olmuştu. Bu fuara katılarak Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Güney Amerika’dan gelen ziyaretçilere yeni teknolojilerini tanıtan sektörün önemli markaları arasında şunlar yer almıştı; Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Textile Compenents, Karl Mayer, Brückner, Picanol, Benninger AG, Trützschler Card Clothing GmbH, ERKO Trützschler GmbH, FONG’S Europe GmbH, Dornier, DILO Group, Staubli, Stoll, Starlinger, Zimmer Maschinenbau GmbH, SwissTex Winterthur AG, Dollfus & Muller, Andritz Perfojet, Schönherr, Bekaert NV/SA, Spooltex, Laroche S.A., Memminger –IRO GmbH, NSC Fibre to Yarn, NSC Nonwoven, Wumag Texroll GmbH, Graf Kratzen GmbH, Alphatex SARL, DTF Deutsche Textilfabrik Gmbh & Co. KG, LIBA Machinenfabrik GmbH, Robert Lindemann KG, Buhler National Drying Machinery, ACIMIT, A & P Technology, Comez Gestioni S.p.A., Crealet AG, Dietze + Schell Maschinenfabrik GmbH, Dohle, Elmatex, Hermann Ultraschalltechink GmbH, Herz GmbH, Matthys N.V.

Türkler Techtextil’e İlgi Gösteriyor

2013 yılında düzenlenecek 15. Techtextil fuarına da katılacağını duyuran bu makine üreticileri, özellikle teknik tekstiller alanında büyümeyi sürdüren pazarlardan gelen ziyaretçilerle buluşmayı hedefliyor. Bu pazarlar arasında ise Türkiye’nin öne çıktığı belirtiliyor. Bir önceki edisyona Türk tekstil sektörünün önemli temsilcilerinin ilgi gösterdiğini açıklayan yetkililer, gelecek yıl yine sektörün karar alıcısı konumundaki Türk yöneticilerden yoğun ilgi olacağının altını çizdi. 2011 yılında Techtextil ziyaret ederek, hem yeni teknolojileri yerinde gözlemleyen hem de yeni iş anlaşmaları oluşturan Türk firmaları arasında; AKSA, Altınyıldız, Bossa, ISKO, YÜNSA, KORTEKS, Akan Group, Mogul, Aygenteks, Bayteks, Poltek, Politek, Boyteks, Berteks Tekstil, Zorluteks, Bezci, Cam Elyaf San. Bezema, BMG Makine, Birleşik Mühendislik, Clairant Sözal Tekstil Kimya, Özdemir Keçe, Dow Corning, Egem Tekstil, Ekoten Tekstil, Elsan Elyaf, EMS Deri Tekstil, ENTA, ERKO Sınai Ürünler Mümessillik, Kim Kord Endüstriyel Bez, Fantazi İplik Sanayi, Kuşan Tekstil, Fibroteks Dokuma San., Gan Tekstil, Gürbüz Nonwoven, Gül Branda Tekstil Ürünleri, İmaj Halı, Inter Tekstil, Menderes Tekstil, Mesa Etiket, Başyazıcıoğlu Tekstil (Bamen İplik), Mitsan, Mersan, Napal Nonwoven, Oğuzlar Tekstil, Parlamış Tekstil, Pakiş A.Ş., Saray Halı, Sun Holding, Teksel Tekstil, Turkuaz Tekstil yer aldı.

Fonksiyonel Giyim Tekstiller Öne Çıkacak

Techtextil 2011, son yılların en popüler edisyonu olarak tarihteki yerini alırken, 2013 edisyonu bu elde edilen güçle içeriğini zenginleştirdi. Yaşam için Yenilikler  (Innovations for life) sloganı ile düzenlenecek olan fuar, tüm değer zincirini kapsayacak şekilde, 11 ürün grubuna ve 12 uygulama alanına göre organize edilecek. 11 ürün grubu şöyle sıralanıyor; Araştırma, Geliştirme, Planlama ve Hesaplama; Teknoloji, Üretim Süreci ve Aksesuarlar; Elyaf ve İplikler; Dokuma Kumaşlar, ağ yapılar (laid webs), örmeler (braidings), örme kumaşlar; nonwovenlar, kaplı  (coated) tekstiller; kompozitler; bandtec (yüzey ve bağlama teknolojileri); Yeni Fonksiyonel Giyim Tekstilleri, Birlikler ve Sektörel Yayınlar.

Teknik tekstil ve uygulamalarının yanı sıra, teknoloji ve makinalarının da sergilendiği bir platform olan Techtextil 15. edisyonunda ‘fonksiyonel giyim tekstilleri’ni de ürün segmentine ekledi. 2013 yılında Avrupa başta olmak üzere Asya, Amerika ve Ortadoğu bölgelerinden ziyaretçileri kendisine çekmesi beklenen etkinlikte, hareketlilik, sürdürülebilirlik, fonksiyon ve hafif inşa yapıları genel temayı oluşturacak.

Techtextil fuarının 12 uygulama alanı ise şöyle sıralanıyor; tarım tekstilleri (agrotech), inşaat tekstilleri (buildtech), giyim tekstilleri (clothtech), jeotekstiller (geotech), ev tekstilleri (hometech), endüstriyel tekstiller (ındutech), medikal tekstiller (medtech), otomotiv tekstilleri (mobiltech), çevre ve sağlığa duyarlı tekstiller (Oekotech), paketleme tekstilleri (packtech), koruyucu tekstiller (protech) ve spor tekstilleri. Tüm sanayi alanlarının artan talebi ile hem pazarı hem de üretim miktarı artan teknik tekstiller ve nonwoven ürünler kullanıcılara esnek,  dayanıklı ve birçok farklı fonksiyonu üstlenen malzemeler sağlıyor. Techtextil bu nedenle sürekli büyüyen pazarın en önemli etkinliği kabul ediliyor.

Türk Katılımcıların Sayısı Artıyor

Tekstil ve hazırgiyim alanında küresel pazarda güçlü bir konuma sahip olan Türk tekstil üreticileri, teknik tekstiller ve nonwoven ürünlerdeki gelişmeler için de Techtextil’i tercih ediyor. 2013 yılındaki fuara bir önceki edisyona göre daha fazla Türk firmasının katılacağı öngörülüyor. 2011 yılında Techtextil’e katılan Türk firmaları arasında şu isimler yer almıştı; AGTEKS Örme ve Tekstil Endüstrileri, Akınal Sentetik Tekstil, Akın Tekstil, Balkan Tekstil Makinaları, Cavit Çiçek Tekstil, Fiberflon, General Tekstil, Hakteks Tekstil, Hassan Group, ITKIB, Karsu Tekstil, Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kordbezi, Orbital Dış Ticaret, Öz-Arı Endüstriyel Tekstil, Öztek Tekstil Terbiye Tesisleri, Salteks Tekstil, Sanjüt, Tepar Tekstil, Texpin Makine, Vateks Tekstil, Yalteks Yalıtım Malzemeleri Üretim ve Pazarlama.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.