KTM 2020’ye KOSGEB Desteği

24-26 Eylül 2020 tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek olan Uluslararası KTM 2020’ye KOSGEB desteği geldi.

  15 Temmuz 2020 13:14 Çarşamba
KTM 2020’ye KOSGEB Desteği

2014 yılından bu yana tekstil sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getiren Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı bu yıl da tekstil dünyasını KAFUM’da buluşturacak.

6. Kez Kapılarını Açıyor

Bu yıl 6. kez kapılarını açacak olan Uluslarası KTM 2020, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde; İTHİB ana sponsorluğunda ve KOSGEB’in desteğinde gerçekleştirilecek. KOSGEB, Türkiye’de üretim yapan ve 50 metrekareye kadar alan satın alan fuar katılımcılarına, ödedikleri paranın yüzde 50’sinden fazlasını geri ödeyecek..

Köprü Görevi Görecek

Türkiye ve dünyanın önemli tekstil teknoloji üreticilerini tekstilin kalbi Kahramanmaraş’ta buluşturacak olan KTM 2020, Kahramanmaraş’ın jeopolitik ve stratejik konumu açısından bir köprü görevi görecek.

Kahramanmaraş coğrafik konum itibarıyla Türkiye toplam pamuk üretiminin yüzde 35’ini karşılarken örme üretiminin yüzde 21’ini üstleniyor. Bunun yanı sıra dokuma üretiminde de yüzde 10’luk bir paya sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

En Son Teknolojiler Sergilenecek

Uluslararası KTM 2020 kapsamında iplik, örgü, dokuma, teknik tekstil, boya-baskı, tekstil terbiye ile  makine aksesuar ve yedek parça üreticileri ve mümessilleri geliştirdikleri yeniliklerini sektör temsilcilerine sergileme fırsatı yakalayacaklar.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden özel makine şovlarına sahne olacak olan KTM 2020, B2B görüşme avantajının yanı sıra geniş sunum olanaklarıyla sektör temsilcilerine çözümler sunacak.

16 Ülkeden 9 Bin 698 Ziyaretçiyi Yeni Teknolojilerle Tanıştırdı

Geçen yıl toplamda 3 gün süren fuarın ziyaretçi istatistikleri ise KTM’nin yıllar içerisinde gelmiş olduğu noktayı bir kez daha ortaya koymuş,  16 ülkeden toplamda 9 bin 698 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı.  Ziyaretçilerin sektörel dağılımı incelendiğinde yüzde 40 ile iplik sektörü olurken; sırasıyla, yüzde 20 oranıyla Boya, Baskı ve Terbiye, yüzde 18 ile Dokuma, yüzde 17 ile Örgü, yüzde 4 ile de Teknik Tekstil oldu.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.