İtalyan Makineciler Sipariş Almakta Zorlanıyor

İtalyan Tekstil Makine İmalatçıları Derneği ACIMIT tarafından derlenen İtalyan tekstil makineleri siparişlerinin Ekim-Aralık 2020 dönemi için sipariş endeksi 2019'un aynı dönemine göre % 5 azaldı.

  11 Mart 2021 10:33 Perşembe
İtalyan Makineciler Sipariş Almakta Zorlanıyor

İtalyan tekstil makinacılarının satışları hem yurtdışında hem de İtalya'daki olumsuz performans eğilimi, genel sonuca ağırlıklı yansıdı. Dış piyasalarda, sipariş alımı % 5 düşüş kaydederken, iç piyasa 2019'un dördüncü çeyreğinde % 6 düşüş kaydetti.

Yıllık bazda, toplam endeks 2019'a göre % 26 azaldı. Bu durumun başlıca sebebi, son iki çeyrekte yaşanan toparlanmayla tamamen dengeye sahip olmayan yılın ilk yarısında sipariş alımlarındaki belirgin daralmadır. Düşüş yurt dışında % 25, ​​yurt içinde % 30 olarak gerçekleşti.

Nedeni Pandemi

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, "Pandeminin bariz sonuçları olarak, çoğu ticaret fuarının iptali ile birlikte ciddi seyahat kısıtlamaları, tekstil sektöründeki yatırımlarda genel bir durgunlukla zaten yavaşlama trendinde olan  ticari faaliyetleri büyük ölçüde etkiledi" yorumunu yaptı.

Zucchi sözlerine, "Derin bir belirsizlik duygusu, yılın bu ilk yarısında herhangi bir iyileşme belirtisi olmadan 2021'i de etkiliyor. Aşılama kampanyası, aksi takdirde teknisyenlerin ve satıcıların seyahatine olanak sağlayacak güvenlik koşullarının restorasyonunu tehlikeye atacak hızda yavaş ilerledi. Kısmi bir iyileşme bekliyoruz, ancak yalnızca yılın ikinci yarısından itibaren. "diyerek devam etti.

Yeniden ITMA’ya Ev Sahibi

Bu arada, Milano'da düzenlenmesi planlanan dünyanın önde gelen tekstil makineleri fuarı olan ITMA 2023 resmi olarak lanse edildi. 2015'in başarısının ardından 2019 yılında Barselona’da yapılan fuarın 2023 adresi yeniden Milano oldu. Fuarda katılımcı firmalar tarafından yüksek düzey inovasyon gösterimine sahip ana etkinliğe bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazır. ACIMIT Başkanı konuya ilişkin, "Birliğimizin ve aslında tüm İtalyan tekstil makine üreticilerinin İtalya'daki etkinliğe ev sahipliği yapabilmekten ne kadar gurur duyduğunu gizlemeyeceğim," dedi ve sözlerini , "Halen önümüzde uzun bir zaman olmasına rağmen, ITMA 2023 şirketlerimizin ulaşmaya çalıştığı bir hedef, İtalya'nın tekstil makineleri endüstrisinin ayırt edici özelliği olan sürekli yenilik sürecini hızlandırmamızı sağlayan aktif bir çalışma" diyerek noktaladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.