Louis Vuitton Baharda Hipnotize Edecek

Dama desenlerini bütün koleksiyonuna yansıtan lüks giyim markası Louis Vuitton, bahar döneminde hipnotik bir etki yaratacak.

  15 Aralık 2012 18:03 Cumartesi
Louis Vuitton Baharda Hipnotize Edecek

Ekim ayında düzenlenen Paris Moda Haftası’nda 2013 İlkbahar Yaz koleksiyonunu tanıtan Louis Vuitton, izleyenleri adeta hipnotize eden iri, dama ve çiçek desenleriyle büyüleyici bir gösteri yaptı. Louvre Müzesi’nin avlusunda kurulan geçici bir binada defilesini gerçekleştiren marka, yine moda haftasına damgasını vurmayı başardı. Defilede mankenlerin çift olarak yürüyüşü ve taşıdıkları parçaların simetresi bir başka önemli noktaydı. Hatırlanacağı gibi marka 2012-2013 sonbahar kış koleksiyonu için sahneye bir tren getirterek gündeme gelmişti.

Lüks giyimin önemli markasının, 2013 ilkbahar yaz koleksiyonunun esin kaynağını konsept sanatçısı Daniel Buren ve onun grafik çalışmaları oluşturuyor. Mini, midi ve maksi boylardaki kesimlerdeki tasarımlar için duchesse saten, tafta, ipek krep, napa deri, organza, çift gabardin ve transparan dokular tercih edilmiş.Uzun ve minimalist kadın siluetine odaklanan koleksiyonda, aşırı detaylara boğulmuş bir yapı yer almıyor.

Koleksiyona imzasını atan kreatif direktör Marc Jacobs, 60’lı yılların kadın giyim modellerini günümüze adapte etmiş. Nostaljik ve fantastik bir görünümü sahip olan koleksiyonda dizüstü elbiseler, klasik küçük çantalar, kabarık saçlar ve sivri burunlu topuklu ayakkabılar temel öğeleri oluşturuyor. Düz kesimler ve sade renk kullanımı elde edilen minimalist yaklaşımla hazırlanan Louis Vuitton koleksiyonunda retro havasını yansıtan dama desenler ile giysiler adeta birer satranç tahtasına dönüşüyor. Kısa kesimli üst giyim parçaları, mini şortlar, elbiseler, pantolonlar ve kısa kesim ceketler genel parçaları oluştururken, detay olarak iri düğmeler tercih edilmiş.

Louis Vuitton, 2013 bahar ve yaz dönemine damgasını vuracak olan dama desenleri reklam kampanyasında da kullanarak, bunun etkisini arttırdı. Koleksiyonla 60'lı yılların saç modelleri, saç aksesuarları (özellikle saç bantları) ve ayakkabı modelleri günümüze uyarlanmış. Koleksiyonda özel dama ve büyük çiçek desenleri öne çıkarken, koleksiyona sarı rengin hakim olduğu görülüyor. Bunun yanı sıra yeşil, krem, beyaz ve siyah renkler de tasarımlarda yer alıyor.

Dama desenleri elbiselerin yanı sıra klasik küçük çantalarda da kullanılarak bütünleyici bir hava yakalanmış. Renk ve desen hilesi ile çantalar adeta kıyafetlerin bir parçası gibi algılanıyor. Son aksesuar olarak belirtebileceğimiz sivri burunlu yüksek topuklu ayakkabılar da bu renk seçiminden etkilenerek yaratılmış.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.