ITMA 2023 ve Tekstil Dünyasına Etkileri

Küresel tekstil endüstrisi, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik tarafından dönüştürülüyor ve bunda Covid-19 belirleyici rol oynamaktadır.

  15 Nisan 2021 12:47 Perşembe
ITMA 2023 ve Tekstil Dünyasına Etkileri

Dijitalleşme

2019'da Barselona'daki son ITMA fuarında tanıtılan tekstil makineleri için akıllı fabrikalar konseptini bir sonraki aşamaya taşıyan birçok Endüstri 4.0 dijital inovasyonu zaten vardı.

Bu tür gelişmelerin kayda değer bir ivme kazanması, Milano'daki ITMA 2023 takvimine kadar belirginleşecek ve bireylerin kendi başına görme deneyimi ve büyük resmin zihinde canladnrılmasının yerrini hiçi bir şey tutamaz.

Kuşkusuz, dijitalleşmenin belirli yönleri tekstil teknolojisinde halihazırda etkin bir şekilde ortaya konmuştur ve bir yönden, makine verimliliğini ve üretkenliğini artırmak ve enerji ve atığı azaltmak gibi endüstrinin yıllanan çabalarına basit anlamıyla daha güçlü bir yanıt olarak açıklanabilir.

Bununla birlikte, artık daha fazla ilerlemeye izin veren temel gelişmeler, merkezi ağa sahip makineler, tüm tesis performans verilerine anında erişim, uzaktan erişim ve önleyici bakımdır. Yeni simülasyon araçları, makine operatörlerinin her zaman mümkün olan en yüksek üretkenliğe ulaşmasını ve işletmelerin tüm işlemlerini daha yakından izlemesini ve planlamasını sağlıyor.

Hizmetler ve İşlemler

Makinelerin ve ürettikleri kumaşların ötesine geçerek, çok karmaşık tekstil ve konfeksiyon tedarik zincirlerinde yer alan muazzam sayıdaki diğer hizmet ve işlemleri göz önünde bulundurun.

Şu anda, bir pamuk elyafından, örneğin tarladan hasat edilmesinden perakende mağazasında hazır bir giyside vitrinde sergilenmesine kadar geçen süre ortalama iki yıldır. Bu uzun yolculukta, bir çok üretime bağlı aşamadan geçerek geçmişte manuel, kağıt üzerinde ve telefonla gerçekleştirilen birçok farklı çalışma sürecine ve kararlara yol açmıştır.

Tüm bu bireysel aşamalar dijitalleştirme ile büyük ölçüde basitleştiriliyor ve birçok kısıtlama kaldırılıyor. Sonuç olarak, lojistik ve nakliye işlemleri daha efektif hale gelirken gelecekte bu tedarik zincirlerine çok daha az sermaye aktarılacak. “Talep üzerine sipariş” e çok daha yakın bir durum ortaya çıkmaktadır ve bu durum, ikincil ve satılamayan ürünlerde önemli bir azalmaya yol açacaktır. Tüm bu ilerlemenin muazzam bir ekolojik faydası var, bu da beni o ikinci devrime, sürdürülebilirlik noktasına getiriyor.

Sürdürülebilirlik

Pek çok insana göre sürdürülebilirlik her şeyden daha aza sahip olmaya ilişkin, ancak asıl anlamı, aslında çok daha azıyla çok daha fazlasını yapmak ve sektörümüzün karşılaştığı zorluk bu. Tecrübelerime göre, gerçek değişim her zaman şirketlerin inovasyon ve yaratıcılık, tetikleyeci usnurlar olan sosyal ve ekonomik ihtiyaçlardan kaynaklanmaktadır.

Hazır giysinin sonsuz bir şekilde yeni elyaflara ve ipliklere dönüştürüldüğü döngüsel tedarik zincirlerinin işleme alınmasında şimdiden ivme kazanıyor. Bu fikir, elyaf üreticileri ve tasarımcılarından markalara ve perakendecilere kadar tüm tedarik zinciri tarafından coşkuyla benimseniyor.

Ayrıca, tekstil ürünlerinin, sadece giysinin ötesinde toplumun mevcut ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin birçok yolu vardır. Bu şekilde, gerçekten geleceğin ürünü olarak kabul edilebilirler. Havacılık, otomotiv ve rüzgar türbini endüstrileri için kompozitlerde tekstil yardımcılarının kullanımına yakında bakalım, burada daha az ağırlığa sahip uçakların ve araçların enerji emisyonlarını azaltmasına ve daha yeşil enerjiye katkıda bulunmasına olanak tanıyorlar.

ITMA 2023 ürün endeksine, yeni ve daha gelişmiş malzemelerdeki büyük fırsatları izleyen ziyaretçilerin kaynak bulma ihtiyaçlarının tam olarak karşılanmasını sağlayan kompozitler üzerine yeni bir bölüm tanıtıldı.

Daha Aydınlık Gelecek

Bazı insanlar dünyanın Covid-19'dan önceki haline döneceğini düşünüyor, ancak şimdi dijitalin çok daha sıradan hale geleceği yeni bir dünyaya doğru ilerlediğimize çok güçlü bir şekilde inanıyorum.

Pandemi, hepimize birçok şeyi yapmak için yeni araçları ve teknolojileri nasıl kullanacağımızı öğretti. Aynı zamanda, herkesin her zamankinden daha çok takdir edeceği yüz yüze görüşmelerin öneminin de altını çizdi ve bir kez daha mümkün hale geldi. En iyi yaratıcı oturumlar bir masa etrafında gerçekleşir ve basit tanışma ve selamlamanın çok ötesine geçer.

1951'den beri sürekli geliştirdiğimiz global platformun güzelliği bu, ITMA fuarı. ITMA 2023'te, yeniliği kutlamak ve daha iyi ve daha sürdürülebilir bir gelecek için işbirliği yapmak için bir tekstil liderleri topluluğunun parçası olacaksınız.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.