ITM Takvimi Öne Çekti, 2013’te Yapılacak

2014 yılında yapılması planlanan ITM Texpo Eurasia fuarı, 2013’e çekildiği açıklandı. Fuar 29 Mayıs-1 Haziran 2013 tarihinde düzenlenecek.

  20 Mart 2013 02:34 Çarşamba
ITM Takvimi Öne Çekti, 2013’te Yapılacak

Türkiye’nin en önemli tekstil makinaları fuarı olarak kabul edilen ITM, yeni bir takvim açıkladı. En son 2009 yılında düzenlenen fuar bu yıl ise 21-24 Nisan tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde organize edilmişti. Türk pazarında uzun yıllar sonra yapılan bir tekstil makinaları fuarı olması nedeniyle önemli tekstil makinaları üreticilerinin ilgi gösterdiği fuar, ziyaretçi anlamında da organizatörleri mutlu etmişti. Fuarın organizatörü Teknik Fuarcılık, elde edilen olumlu sonuçlarla, daha önce 2014 olarak açıklanan bir sonraki edisyon tarihini 2013’e çekti.

Yapılan açıklamada, küresel kriz sonrasında 2011 yılında tekrar canlanan yatırımların 2012 yılında devam ettiği, Türk tekstilcilerin hız, düşük maliyet, kaynakların tasarruflu kullanımı ve çevre koruma gibi faktörler nedeniyle yatırıma yöneldiğini ifade edildi. 2012 yılında Türkiye’nin en çok makine alan 3 ülkeden birisi olduğu hatırlatan Teknik Fuarcılık Fuar Pazarlama Direktörü Necip Güney, ITM Texpo Eurasia 2012 Fuarı’nın bu nedenle yoğun ilgi gördüğünü savunduğu açıklamada, hükümetin uyguladığı teşvik paketinin fuarın 2013 yılında yapılmasına neden olduğunu kaydetti. Necip Güney açıklamasına şöyle devam etti; “Çünkü teşvik paketinin de belli bir süresi var. Yani 5 yıl sonra kalkıp, ‘Ben 2012 yılında açıkladığınız teşvikten yararlanmak istiyorum’ diyemezsiniz. Bu teşviki bugün aldınız aldınız; yoksa hakkınızı kaybedersiniz. İşte biz de bunu göz önüne alarak, tekstilcilerin yatırımlarını tamamlamalarını sağlamak için, bu teşviklerden yararlanmak isteyen işadamlarımızı yeni teknolojilerle bir daha buluşturacağız.’’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.