ITM Fuar Takvimini Öne Çekti

Geçen yıl tarih belirleme anlamında sıkıntı yaşayan fuar yetkilileri, 2013 yılında yapılacak olan etkinliğin tarihini 29 Mayıs-1 Haziran olarak açıkladı.

  15 Şubat 2013 20:59 Cuma
ITM Fuar Takvimini Öne Çekti

ITM Texpo Eurasia 2012 yılında yapılan edisyonundan tam bir yıl sonra bir kez daha kapılarını açacak. 29 Mayıs-1 Haziran 2013 tarihleri arasında Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan etkinliğe, tekstil sektörünün önemli oyucularının katılması bekleniyor. Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Teknik Fuarcılık Şirketi Fuar Satış ve Pazarlama Müdürü Necip Güney, 21-24 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen bir önceki edisyondan sonra, beklentilerin arttığını ifade etti.

Türkiye’nin 2012 yılında en çok makine alımı yapan 3 ülke arasında yer aldığına işaret eden Necip Güney, bir önceki fuar edisyonunda önemli satışların gerçekleştiğini vurguladı. Güney şöyle devam etti; “Geçen yıl firmaların yaptığı yatırımlar önemli bir düzeye ulaştı. Hükümetinde desteği ile firmaların yeni yatırım yapmasının önü açıldı. Özellikle KDV oranlarının düşürülmesi, kumaş ve hazır giyim ithalatında vergi oranlarının artırılması, pamuk ipliğine kota koyulması gibi kararlar, Türk tekstilcisinin rekabet gücünü yükselterek, üretim kapasitelerini artırıcı gelişmeler oldu. Bunun ardından açıklanan yatırım teşvikleri, yeni yatırımları da tetikledi.”

Teşvik paketinin itici gücü ile tekrar fuar yapmaya karar verdiklerini açıklayan Güney; “Firmaların bu teşviklerden yararlanırken, bilinçli adım atmalarına yardımcı olmak istiyoruz” dedi. Alınan teşvik kararlarının bir süresi olduğuna vurgu yapan Güney, bir an önce yatırımlarını tamamlamak isteyen firmaları, yeni teknolojilerle buluşturacaklarını söyledi. 2012 yılında dünya genelinde düzenlenen lokal fuarlar nedeniyle, ITM Texpo Eurasia’nın tarih belirleme anlamında sıkıntı yaşadığını dile getiren Güney, 2013’ün öne çıkan en önemli fuarı olacaklarını vurguladı.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.