Kumaşta İtalyan Tarzı Milano Unica

Kumaş ve aksesuarlar alanında her yıl büyük bir ilgiyle takip edilen Milano Unica, sadece İtalya’nın değil, küresel sektörün trend belirlemek için buluştuğu bir alana dönüşüyor.

  21 Mart 2013 01:55 Perşembe
Kumaşta İtalyan Tarzı Milano Unica

İtalya’nın önemli kumaş ve aksesuar fuarı Milano Unica, 7-8-9 Şubat tarihlerinde 14. Edisyonu ile FieroMilanocity fuar alanındaki Portello Salone İtaliano Del Tessile’de gerçekleştirilecek. Etkinlik, uzmanlığı, kalitesi, servisi ile Avrupa çapında katılımcılarıyla büyük bir ilgi görüyor. Yılda iki kez organize edilen fuarın Şubat edisyonunda, 2013 yılı için ilkbahar yaz koleksiyonlarına dönük kumaş koleksiyonları ve trendler sunulacak. Etkinliğin Eylül 2012’de gerçekleştirilecek diğer edisyonunda ise 2012/2013 Sonbahar Kış koleksiyonları yer bulacak. TextoWear Dergisi, sektör için uluslararası öneme sahip bu etkinliğin Şubat edisyonuna standlı katılım göstererek, katılımcı ve ziyaretçilerle bir araya gelecek.

Aslında Milano Unica bir fuarlar topluluğu olarak öne çıkıyor. Salone İtaliano Del Tessile’de gerçekleşecek olan bu etkinlik, Moda In, Ideabiella, Ideacomo ve Shirt Avenue fuarlarına ev sahipliği yapacak. İtalyan ve Avrupalı tekstil üreticilerinin katıldığı bu etkinlikler dizisi ziyaretçilere tüm segmentleri bir arada görme şansı yaratıyor.

Tüm Segmentler 4 Etkinlikte

Moda In, gelecek sezonun trendi olabilecek avangard malzemelerin fuarı olarak dikkati çekerken, Ideabiella perstijli erkek ve kadın giyim kumaşları koleksiyonlarının sergilendiği bir fuar olarak ilgi topluyor. Seçkin kadın koleksiyonları Ideocomo fuarında yer bulurken, geleneksel ve yenilikçi gömleklik kumaşlar da Shirt Avenue’de ziyaretçilerle buluşuyor. 4 başlığa sahip bu etkinlik özellikle İtalyan ve Avrupalı kumaş ve aksesuar üreticilerinden yoğun ilgi görüyor. Hem Şubat hem de Eylül ayı için açıklanan katılımcı listesi, Avrupalı üreticilerin krizden çıkışta yeni koleksiyonlarına güvendiğini gösteriyor. Milano Unica’ya 59 ürün kategorisinde 496 firma katılıyor. Milano Unica’nın 15. Edisyonu 11-13 Eylül 2012 tarihleri arasında yine Portello Fieramilanocity’de gerçekleştirilecek.

Kumaş ve aksesuar çeşitlerinden oluşan ürün kategorilerinin önemli başlıkları şunlardan oluşuyor; Dokuma ve örgü kumaşlar, ağartılmış kumaşlar, yün ve yün karışımlı kumaşlar, bağlanmış kumaşlar, kaplanmış kumaşlar, baskılı kumaşlar, denim, dantel, kesilmiş şeritler, elastik şeritler ve örgüler, nakış, desenli ve jakarlı kumaşlar, tela, gerçek ve imitasyon kürk, tüy, jarse, teknik kumaşlar, kravat kumaşları, astar, fermuar, etiket, düğme, rozet, toka ve kemerler, kanca, plastik bantlar.

Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen bir önceki Milano Unica hem ziyaretçi hem de katılımcı sayısı açısından bir büyüme yakalamıştı. 483 katılımcının yer aldığı etkinliği bir önceki yıla göre yüzde 2 artışla 21.400 kişi ziyaret etmişti. Yabancı ülkelerden gelen ziyaretçi sayısında ise yüzde 15’lik artış görülmüş, bu artışta önemli payı Çin, Hong Kong, Güney Kore, Japonya, Hindistan, Brezilya, Rusya, İngiltere, Fransa ve İspanya almıştı. Eylül döneminde Almanya ve ABD’den gelen ziyaretçi sayısı değişmezken, İtalya’dan gelen ziyaretçi sayısında yüzde 5’lik bir düşüş yaşanmıştı.

Messe Frankfurt ve Milano Unica’dan İşbirliği

Uluslararası dış giyim kumaşları endüstrisini daha ileriye taşımak için Milano Unica ve Messe Frankfurt bir proje başlattıklarını duyurdu. Projenin başlangıcı olarak, Milano Unica 2012 Mart ayında Intertextile Beijing’de premium alan olan  “SalonEurope” da “Milano Unica” pavyonunu kuracak. Pavyonda dış giyim kumaşları ve aksesuarları üzerine seçkin İtalyan üreticiler ve markalar bulunacak.

Milano Unica Başkanı Silvio Albani şu açıklamalarda bulundu; “İtalyan tekstil fuarı Milano Unica erkek giyim ve kadın giyim için bahar/yaz – kış/sonbahar koleksiyonları olmak üzere iki kere Milan’da düzenlenir. 4 uluslararası tekstil fuarları düzenledikten sonra edindiği tecrübelerle 2005’de kurulan fuar şimdi dünya lüks pazarında dünya devi. Milano Unica’nın Çin’e yaptığı yatırımlarla amacımızın sadece değerli kumaşlarımızı ve aksesuarlarımızı sergilemek değil aynı zamanda ilk edisyondan itibaren Milano Unica’yı karakterize eden eşsiz imaj, sitil, kültür ve zarafeti transfer etmek olduğunu gösterdik.”

Messe Frankfurt GmbH Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun; “Milano Unica ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz ve bu stratejik ortaklığın endüstride Premium iş için tüm dünyada verimli platformları artıracak bir fırsat sunuyor” diye konuştu. Ortaklık çalışmasının Intertextile Apparel Fabrics Pekin fuarında başlayacağını açıklayan Braun şunları söyledi; “Pekin’de 28- 30 Mart 2012 tarihleri arasında, Şanghay’da ise 22 -25 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Intertextile Apparel Fabrics, canlı bir ortam sunacak, orta düzeyden lüks pazarlara kadar geniş bir alanda pazarlama platformu oluşturacak ve dünyanın her tarafından ilgili kişileri çekecek.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.