ITMA ASYA Kapılarını 3. Kez Açıyor

Asya bölgesindeki tekstil pazarlarına seslenen ITMA ASYA CITME 2012, 12-16 Haziran tarihleri arasında Şanghay’da düzenlenecek

  19 Mart 2013 03:03 Salı
ITMA ASYA Kapılarını 3. Kez Açıyor

Tekstil makinaları fuarlarının olimpiyatı kabul edilen ITMA’nın Asya edisyonu olan ITMA ASYA – CITME 2012,  küresel pazarın en önemli aktörlerini Çin’de buluşturmak için geri sayıma başladı. Şanghay Yeni Uluslararası Fuar Merkezi’nde 12-16 Haziran 2012’de düzenlenecek olan fuar, özellikle yükselen Asya pazarına sesleniyor. Dünyanın en büyük tekstil üreticisi Çin’de iki yılda bir düzenlenen fuar 2010 yılına göre ciddi gelişme kaydetmiş durumda. Yaşanan global krize rağmen bu yılki fuara Avrupa, Asya ve diğer bölgelerden önemli katılımcılar destek vererek yeni ürünlerini tanıtacaklar.

Avrupa Tekstil ve Makine Üreticileri Konfederasyonu’nun (CEMATEX) sahibi olduğu fuara bu sene yaklaşık 1.300 tekstil ve hazırgiyim makine üreticisinin katılması bekleniyor. Tekstil ve hazırgiyim üreticileri tarafından çok büyük bir vitrin olarak kabul edilen CITME, katılımcıların ürünlerini kategorilere ayırarak sergilemeleri için 130.000 metrekarenin üzerinde bir alan tahsis edecek. Bu durum ziyaretçilerin istedikleri kategoride ürün seçmesini ve incelemesini sağlayacak.

Tüm dünya çapında 100.000 den fazla ziyaretçinin beklendiği fuarda, yürürlükteki fikri mülkiyet haklarını korumak için sıkı güvenlik önlemleri alınacak. Katılımcıların oranına bakıldığında ise en büyük ülke grubunu oluşturan Çinli katılımcılar, toplam fuar alanının yüzde ellisini rezerve ettirdiler. Çin’in yanı sıra Almanya, İtalya, Japonya, İsviçre fuardaki uygulamalara katılacak önemli ülkeler arasında yer alıyor. Fuarın odak noktasını enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği öne çıkaran teknolojiler oluşturacak.

İplik Makinaları Öne Çıkıyor

Fuarla ilgili açıklama yapan CEMATEX Genel Sekreteri Maria Avery, iplik makinalarının en büyük segmenti oluşturduğunu, onu, örme, boyama, kaplama, dokuma ve sarma makinalarının izlediğini belirtti. Avery; “Sektöre yön verecek bu kesimlerde yaşanan sorunlara çözüm bulmak adına üretilen makinalar bu fuarda tanıtılacak. Asya Pazarı’nda yer almak, iş imkânını arttırmak ve önemli bir ulaşım ağı sağlamak isteyen tekstil makinesi üreticileri bu fuara katılmalıdır” dedi.

CEMATEX tarafından Avrupa’da 4 yılda farklı bir şehirde yapılan ITMA fuarlarının Asya edisyonu ise, 2008 yılından bu yana 2 yılda bir organize ediliyor. 2 yıldır Çin’de düzenlenen fuarın bölgesel destekçileri arasında Tekstil Endüstrisi Alt Konseyi, CCPIT, Çin Tekstil Makinaları Birliği (CTMA) ve Çin Fuar Organizasyon Grubu (CIEC) bulunuyor. Fuarın organizatörlüğünü ise Pekin Tekstil Makinaları Uluslararası Fuar şirketi ve MP International üstlendi.

2010 yılında 100 bin metrekarelik alanda organize edilen ITMA ASYA CITME’ye 28 ülkede 1.171firma katılmıştı. Çin, Almanya, İtalya, Tayvan ve Japonya’nın en önemli katılımcı ülke olarak öne çıktığı fuarı 99 ülkeden 82 bin kişi ziyaret etmişti. Bu ziyaretçilerin yüzde 20’den fazlasının denizaşırı ülkelerden gelmesi etkinliğin küresel çapta önemli kabul edildiğini göstermişti.

Textil Dünyası Dergisi, Avrupa’daki ITMA fuarlarında olduğu gibi Asya edisyonlarını da yerinde takip etmeyi sürdürüyor. ITMA ASYA 2010’a katılarak, bölgesel pazarında yerinde inceleyen dergimiz, 2012 edisyonunda da yerini alacak.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.