Itma Asia CITME Fuarı Gerçekleşti

Tüm tekstil dünyasında merakla beklenen Itma Asia + CITME 2018 fuarı, geçtiğimiz ay 15-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Fuarda 28 ülkeden 1.733 katılımcı firma yer aldı.

  15 Kasım 2018 00:59 Perşembe
Itma Asia CITME Fuarı Gerçekleşti

Çin tekstil endüstrisini geleceğe taşıyacak teknolojinin etkilerinde önemli rol oynayan endüstri şirketlerinin de katılımıyla birlikte Şangay’da düzenlenen Itma Asia + CITME 2018 fuarının altıncı edisyonu gerçekleşti. 180.000 metrekarelik sergi alanında 28 ülkeden 1,733 sergiciyi ve bu 28 ekonomiyi toplayan bu etkinlik, tekstil üreticilerinin daha rekabetçi olmalarını sağlayacak teknoloji çözümlerini bir araya getirdi.

CEMATEX ve CTMA Başkanları Konuştu

CEMATEX başkanı Mr. Fritz P. Mayer; “ Her Itma Asia + CITME fuarında Avrupalı makine üreticilerinin son teknolojilerini de içeren sunumları sergileniyor. Sergide bu sene otomasyon ve sürdürebilirlik çözümlerini de içeren geniş ürün yelpazeleri kadar teknik tekstil ne nonwoven materyalleri üretimini de içeren ürünler de yer aldı.” dedi.

Çin Tekstil Makinecileri Birliği (CTMA) başkanı Wang Shutian; “Bu fuar, katılımcılara iş bağlantıları kurmak için kullanışlı bir platform kurmakla beraber heyecan verici yeni trendler hakkında bilgi sahibi olmalarına da olanak sağlıyor. Bu sayede, hem büyük çaplı hem de yeni başlayan işletme sahibi katılımcılarımızı ağırlamaktan şeref duyuyoruz ve endüstri iş ortağı, diyalog ve iş ağı açısından bizim için bu katılımcıların her biri çok önemli.” Dedi.

Ülke Katılım Oranları

Çin’li makine üreticileri 68.000 metrekarelik net sergi alanıyla en büyük katılımı sağladı. Asya katılımları göz önünde bulundurulduğunda, Japonya’nın 3.500 metrekarelik net alanını 2.500 m2 ile Tayvan takip etti.

Avrupa katılımı göz önünde bulundurulduğunda ise, Almanya 6.400 İtalya 5.200 metrekarelik alanla takip ederken İsviçre  2.600 metrekarelik alanda temsil edildi.Katılımcı bazında ürün dağılımına bakıldığında iplik %22, terbiye %20 örgü %19 dokuma  %17’lik bir alanda fuarda yer almış oldu.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.