Kumaş Tasarım Yarışması Uluslararası Boyuta Taşındı

İTHİB 11. İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması, yoğun katılımcı kitlesi ve yarışmacıların tasarımlarının sergilendiği bir defile ile izleyenlerle buluştu.

  16 Ocak 2017 10:00 Pazartesi
Kumaş Tasarım Yarışması Uluslararası Boyuta Taşındı

İTHİB'in modaya ve tasarıma yeni bir soluk getirmeyi amaçlayarak bu yıl ilk defa uluslararası bir boyut kazanan Kumaş Tasarım Yarışması; İtalya'nın önde gelen moda okullarının temsilcileri tarafından da büyük ilgi gördü. Kasım ayında Four Seasons İstanbul Otel'de düzenlenen 11. İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması; genç tasarımcıların yenilikçi tasarımlarını moda dünyası ile buluşturdu. İş, moda ve sanat dünyasından çok sayıda ismin yer aldığı gecede yarışmanın jüri üyeliğini ise; Abdullah Kiğılı, Aslı Filinta, Bengü Erdem, Deniz Berdan, Dilek Hanif, Fatih Bilici, Fatya Mamcu, Gülden Yılmaz, Hakan Peker, Mehmet Hotiç, Mehmet Turgut, Natalija Zarkoviç ve Süleyman Orakçıoğlu yaptı. Jüri üyeleri, 83'ü yurtdışından olmak üzere 200'ü aşkın başvuru arasından seçilen 10 finalistin kumaşlarını değerlendirdi. Kumaşları sanata dönüştüren genç tasarımcıların tasarımları arasında jüri değerlendirmesi sonucunda; birinciliğe layık görülen Peri Alagöz 10.000 Euro kazanmanın yanı sıra, uluslararası bir moda dergisinde 4 tam sayfalık tanıtıcı makale hakkı da elde etti. İkinciliği kazanan Liana Patiashvili 5.000 Euro ve üçüncülük ödülünü kazanan Melis Kabai 2.500 Euro ile ödüllendirildi. Türkiye'deki Suriye mülteci kampından yarışmaya katılan Celile Mustafa ise Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

“Tasarımda Marka Olmak İçin Gereken Her Şey Bizde Var”

Gecede bir konuşma yapan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'nin tasarımda çok yol aldığını belirtti. Tasarımda marka olmak için irade, istek, destek ve özveri gerektiğinin altını çizen Gülle, “Bizde bunların hepsi var. Başladığımız günden bu yana çok büyük mesafe kat ettik. Bu yıl yarışmamızı uluslararası boyuta da taşıdık ve İtalya'nın en ünlü moda okullarından öğrenciler, Türk gençleri ile yarıştılar. Kazanan gençlerimiz ve tabii ki tekstil sektörü olacaktır.” sözlerine yer verdi.

Tekstil sektörünün duayenlerinden Abdülkadir Konukoğlu ile Zeki Kıvanç'ın da katıldığı ve dereceye girenlere ödül verdiği gece, Hande Yener konseri ile son buldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.