Konfeksiyon Dünyası TÜYAP’ta Buluşuyor

TÜYAP’ta 31 Mayıs- 3 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Konfeksiyon Makinesi Fuarı rekabette avantaj yakalamak isteyen konfeksiyon üreticilerini bir araya getirecek.

  15 Nisan 2012 21:29 Pazar
Konfeksiyon Dünyası TÜYAP’ta Buluşuyor

Avrasya’nın en büyük konfeksiyon makinaları fuarı Konfeksiyon Makinesi 2012, 31 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2 yılda bir düzenlenen fuar, rekabette öne çıkmak isteyenlerin kaliteli üretim yapan makinelerle tanışması için ideal bir platform sunmayı hedefliyor. Sektörün güçlü yayın organı TextoWear, geçmiş edisyonlarda olduğu gibi, 2012 yılında da Konfeksiyon Makinaları Fuarı’na katılarak, sektör temsilcileriyle yakın bir diyalog kuracak.

Konfeksiyon Makinesi 2012 23. Uluslararası Konfeksiyon Makineleri, Nakış Makineleri, Konfeksiyon Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı yeni lansmanlarla yoğun bir ticaret hacmi oluşturuyor. Fuara özellikle dünyanın hazırgyiim üretiminin yaygın olduğu; Mısır, Bangladeş, Hindistan gibi ülkelerden ziyaretçilerin yanı sıra Ortadoğu, Uzakdoğu ve Balkanlar’dan da yoğun ilgi olması bekleniyor. Fuara, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Kosova’dan 200 kişilik alım heyetinin yeni makine alımı için geleceği belirtiliyor. Mısır, İran, Fas, Ürdün, Cezayir ve Pakistan da alım heyetleriyle fuarda güçlü bir şekilde yer alacak.

Çalışır halde sergilenecek olan makinalarla adeta ‘bir konfeksiyon atölyesi’ görünümü yaratacak olan fuar, 23 yıldır istikrarlı bir şekilde yeni ürünlerini tanıtan makine üreticileri ile makine parkurunu yenilemek isteyen konfeksiyon üreticilerini bir araya getirmeyi başarıyor. Konfeksiyon Makinesi 2012 Fuarı’nda yer alacak olan ürün segmenti de şöyle sıralanıyor; konfeksiyon dikiş makineleri, nakış makineleri, kapitone, yatak, yorgan makineleri, pastal serme, kesim makineleri, ütü makine ve presleri, lazer kesim makineleri, dijital baskı makineleri ve malzemeleri, katlama ve paketleme makineleri, temizleme makineleri, kalite kontrol cihazları, metraj ölçüm makineleri, depolama ve askı sistemleri, etiketleme ve desen baskı sistemleri, dikiş ve nakış iplikleri, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları (etiket, lastik, kurdela, tela, vatka, düğme, çıt çıt, perçin, fermuar, pul, payet, boncuk, askı) ve makine yan sanayinin ürün ve hizmetleri yanında plotter kağıtları, CAD-CAM yazılımları, kesintisiz güç kaynakları, buhar jeneratör ve kazanları ile diğer lojistik hizmetler.

Fuara katılımı kesinleşen 150 civarındaki firmanın ülke dağılımına bakıldığında, Türkiye’nin yanı sıra, Çin, Almanya, İtalya, Japonya, İsviçre, Hollanda, Kore, İngiltere, İsrail, Yunanistan, İspanya, Finlandiya, Rusya ve Tayvan dikkati çekiyor.

2010’da 36 bin kişi Ziyaret Etti

2010 yılında yapılan Konfeksiyon Makinesi Fuarı’na 29 ülkeden 372 firma katılmıştı. 42 ülkeden 36.772 profesyonelin ziyaret ettiği fuarda, bu ziyaretçilerinin yüzde 48’ini hazırgiyim konfeksiyon sanayi oluşturdu. Bu durum, hazır giyim sektörüne markalaşma ve kalite yaratmasında rekabet gücü kazandırılması bağlamında fuara büyük bir önem verildiğini gösteriyor. Ziyaretçi profili hazırgiyim segmenti sonrasında şöyle devam ediyor; yüzde 13.1 nakış sanayi, yüzde 10.1 konfeksiyon makineleri, yüzde 5.9 konfeksiyon makineleri aksesuarları, yüzde 4.4 spor giyim üretimi, yüzde 4.4 iç giyim üretimi, yüzde 3.7 ev tekstili ürün imalatı, yüzde 3.6 konfeksiyon yardımcı malzemeleri, yüzde 2.6 iplik sanayi, yüzde 2.4 etiket baskı.

Avrupa ve Asya’nın 2012 yılındaki en büyük konfeksiyon makinesi fuarı durumundaki 23. Uluslararası Konfeksiyon Makineleri, Nakış Makineleri, Konfeksiyon Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı, TÜYAP’ta 98 bin metrekarelik kapalı alanda organize edilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.